arvika

imorgon åker jag och izor till Arvika.

adjö

ed westwick

jahaja idag blir Ed Westwick lika gammal som MOI blev för några dagar sen.

oldie but goldie ;)


shitty day

idag var jag så jävla sleten. jag mådde fett dåligt och spydde nästan på Selfridges. och min Bayswater gick sönder, jag tappade låsgrejsen nånstans :( och jag beställde en fruktsallad som var fett dyr som jag ändå inte kunde äta för jag trodde jag skulle spy. och jag började gråta inne på toan framför massor med personer så mamma fick torka bort min mascara som rann i hela ansiktet för jag blev så jävla ledsen när jag mådde sådär jävla illa igen, har sluppit det hela veckan och det har varit så jävla skönt och sen idag mådde jag skit och trodde verkligen att jag skulle spy. men sen skulle vi gå ut och då på vägen hittade jag en ASFIN star trek tisha som mamma fick betala medans jag stod i ett hörn och försökte hålla in spyan. LOL! men annars känner jag bara att jag är redo att åka hem imorgon för jag är helt jävla slutkörd.

fast så fort jag kommer hem kommer jag längta tillbaka.

ajustfan glömde berätta att jag fått ett vidrigt asjobbigt munsår också! kul.


m by mj <3

igår var vi på harvey nicks och GUESS WHAT!?

jag hittade klänningen från mina drömmar på rean för 230 pund och det fanns EN kvar och det var inte min strl (designerkläder görs inte för tjockisar) men den såg ganska stor ut så jag provade ändå och jag kunde ha den!!! den satt helt annorlunda på mig än på catwalkmodellen (DUUUH) men snyggt ändå!

åh fashion spread your wing what SWEET SWEET joy you bring!love it here

jag är i london och som vanligt så älskar jag exakt allt med london.

men jag finner att jag själv mår lite dåligt här också för jag tänker att jag vet ju att jag vill bo här, när jag är här känns det liksom.. som att jag kan andas och det kan jag nästan aldrig hemma. jag vill bara packa ner alla jag tycker om hemma i en väska och ta med dem hit för alltid.


det är inte lätt.

off to paradise

jag åker till london aka. paradiset nu. kommer tillbakz på lördag kväll. tjarrå!

it's a sick world out there

två sjuka grejer jag hört idag som är sjuka av två helt olika anledningar:

1. en miljard människor kan inte äta sig mätta i dagens läge. var sjätte person på jorden kan alltså inte få tillräckligt mycket mat utan svälter mer eller mindre.

2. I den tvivelaktiga "tidningen" Chic hade någon smart och fiffig pajsare skrivit en lista med tips på saker man kunde göra för att förbättra läget för miljön och ett av tipsen var att man skulle sluta googla saker och istället kolla upp det i ett uppslagsverk, eftersom en googling enligt ngn forskare gjorde av med lika mkt energi som att koka upp en kopp te (eller nåt sånt).


Det här är ju på nåt sätt två sidor av samma mynt och jag tänker inte insinuera att jag själv gör något varken för miljön eller fattigdomen, mest av den anledningen att jag inte riktigt vet vad jag konkret kunde göra som faktiskt hjälper folk. men det som irriterar livet ur mig är den här dubbelmoralen som nästan hela västvärlden springer omkring och fjantar omkring med och att det gör mig upprörd att det finns massor med människor som inte verkar se sambandet mellan att vi lever i överflöd och att andra svälter. Och dessa människor verkar tro att om de kollar upp saker i en ordbok (eller valfritt annat korkat skittips) så är de officiellt off the hook och behöver inte längre ge upp något av sin materiella standard för att små barn ska slippa ha uppsvällda magar och flugor som flyger omkring i deras ansikten.

idioter"åh tack fett bra att du inte googlar grejer egoistiska feta västerlänning, det får mig att känna mig mättare, iaf i själen"

happy b-day edward! <3

idag fyller någon precious år ;)

Edward fyller 108 år mwahaha! han är fräsch för att vara så gammal!kånken

jag har funderat på att köpa en Kånken. Jag har ju redan en som är inkörd och härlig men jag kan inte riktigt stå för den känner jag då den är nerklottrad med en massa grejer, hittade en bild i bloggen i ett gammalt inlägg jag skrev om poppar-nostalgi way back ( http://fortunaaudentesiuvat.blogg.se/2008/may/you-get-so-silly-when-youre-lonely.html#comment )men egentligen så är inte kånken jättemkt min stil längre och jag tror inte jag kommer använda den så otroligt ofta, MEN en ryggsäck skulle vara bra när man vill ut och trekka lite i nån park eller på skansen eller nåt och typ.. ha med sig kamera, bok, anteckningsbok och lite annat. det blir så tungt att bära runt på ena armen eller axeln. Så jag tror jag ska göra slag i saken. Problemet är ju bara att välja färg,men just nu står det mellan oxblodsröd eller vad det nu hette och rosa. Vad tycks?


men okejrå! jag offrar mig!

eftersom det nästan ingår i blogg-konceptet så bjuder jag här på lite hafsigt redigerade ego-bilder!

igårnatt hade jag tråkigt, testade min nya kajal från Mac och bestämde mig för att ta på lite av mitt KNALLROSA läppstift på samma gång och voila! jag såg ut som en hora! :D Så det förevigade jag!


och i afton fick jag en asfin skjorta som mor köpte på Vintage-mässan men hon tyckte att den passade moi bättre så jag fick den! snel mamma <3 och den matchade sjalen jag redan hade på knoppen så fint, och sen när jag kom på den briljanta idén att sjalen även går att använda som "fluga" ja då jävlar slog det slint och jag blev helt nipprigt glad!


jag vet dock inte hur man redigerar bort finnar etc så jag leker mest med skuggor, högdagrar osv osv. men det tycker jag är skoj! :)

baskemej vad fint! <3


Tigers love pepper... they hate cinnamon.

ÅHHHHHHH var och kollade The Hangover med mor och bror och goddamnit vad ROLIG den var. skrattade typ oavbrutet. riktigt riktigt riktigt kul! :D För den som råkat missa handlar det om ett gäng grabbar som vaknar upp på morgonen dagen innan sin kompis bröllop och inser att de under gårdagens vilda svensexa har tappat bort brudgummen- inte för att de kommer ihåg ngt men han är spårlöst borta. se den!! please do om ni vill skratta! :Dde spegelvända

"Om man klyver en människas hjärta i två halvor- som man klyver ett äpple- ser man tydligt att alla dess delar finns i tvp uppsättningar: två förmak, två kammare, två separata omlopp som möts inne i hjärtats hålrum. Som vore det hela skapt för att förse ytterligare en. Hur många förmak och hur många kammare finns inne i det amfibiska hjärtat? Hur många kan tänkas rymmas inne i det?

Finns de alls där? Är de något verkligt, levande, av kött och blod? Eller är de amfibiska bara något av allt det halvt upplösta och oidentifierbara som havet sköljer upp på stränderna och som i sin formlöshet blir föremål för drömmar?"
ur bestiariet: de spegelvända

Det finns de som är spegelvända. De blandas med de rättvända som en påminnelse om möjligheten till en annan ordning. Bara en röntgenundersökning kan avslöja deras hemligt högerställda hjärtan. Detta leder till att deras egenhet oftast förbli okänd, även för dem själva, ända tills en vind drar genom höstsälgens torra och brutna pipor och blåser en ton som endast förmår eka i en omsvängd aortabåge. En signal som kallar de spegelvända att åter vända hem.förlåt om jag tjatar men läs boken! den är så himla bra, var tvungen att dela med mig lite till!

Det amfibiska hjärtat-Jonas Brun!!!

det amfibiska hjärtat

jag läste precis ut en helt overkligt spännande bok som heter Det amfibiska hjärtat och är skriven av Jonas Brun. Det är en grymt spännande historia om en zoolog som år 1906 finner en plansch på sin institution med en till synes okänd djurart- amfibien, som ser ut som en blandning mellan någon sorts val och en människa. Han bestämmer sig för att försöka hitta mer fakta om detta fascinerande djur och hans forskning blir till en besatthet som överskuggar allt annat. Boken är utformad som att vi genom en efterlevande forskare får ta del av zoologen T:s anteckningar. Boken påminde mycket om en annan väldigt suggestiv bok- Den sista myten av Sigge Eklund, båda böckerna har samma drömska, flyende ton som gör att man nästan blir lite smått rädd när man läser. VÄLDIGT spännande och fint! Jag rekommenderar båda de böckerna varmt!


här följer två utdrag ur boken som jag tyckte mycket om:

"De stora, europeiska metropolerna har alltid gett mig ett intryck av att vara på väg att sjunka ner i jorden under sin egen tyngd av sten. All den massa som ansamlats på en sådan liten yta- hur skall marken orka bära den?"

"Vad är det med havet? Vad är det med havet som skiljer, som gör det så främmande annat? Vad är det som får det att flämta och häva sig, som en puls djupt ner och långt borta? En som lockar och driver de landlevande att vända sig om, vända tillbaka ochgöra sig dubbla, amfibiska? Vad är det med havet som får det att sjunka, att stiga, att bulta? Och varför kommer de, varför spelar de ännu upp sin första scen, fast omvänd, varför stiger de upp ur havet för att strax återvända ut i det? Kanske vet de inte själva varför, kanske är det bara en instinkt, en rest, liksom deras ögon är en rest från en tidigare tillvaro. Kanske är det ett farväl."just sayin!

om typ.. en månad ska jag tatuera mig. en twilight-tatuering. och jag misstänker att alla som känner mig anser att detta är vansinne. jag är nämligen känd som en väldigt ombytlig person. och jag insåg nyss att även OM jag hade börjat ångra mig (vilket jag givetvis inte har) så skulle jag go through with it ändå. för jag skulle liksom inte våga banga ur nu, det vore karaktärs-svagt och fånigt. Twilight ska ristas in i min hud och vara kvar där för alltid.


och jag tror faktiskt helt ärligt att Twilight kommer vara inristad i mitt hjärta för alltid också. men man vet faktiskt inte så noga med mig...men hallå hjälp jätteläskig

:(

Shredders (eller ja "Strimlarn" som han heter på svenska) sidekick i Turtles. minns inte vad han/hon/det heter


WHAT'S IN MY BAG?!

ja detta härliga internet-fenomen sprider sig även till min blogg. jag själv tycker iaf att det är väldigt kul att se vad folk har i sina väskor så här får ni se vad som finns i min skatt till nya väska (I love you Bayie <3)
dagens nya inköp i form av spexiga superfina leggings från HM och dyrt smink från Mac ;)
3 små askar, en fick jag från Systemet för att jag var snäll och visade leg
två necessärer med diverse nödvändigheter
handkräm
vattenflaska (svar: JA jag är en sådan där outhärdlig person som inte vill lämna hemmet utan)
bioprogram som jag behövde idag
tuggummi (jag är tuggummi-person i hemlighet, jag tuggar inte så ofta men HATAR att inte ha)
min älskade Moleskine-kalender och Unge Werther som jag ska läsa om :)
2 pennor
mobilish
godis= nödvändigheter? eller vad säger du DENNIS M?!
plånka+ PASS eftersom jag är fattig och inte vill köpa leg också
marlboro menthol (som är oöppnat eftersom jag inte ens röker, särskilt inte när det är dåligt väder)
tändare
POCKY! köpte på nåt gullig asiat-livs idag. smaskens!
2 carmex
handskar
hello kitty-strumpor
nycklar+ passerkort till jobbet

och allt detta plus en del annat säkert släpar jag runt på dagligen i min underbara Mulberry Bayswater Oak.

gillar inte att vara o-utrustad

space: the final frontier

såg star trek för antagligen sista gången på bio tidigare i afton. det är något väldigt härligt med den filmen. jag gråter alltid lite grann i första scenen, vet inte varför den är så himla rörande den bara är det. idag var det ännu mer än de tre ggr jag sett den innan, jag vet inte.. det är bara så sorgligt och fint.

ps. jag älskar Spock  .ds

ps2. men om en person var som Spock i verkligheten skulle jag bli galen på honom efter 2 minuter .dsLeonard 'Bones' McCoy
: Permission to speak freely, sir?
Spock: I welcome it.
Leonard 'Bones' McCoy: Do you? OK, then. Are you out of your Vulcan mind? Are you making a logical choice, sending Kirk away? Probably. But, the right one? You know, back home we have a saying: "If you wanna ride in the Kentucky Derby, you don't leave your prized stallion in the stable."
Spock: A curious metaphor, doctor, as a stallion must first be broken before it can reach its potential.
Leonard 'Bones' McCoy: My God, man, you could at least *act* like it was a hard decision...
Spock: I intend to assist in the effort to reestablish communication with Starfleet. However, if crew morale is better served by my roaming the halls weeping, I will gladly defer to your medical expertise. Excuse me.save your love through loneliness, save your love through sorrow

jag läser en bok som heter "I hate myself and want to die- the 52 most depressing songs you've ever heard"

den är bitvis väldigt underhållande och rolig men idag läst jag ett kapitel som var mest rörande och det handlade om låten Hurt som Nine inch nails gjort. men jag hade inte ens hört den versionen förrän idag, jag hade bara hört Johnny Cash's version och det är en av de finaste låtarna som finns, och egentligen kan jag inte säga det bättre än Tom Reynolds som skrivit boken så jag quotar:

"He delievers a devastatingly moving performance that quite frankly eclipses the originial. You cannot listen to it without your heart coming out of your mouth and it's proof how sometimes it takes an interpreter to articulate the message. For a truly cathartic reaction, watch the music video of 'Hurt'. A weary, elderly Johnny Cash sits surrounded by mementoes of his long career as he sings the song, while film clips of himself as a young, lean outlaw flash by. The drug theme is transformed into a nostalgic reflection of a life that touched so many others yet leaves the man himself questioning whether he meant anything at all.
    He did.

och här är den underbara videon:och som jag i tidigare sammanhang har nämnt så är Johnny Cash och June Carter ett av de finaste paren som finns (eller fanns..) och deras historia är ett bevis för alla oss som tror, eller vill tro på sagokärlek att den kan existera.to protect you and defend you, whether you are right or wrong
och till råga på allt tills döden skiljer dem åt.
DET får hjärtat att hoppa upp i halsen!

oh carlisle! <3

den här bilden kittlar ju HELT klart New Moon-nerven lite extra.I love you so much, it's retarded.

jag har laddat upp inför den här filmen väldigt länge. liksom sparat lite på den för jag misstänkte att den skulle vara helt underbar. vilket den också var, jag såg den nyss. för det första så älskar jag michael cera. och för det andra så var den bara så himla fin.

exakt vad jag behövde en afton som denna. (fast å andra sidan inte)

det blir lite kryptiskt. men jag vet inte.


the truth
ÄRE ACTION?!

jag såg Terminator Salvation i afton och det finns inte så mkt mer att säga om den än följande: det finns en kille som brukar komma och köpa biljetter på bion ibland och då frågar han alltid exakt såhär helt hetsigt: ÄRE ACTION, ÄRE ACTION?!, och om han kom och ville köpa biljetter till Terminator skulle jag svara: ja det är action.

och han skulle vara nöjd.

nämen den var bra. men inte direkt ngt extra mer än bara bra action. Christian Bale har börjat prata så konstigt, han liksom hakade upp sig efter batman att prata som en person som levt på whisky och cigaretter i 45 år. men han e ju fortfarande jädrans fin och härlig. klart sevärd film!där ser man....

jag låter mp3-spelaren säga mig sanningens ord. shuffle alltså. och sen ser vi vad walkman ser i spåkulan!


If someone says, "Are you okay?" you say?
She's like the wind        (patrick swayze)

How would you describe yourself?
Trails of spit(opiate)        (tiger lou)

What do you like in a guy/girl?
Knights in Mountain Fox Jackets     (those dancing days)     

How do you feel today?
Ibland gör man rätt ibland gör man fel   (markus krunegård)

What is your life's purpose?
Professional Suicide       (Ladyhawke)

What is your motto?
Jag och min far              (Love Olzon)

What do your friends think of you?
Complications            (Carter Burwell, Twilight Score)  VÄLDIGT ödesmättad melodi må jag säga...

What do you think of your parents?
Stay the night         (Alcazar)       HAHAHAHAHHAHAHA FY FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN EJ OK!

What do you think about very often?
Se dig om      (Lasse Kungen Winnerbäck)

What is 2 + 2?
Sommarens sista smak   (Lasse Lindh)

What do you think of your best friend?
Trails of Spit      (Tiger Lou igen då ;) )

What do you think of the person you like?
Jag klarar mig aldrig ensam     (Lasse Lindh)       ...

What is your life story?
25 days      (Hello Saferide)

What do you want to be when you grow up?
See the world        (The Kooks)

What do you think of when you see the person you like?
Ocean Blue              (Alphabeat)

What will you dance to at your wedding?
Shoreline                (Anna Ternheim)      ganska läskigt eftersom jag vill ha den på min begravning...

What will they play at your funeral?
En apa som liknar dig             (Di leva)    HAHAHAHAH ÅTERIGEN: BIG LOL!

What is your hobby/interest?
Elegi         (Lasse Winnerbäck)     sorgesånger har iofs alltid varit ngt utav en liten hobby! ;)

What is your biggest fear?
A partial print       (tiger lou)

What is your biggest secret?
You are dreaming            (Shout out louds)

What do you think of your friends?
Sheepskin Tearaway               (Pete Doherty)
alltså! okej jag vet att detta ÄR fånigt men jag tycker det är spännande. och lite mystiskt. och lite roligt ibland.
i won't, will i?


olidligt

jag vill inget annat än att det ska bli 20 november. jag kan hoppa över hela sommaren om det skulle gå. jag vet inte vad jag ska ta mig till.


my mommy gave me:

eftersom det är mors dag idag så bjöd jag mamma på vintage-mässan och restaurang, vi åt supergoda galetter på en fransk restaurang, ett litet creperie som var sjukt nice. men jag vill visa vad mamma gett mig (förutom massor med kärlek)


när jag var liten sov mammas katter i min barnvagn och jag är helt övertygad om att det är därför katter är det finaste jag vet och varför jag tycker katter luktar som kärlek i pälsen. när jag blev äldre hörde jag bowie sjunga om Kooks och liv på mars, Cat om the lady från Arbanville och att det första såret är djupast, när jag hörde T-rex för första gången ville jag explodera (det var Cosmic Dancer) och när jag var lite för liten för att helt förstå fanns det inget bättre än Good morning starshine i Hair (och How can people be so heartless var det mest hjärtskärande jag någonsin hört) och Berger var den coolaste som fanns i hela världen och jag ville vara exakt som han, Gökboet var det sorgligaste och mest obegripliga jag visste för jag kunde inte förstå varför indianen kvävde sin kompis och jag tyckte han var läskigt stark som kastade en hel dricksfontän.

jag älskar min mamma av hela mitt hjärta och hon har gett mig allt.

RSS 2.0