de spegelvända

"Om man klyver en människas hjärta i två halvor- som man klyver ett äpple- ser man tydligt att alla dess delar finns i tvp uppsättningar: två förmak, två kammare, två separata omlopp som möts inne i hjärtats hålrum. Som vore det hela skapt för att förse ytterligare en. Hur många förmak och hur många kammare finns inne i det amfibiska hjärtat? Hur många kan tänkas rymmas inne i det?

Finns de alls där? Är de något verkligt, levande, av kött och blod? Eller är de amfibiska bara något av allt det halvt upplösta och oidentifierbara som havet sköljer upp på stränderna och som i sin formlöshet blir föremål för drömmar?"
ur bestiariet: de spegelvända

Det finns de som är spegelvända. De blandas med de rättvända som en påminnelse om möjligheten till en annan ordning. Bara en röntgenundersökning kan avslöja deras hemligt högerställda hjärtan. Detta leder till att deras egenhet oftast förbli okänd, även för dem själva, ända tills en vind drar genom höstsälgens torra och brutna pipor och blåser en ton som endast förmår eka i en omsvängd aortabåge. En signal som kallar de spegelvända att åter vända hem.förlåt om jag tjatar men läs boken! den är så himla bra, var tvungen att dela med mig lite till!

Det amfibiska hjärtat-Jonas Brun!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0