aww yes!

Läste nyss något som gjorde mig väldans glad! Till nästa säsongskampanj ska Miu Miu använda sig av ingen mindre än en av mina absoluta favoriter Kirsten Dunst!! Jag tycker de tidigare kampanjerna med Lindsay Lohan och Laetitia Casta har varit väldigt snygga båda två, men det här kommer ju vara utom denna värld!!!! Kirsten i en Miu Miu kampanj :D Kan inte vänta tills jag ska få se bilderna.
 image141
Lindsay

image142Laetitia

Men jag bara älskar Kirsten, hon är alltid lika cool och vacker, vare sig hon är girl next door MJ eller Marie Antoinette. Just att se henne som Marie Antoinette är väl min favorit, men jag älskar också att se henne som Lux i The Virgin Suicides, det är så overkligt vackert. Kirsten lyckas bära upp de flesta filmer hon är med i och många av hennes filmer ligger mig varmt om hjärtat; Marie Antoinette, The Virgin Suicides, Wimbledon, Crazy/Beautiful, Elizabethtown och inte att förglömma Bring it on, en riktig klassiker. Nä.. jag verkligen avgudar Kirsten. En av de coolaste som vandrar på denna jord! Och att få se henne i en antagligen grymt snygg Miu Miu kampanj är ju bara för bra för att vara sant!!

image143image144image145image146

the boy who giggled so sweet...

image140
... by the girl who sang so wonderful
Emiliana TorriniHe came with the breeze
She told everyone, in the cold
She would hold him and sing a song,
Sweet little Anna, singing her sad, sad song,
To her beautiful boy that giggled so sweet.

The days went by until one little night,
with this one little moon hanging in its black,
Sweet little Anna, whispered her goodnight song,
In the ear of the boy who giggled so sweet.

"My baby, my beauty, my boy, my baby,
What is your favourite song of all songs?
Sweet baby, my love, my darling, my baby,
Forever your rosie little lips won't turn blue.

I won't let nights hurt you,
I won't let them take you,
Take my hand and we'll run up that tree.

I won't let days hurt you,
I wont let them break you,
if so my little heart will die,
if so my tears will freeze and turn grey."

He just stared in her hardworking arms,
His rosie little lips had turned blue,
Sweet little Anna, chanted her goodnight song,
for her beautiful boy that giggled so sweet.

"My baby, my beauty........"

They took the boy who giggled so sweet,
Frozen grey tears glanced on her cheek,
And the goodnight song,
She never stopped singing,
Danced from her lips,
Down the dark grey street.

"My baby, my beauty........"

Golovo (det enda ryska ordet jag kom på för tillfället)

Vodkamarinerad björn.. det är ju bara sinnessjukt. Och enligt Jonas en traditionell rysk maträtt. Men herregud. Det är tamejfan för bra för att vara sant. Men är inte björnar utrotningshotade typ? Det finns väl inte tillräckligt för att äta upp dem? Kanske i Ryssland. Jag vill åka dit. Till Ryssland.

image139
fin :)


MEN VAFALLS?!

det verkar nu efter lite lösa efterforskningar som att jag gjort av med i runda slängar runt 20000 kronor på DVD-filmer. det är ju bara sjukt. BARA sjukt. Jag har aldrig tänkt på att det över åren skulle kunna bli en sådan ENORM summa. Får väl säga som Carrie, fast lite annorlunda: " I like my money right where I can see them- standing in my DVD-shelf" eh. herregud.

Pansarkryssaren Potemkin

Har snart kollat klart på 'Pansarkryssaren Potemkin' som vi ska se i skolan imorgon, ser den hemma istället så får jag lite sovmorgon. Har sett den förut på filmvetenskapen i gymnasiet, den är inte så överdrivet spännande att kolla på faktiskt, men man kan inte förneka att trappscenen tamejfan är en av de starkaste i filmhistorien. Hela sekvensen på trappan är bara så jävla.... bra. Det liksom verkligen gör ont i hjärtat när kvinnan bär sitt barn fram till soldaterna och ber dem skona henne och sonen. Och alla som springer ner för trappan som aldrig tar slut. Fucking brilliant.
image137


Dessutom till något helt annat.. Jag vill ha den här postern att ha mitt rum, har dock inga pengar och ingen plats på väggarna, men darn vad snygg den är. Och FAAAN vad jag saknar Entourage, kan det komma nya avsnitt nu please?!
image138


se.. det är det som är det fina med världen. Entourage å ena handen och Eisenstein å den andra. Maybe you can have it all..? haha

Meredith

Jag har totalt fastnat i Grey's Anatomy nu. Och jag älskar Meredith. Hon är perfekt. Hon är exakt allt man vill vara typ. Så jävla vacker, cool, smart. Underbar. Man kan liksom inte få nog av henne. Hon är... så jävla cool. Det är det som är fascinerande med Grey's Anatomy också.. att man tycker om de allra flesta av karaktärerna på ett eller annat sätt. Kan faktiskt inte komma på en enda som jag bara inte tycker om. Jag gillade självklart inte Addison först när hon dök upp och pajade mellan Mer och McDreamy, men sen så insåg man ju att hon är grymt cool och snygg också. Men okej.. nu babblar jag på som en första klassens tv-seriejunkie. vilket jag iofs också är.
image135
image136

jävla sergej :(

Okej.. Nu är klockan helt plötsligt 1 och jag har läst en av de två texterna, och jag fattade INGENTING, alltså inte typ: jag förstod inte riktigt det där och det där... utan jag förstod ingenting av vad han menade. Jävla Sergej Eisenstein :(
Jag fastnade framför bloggar förut, ville hitta nya, sådana som jag verkligen gillar, men jag hittade inte så mkt. Hittade en ny, av en kille faktiskt, ovanligt att man hittar en bra blogg av en kille, vet inte varför... Men nu har jag en text kvar som säkert den är lika svår. Men egentligen.. skitsamma. fattar man inte så fattar man inte, inte mkt jag kan göra åt saken om min hjärna inte är tillräckligt utvecklad för Eisensteins dravel.
image134

amen ååå

Ikväll spelar The Editors på Debaser Medis. Jag hade verkligen velat gå. Men jag hade ingen att gå med och inga pengar egentligen. Men fan vad jag hade velat gå. The Editors är verkligen ett av de absolut bästa banden just nu, älskar deras texter, musiken, känslan, sångarens röst, allting. Underbara.
image132

Gick på bio istället med mamma och såg 'Elizabeth-The golden age', den var okej, inte jättebra men vissa schyssta scener. Väldigt mycket svulstig musik, coola kameraåkningar, vindar som blåser i kjoltyg osv, men inte så mkt substans. Men helt okej film!
image133


Nu är det meningen att jag ska plugga till seminariet imorgon. Men jag har ingen lust som vanligt. Vill kolla på Grey's anatomy eller ngt annat älskvärt. Inte sitta och läsa någon skum text om filmteori som jag säkert ändå inte kommer förstå med min tröga skalle. Men men... I'll give it a shot!

men när...?

Keanu Eyes (Marit Bergman)

Someday soon
I'll think his childish laughter's
Silly
Soon
I'll resent the way he talks 'bout
Booze, drugs and cartoons
I will think he's shallow
Someday soon
I'll rant about his lack of taste
And soon
He can look for my love somewhere
far beyond the moon
and I will have forgotten his embrace
But for now, all that I
Can think of is his keanu eyes
Oh I'm not ready I keep slipping
All the time
I'm longing for the day when he
won't occupy my mind
I guess I'll just have to wait
Another while

Someday soon
I won't remember rainy
Afternoons
Warm soft skin and kissing
under blankets
I assume
That any day now, he will be
replaced

But it's hard oh so hard
Lonely Sundays, crisps and
Coke and chocolate bars and
VCR
I wish I could stop wondering
Where he went
And what he's doing now and
And what we were and what it
meant
Right now I just wish that he
was still around

But for now, all that I
Can think of is his keanu eyes
Oh I'm not ready I keep slipping
All the time
I'm longing for the day when he
won't occupy my mind
I guess I'll just have to wait
Another while


jag sa sant!

jag har en ny väska, är den inte fin, jag sa sant? :D borde lämna tillbaka den. men det tänker jag minsann inte göra.
image131

illa att man är så fattig så man inte ens har råd att behålla en jävla hm-väska. men fan jag ska ju börja jobba. så fort jag får ett jobb...

my dear, dear cousins!

Vill tillägna mina fina kusiner detta inlägg.. Ilona fyllde 18 år i lördags, YAY GRATTIS OSV. och Isa är bara allmänt en fin och god vän som ligger mig varmt om hjärtat. söta och fina är dem också båda två! <3
image129

men eftersom de säkert inte har någon självdistans så kommer de antagligen säga typ: meh hallååååå ta bort fula bilden, så jag lägger ut en där de ansträngde sig och posade lite mer, så att alla förstår att de är heta på riktigt likzom!
image130

haha sötisar. cousin-love fråm mi liksom :D

mohahaa

tog från en ny blogg jag läste lite, tjej med nice stil ^^ http://angelicastrom.blogg.se/

1. vilken tid gick du upp idag? runt 13.30
2. vad var det första du sa i morse? antagligen något till någon av mina katter i stil med: vaaa söööööt du e gosigosigoooos
3. vad åt du till frukost? ingenting
4. vem kramade du senast? återigen en av mina katter (crazy cat-lady :S) om en människa var det Malin som jag åkte till idag och lämnade ett brev som hon ska ge Jenny, eftersom hon ska till Indien imorgon och hälsa på Jenny två veckor. Great fun! *avundsjuk*
5. vem pussade du senast? mormor tror jag
6. vem hånglade du med senast? no comments
7. vad ska du göra efter studenten? det ÄR efter studenten och jag gör ingenting särskilt.
8. säger du "kex" eller "chex" om kex? kex för alla som säger chex är från göteborg och dumma i huvudet
9. vad tycker du om grynet? hon är rolig
10. vad längtar du till / efter? Hultsfred och Emmaboda
11. vilket år var du på din första konsert? skulle gissa runt 2002 om det ska vara en riktigt konsert där man typ.. hoppar, skriker och njuter. Det var Caesars Palace på Riddarholmsfesten med Emma back in the days. glömmer det aldrig. stört kul!
12. ska du på festival i sommar? utan tvekan: JA!
13. favoritfärg? just nu lila
14. hur ofta använder du parfym? nästan varje dag
15. hur ofta tvättar du håret? varannan eller var tredje dag
16. vad tycker du om ditt utseende? no comments
17. vad gör du på fritiden? kollar film, läser, hänger med folk osv osv
18. vilken färg har du på håret? råttfärgat/brunt
19. kan du spela fotboll? nej. önskar att jag kunde dock.
20. åka bräda? aldrig
21. har du en snygg jacka? nej. eller jag har en snygg i garderoben, måste bara.. eh banta så jag kommer i den.
22. är du blyg? ibland är jag extremt blyg, men oftast inte
23. tycker du om någon? ja, fast fast det där är lite komplicerat (hahah hon jag snodde listan av har skrivit det, men jag låter det stå kvar. kändes rätt)
24. tycker den personen om dig? nej
25. gillar du apelsiner? ja- som fan! om de är bra! dåliga apelsiner är det värsta som finns
26. berätta något ingen vet om dig? nej
27. vad tycker du om the sounds? att det är världens pinsammaste band typ...
28. hur bor du? i ett trevligt rum
29. vart bor du? i hässelby
30. varför fyller du i detta? jag gillar sånt
31. hur mår du? har mått bättre, har mått sämre
32. räkna upp vad du har på dig? trosor, t-shirt och mjukisbyxor
33. vad drack du senast? cola zero
34. hur ofta äter du godis? för ofta
35. hur många sms skickar du om dagen? kanske ett. ibland inga ibland många fler
36. vad tror du folk som känner dej ytligt tror om dig? att jag jämt är glad och att jag är dum
37. vad heter dina syskon? ian och isabel
38. vad heter din farmor och farfar? de hette Elsa och Vollart
39. har du husdjur? yupp, fyra kitty-cats ^^ Kjell, Bruno, Ralf och Boris <3
40. vad har du för mobil? sony ericsson nåt
41. vilka kanaler har du hemma? alla möjliga
42. hur gammal är du?  20
43. vilken linje går du?  ehm ingen.. too cool for school eh eller för gammal
44. vad har du dåligt samvete för? att jag inte ringde min pappa på hans födelsedag innan han dog, eller att jag inte ringde överhuvudtaget.
45. hur ska en killen vara? som han som jag gillar. fast han ska gilla mig. och veta massor om film och musik, och ha bra smak. men det är inget krav iofs.
46. har du svimmat någon gång? nej
47. bästa tiden i ditt liv hittills? sommaren-hösten 2005 i believe
48. har du börjat övningsköra än? nej
49. hur gammal vill du vara när/om du får barn? vill inte ha barn
50. hur känner du dig just nu? illamående
51. vad gör du just nu? fyller i det här
52. Något du helst inte äter? skaldjur, kokt och stekt ägg och massor med andra saker

Bokslut Filmfestivalen 2007

Så... tidigare i afton slutade då dessa 10 ljuvliga höstdagar fylla med film... Känns vemodigt. Tänkte göra ett litet bokslut nu, med de 18 filmer jag såg. Har ju inte utförligt recenserat så många av dem, men jag har gjort en lista där jag rankar vilken av filmerna jag tyckte bäst respektive sämst om etc. Listan är inte direkt rättvis då det kan skilja rymdskogar mellan tex plats 18 och 17, samt att filmerna sinsemellan inte går att jämföra då de tillhör helt olika genrer etc, men listan baseras helt enkelt på min personliga upplevelse av att se filmen, vilka som helt enkelt berörde mig mest, vilka jag tyckte mest om.

1. Paranoid Park
Inte alls svårt att utse just denna film till etta, då den berörde mig in i de allra djupaste delarna av min själ. Den var helt fantastiskt, otroligt stark historia, bra huvudrollsinnehavare, fantastisk musik, underbart bildarbete, klippning, KÄNSLAN! allt helt enkelt. Komplett film, en framtida klassiker i min bok. <3
image125

2. El Camino del los Ingleses
Denna film hade vissa delar som var rent ut sagt dåliga, men de delar som var bra var så otroligt 'core-shaking' så det spelar ingen roll. Scener som jag helt enkelt bär med mig hela tiden, kan inte vänta tills jag ska få se den igen. Poetisk och omskakande, med en väldigt spansk touch, helt klart inspirerad av mästaren själv: Almodóvar.

3. Into the wild
Egentligen behöver man inte skriva något. Se den själv så förstår ni. Väldigt slipad film, som det märks tonvis att Sean Penn lagt ner enormt mycket tid och arbete på att få exakt som han vill. Grep verkligen tag i en, enorm prestation av Emile Hirsch i huvudrollen.

4. Control
Som jag skrev; jobbig att se, men inte desto mindre makalöst bra! Musiken, autenciteten, pulsen, själen, skådespelet, regin, allting. Perfekt från början till slut.

Här börjar det bli svårt, ovanstående fyra var INGET problem att sätta på plats, jag var helt säker.
5. Juno
Rolig och varm, och oväntat väldigt annorlunda film som man sent glömmer.
image123

6. Eagle vs.Shark
Den som kan se den här filmen utan att gapskratta och dessutom känna med karaktärernas taffliga men underbara kärlekshistoria kan inte inneha en själ!

7. The Darjeeling Limited
Redan från början av filmen tyckte man ju som vanligt om Wes Andersons utsökta smak för utsida (helt breath-taking rekvisita, kostym, setting etc), men man satt och väntade på insidan, vart är själen? Och en bit in, som en skänk från ovan infann den sig och med sig förde den ett dundrande vackert budskap; att andlighet (som så mycket annat som är värt något i livet) inte kan hittas om man letar, det bara infinner sig. En otroligt fin film i alla bemärkelser, men i min bok hamnar den ändå efter Life Aquatic som innehar en särskild plats i min hjärta, då det var den första filmen jag såg och började gråta för att sådan filmisk perfektion verkligen fortfarande fanns. Det är lite skönt att Wes Anderson finns, för visst är det coolt med regissörer som kan göra alla möjliga sorts filmer, men det är också något visst med dem som har sina signum, sin särskilda stil, och jag tröttnar ALDRIG på slow-motion tagningar till hög musik, det kan jag aldrig få för mycket av Wes! ;)
image124


8. I'm a Cyborg but that's OK
Rolig som få, annorlunda och gullig, vad kan det annars bli i en film som handlar om en tjej som tror att hon är en robot, hamnar på the cuckoo's nest, möter en kille som nästan alltid bär mask och tror att han förmågan att stjäla allt från andra människor (inklusive känslor och egenskaper) och tycke dem emellan uppstår? Men den kändes ett par resor för lång och vissa scener var bara otroligt förvirrande, filmen hade kunnat göras lite mer clean och ännu bättre, men den var väldigt bra! Också oväntat att få en sådan här film från Chan-Wook Park efter hämndtriologin, som ju som bekant var lite tyngre, den här filmen har dock också sina tyngre element som visserligen hamnar lite bakom allt det roliga och tokiga, men det finns där!
image126


9. Once
Musiken! <3 Filmen handlar om musik, och det är också musiken som förmedlar känslan i den här filmen. Något saknas dock, hade detta odefinierbara något vart på plats hade filmen hamnar mycket högre på listan.

10. The Go-getter
Lou Taylor Pucci från 'Thumbsucker' cruisar omkring i USA för att finna sin sedan länge förlorade mycket äldre storebror för att berätta för honom att deras mamma dött. Han stjäl en bil för detta ändamål från en tjej som han sedan per telefon inleder en relation med, han träffar massor med människor som de allra flesta har något otalt med hans bror, Arlan. Allt till tonerna av M. Ward. Bitvis seg, men en väldigt fin film som bland annat brings the quote of quotes: "Have you ever wondered if people starts bands just to make the rest of us feel like shit?" En charmig och bitvis djup roadmovie om en ensam kille som finner vad han letar efter, men självklart inte där han först letade!
image127

11. Leo
Josef Fares nya film som till skillnad från hans tidigare filmer andas realism och lågbudget är en en utmärkt skildring av hur våld påverkar oss, hämnd och en studie i vad manlighet är och förväntas vara. Dock är inget av detta just för tillfället på min intresse-lista, så jag hade svårt att riktigt gripas tag av filmen, trots att den är väldigt välgjord.

12. Hallam Foe
Hallam Foe var en väldigt sevärd film, medryckande, bra historia och bra skådespel. Jag vet inte riktigt vad som gör att den hamnar så långt ner på min lista, men det var även här någonting som saknades för att jag personligen skulle älska filmen, men det saknas antagligen ingenting i filmen som sådan.

13. Ghosts of Abu Ghraib
Inte särskilt innovativ, men INFORMATIV och viktig dokumentärfilm. Enkel men talar sitt tydliga språk: Donald Rumsfeldt är satan. ;) ehm.. äh jag vet inte om de menade det, men det är han ju. Hursomhelst en modig och bra dokumentär, där det är skönt att äntligen få se de intressantaste personerna i historien komma till tals, offren och deras fångvaktare. Vakterna, som hittills enbart hängts ut i tidningarna världen över som monster utan själar, får äntligen berätta sin historia och vi inser att de bara är människor, människor som av sin regering och sina överordnade blivit lurade in i en mardröm, och i mardrömmen som är verklighet är de dem personer som finns på bild som får straffen, inte de makthavare som signerat papper där det utförligt står vilka tortyrmetoder som kan och BÖR användas i jakten på de onda som hotar deras vackra demokrati. Underbar mumma för min Bush-administrations-hatande, arabälskande själ. ;)

14. Lagerfeld Confidential
Lite svårt för upplägget i dokumentären, för lite prat om en av de viktigaste sakerna i Karls liv; övertagandet av Chanel-tronen, hans förvaltande av Chanels arv, hans innovation etc, nämns bara som hastigast. Dessutom har jag extremt svårt för när intervjuare frågar sina objekt helt omöjliga frågor, som tar ett liv att fundera ut och också tid att plocka fram ur minnet, och förväntar sig att objektet ska svara på stört, frågor som "Tror du någon känner dig lika bra som du gör", "Tror du på kärlek" etc. Om det är någon som klarar av att svara på de omöjligaste av frågor är det ju iofs Lagerfeld, som i alla avseenden verkar vara en underbart fascinerande, kompetent och älskvärd man. Han har nämligen en åsikt om precis allting. Prostitution tex, " det är bara bra och nödvändigt för om det inte fanns skulle folk mörda". Man bara älskar honom. Sen är det ju inte fel att man får sig några skratt också tex åt Lagerfelds aldrig sinande smyckeslager (skålar och åter skålar med ringar som ligger i hallen, han tom häller ner en skål ringar i väskan innan han ska gå med förklaringen "kanske behöver de här sen"), åt alla hans historier om hans tyska mor, sin tidiga sexuella debut (som han redan från början visste innefattade andra män) och hans otroligt skrattretande favoritmodell, Lagerfelds lilla toyboy verkar det som, som vi får se i alla möjliga poser.
image128


15. Mister Lonely
Svårbestämbar film. Vet inte riktigt vad man ska tycka. Udda framförallt, men med något visst som man omedelbart gillar. Bitvis seg och konstig, bitvis perfektion. Bra skådespel, snyggt kameraarbete, fina locations. Men ingenting man vill se om och om igen, det var lite utav ett stretande att ta sig igenom filmen, trots dess kvaliteér. Men bra! Ingen tvekan om den saken.

16. Good Time Max
Sista filmen jag och Isa såg, söndag kväll 22.30. Kan hända att förväntansnivån under festivalen höjs, men denna film håller inte riktigt måttet. Regi, manus och en av två huvudroller av James Franco. Franco är en sjudundrande hottie som vanligt, men den gubben går inte här James. Bitvis gripande film om broderskap, men det räcker bara inte hela vägen fram. Gillar den lite budgetfilmade känslan i den här filmen, passar in, men det är bara lite rörigt och ostrukturerat, trots en simpel story; två bröder, båda två otroligt smarta redan som barn, den ena blir läkare och den andra strulputte som håller på med droger (Franco såklart :P). Inte ett försök till att vara någon slags realistisk skildring av drogberoende (hoppas jag :S), vilket är otroligt befriande, men den är bitvis väldigt witty, särskilt i drogrelaterade scener. Men själen.. den flög sin kos.

17. Fjärilen i glaskupan
Jag älskade boken, biografin som är skriven av Jean-Dominique Bauby, där han med hjälp av det specialskrivna alfabetet, tålmodiga assistenter och sin enda rörliga kroppsdel; sitt ena ögonlock, berättar sin historia om hur han, den världvane, modemedvetna chefredaktören för franska Elle Magazine efter ett slaganfall drabbas av sk. 'locked-in syndrome'- han är totalförlamad (utom ena ögonlocken och så småningom vissa delar av ansiktet) men vid fullt medvetande. I boken beskriver han med ett vackert men också pga omständigheterna koncist språk sina minnen, sin smärta över sin nuvarande situation och sin fantasi, sina drömmar. Filmen lyckas inte trots idoga försök riktigt så bra med att skildra detta. Långtråkigt och för lite fokus på Jean-Dominiques innersta. Inte genomdåligt, men bara inte i närheten av att lyckas med att skildra boken.   

18. Watching the detectives
Jag vill knappt ens prata om den här filmen. Den var inte skrattretande dålig och inte outhärdlig att titta på, men jag kan bara inte för mitt liv förstå hur jag ska kunna tycka om en film som i slutändan verkar håna filmnörden och hylla ett förhållande mellan en normal, soft filmintresserad kille och en jävla psykopat-kvinna vars idé om ett hälsosamt förhållande omfattar konstant utförande av aktiviteter, practical jokes och konstanta lögner och skämt. Jag tycker bara inte att det skulle vara särskilt roligt om en kille jag var kär i gjorde slut med mig, lät mig lida och må dåligt i någon eller några veckor och sen kom och skrämde mig när jag låg i badkaret, höll upp en skylt där det stod typ: just kidding about our break-up. Eller som först berättar (och/eller hittar på) om någon av sina psykopatiska ex, som dessutom följer efter honom och är våldsam, sen binder fast sig själv i en stol, lejer en tjej för att härma henne och helt enkelt lurar mig att jag måste rädda honom, slå den här tjejen osv, för att sen skrika ut typ: hahahaha bara ett skämt! Det är inte min idé om hur ett bra förhållande ser ut. Sedan har jag alltid haft extremt svårt för människor som ALLTID måste göra någonting, som inte bara kan sitta ner, kolla på en film och drömma sig bort. Sådana människor borde tvångsintas. Och när hela filmen bygger på att vi ska VILJA att det här paret får varandra blir det lite svårt att tycka om den här otroligt irriterande filmen, som dissar filmnördar och visas på en filmfestival. blä! Borde ha slutat med att den coola filmnörden dissar den hyperaktiva psyko-bitchen och sätter sig och kollar på en skön film och fantiserar ihop ett förhållande med en av karaktärerna, för det är tamejfan 100 resor bättre än att spendera en timme till med nåt jävla ADHD+ damp-offer som inte kan njuta av en normal tv-kväll en enda gång.


Jaha... that's it. Tog en jävulusiskt lång tid att skriva och antagligen kommer ingen, inte ens Isa eller Jonas ha läst såhär långt. Men.. Kan väl se det som så att det är ett bokslut för min egen skull. Ett försök att katalogisera allt jag sett i huvudet. En bra filmfestival har det iaf varit! Tråkigt att det är ett helt år kvar till nästa. Men den som väntar på nåt gott........väntar alltid för länge :(


Control

Ikväll såg jag då äntligen 'Control', Anton Corbijns Ian Curtis-biopic, som jag väntat på så otroligt länge.  Det var osedvanligt jobbigt att se filmen, en tryckande känsla av att det här kommer aldrig gå vägen. En känsla redan från första gången vi får lägga ögonen på Sam Riley som Ian Curtis, då vi förstår... det här kommer gå åt helvete. Filmen handlar ju framförallt om Ian Curtis, men jag tycker nog att den handlar väldigt mycket om hans änka, Deborah Curtis också, och filmen bygger ju till stor del på hennes bok  'Touching from a distance'. Det är en otroligt stilren film, men som på något underligt sätt lyckas skildra hur en 23 år gammal människa faktiskt tar livet av sig, och man förstår.. exakt varför han gör det, trots en sparsmakad dialog och med relativt få olika situationer och scenerier bakom oss. Sam Riley och Samantha Morton är otroligt jävla bra i sina roller som de unga makarna Curtis.Samantha Morton är en personlig favorit, hon har alltid något otroligt hjärtskärande, gripande i sitt framförfande. Det är svart, elakt, avgrundsdjupt, hårt och kallt, och det gör bokstavligen talat ont i hjärtat från filmens första sekund till den sista. En otroligt bra film. Men som jag inte vet om jag vill se om så snart, det vågar jag inte. 

image121 
image122

men åh!

Julklapp någon? tack. snela?
image119


Har äntligen sett 'Hotel Chevalier' nu också, kortfilmen som föregår 'The Darjeeling Limited', vilket var på tiden eftersom jag och Isa ska se den ikväll. 'Hotel Chevalier' var väldigt fin. Hoppas långfilmen håller måttet.
image120

HAHAHAHA

http://henrikschyffert.blogspot.com/2007/11/lilla-eller-stora.html#links

Priceless. Just priceless!

dagens tack. tihi. eh. lol. fuck

Grejen med listor är att någon annan gjort grovjobbet! Sådant har jag alltid gillat. Fylla i, när jag var liten ritade jag aldrig, jag bara färglade.

Dagens låt: Amylase- Cajun Dance Party
Dagens frisyr: Risigt som vanligt
Dagens smink: Samma som alltid. Concealer, foundation, mitt underbara rouge, mascara. kanske dags att prova något nytt? Imorgon ska jag kanske... använda ögonskugga. yay!
Dagens klädsel: katthårsbeströdda svarta jeans, ehm pinsamt.. men I ended up having my sovtröja på mig :S Med Che Guevara på. Och sen min vidriga utslitna Gina Tricot äckelhoodie. Blä, när jag får råd med nya kläder ska jag bränna upp den, eller åtminstonde klippa massor med hål i den.
Dagens händelse: Missade filmfestivalfilmen, åkte till skolan och fick hjälp från en supersnäll lärare som övertygade mig om att allt skulle bli OK.
Dagens vill ha: En underbar typ... lång tjocksovtröja med Hello Kitty på.
Dagens drog: ehm jag tror det var smörgåsgurka. från Lidl. det är ju... hälsosamt iaf!
Dagens tråkigaste: Det får nog bli att jag bråkade med mamma, satte mig i klädkammaren och grät så det seriöst ringde och susade i öronen, snöt mig i en tröja som låg i tvätten och sen grät lite till. Men sen sa mamma förlåt ^^ Så det löste sig.
Dagens finaste: Vi satt bredvid en ehrm.. förståndshandikappad person och hans vårdare på Donken. Vårdaren var stilig.
Dagens köp: Eftersom jag bokstavligt talat äger en svensk riksdaler så köpte jag ingenting idag
Dagens mat: Knäckebrödsmacka, äpple, c-vitaminbrus, McFish (med fruktpåse och lättmjölk), liten minipizza från Lidl och ett ton smörgåsgurka. fuck. that's a lot :S
Dagens mående: Det pendlade faktiskt upp och ner som en liten bergochdalbana idag.

... asssså!!

Såg nyss på ett avsnitt av Grey's Anatomy där det var en kvinna som hade en tumör som på något sätt gjorde så att hennes kropp producerade enorma, konstanta mängder serotenin (heter det så? :S alltså hormon som gör så att man blir lycklig och glad). Det är ju bara makalöst....

Filmfestivalen <3

Jag älskar verkligen de 10 dagarna varje höst som filmfestivalen pågår, det är så jävla härligt att glida runt på bio flera ggr om dagen och se nästintill alltid bra filmer. Har sett 4 filmer sen sist; I'm a cyborg, but that's OK, Into the wild, Hallam Foe och Juno. Allesammans var bra! Orkar inte skriva något om de faktiskt. Men jag kan rekommendera särskilt Into the Wild, regisserad av Sean Penn, väldigt säregen film! Otroligt gripande, vackert filmad, stark historia (som dessutom på riktigt bygger på en sann historia ;). Juno var också hysteriskt underbar, typ första 10 min hade jag jättesvårt för den sjukt konstlade dialogen, men sen så vande man sig och den är otroligt rolig men också varm.


Hallam Foe var lite jobbigt att se. Jag gillar Jamie Bell som fan. Men han påminner mig om någon. som jag inte vill bli påmind om. på ett otroligt kraftfullt sätt, vet inte varför, det bara är något.
image118

Filmfestivalen uppdatering!

Okej idag blev det tre filmer. Som alla var bra! Har haft flyt hittills i år och bara sett filmer som jag tycker är väldigt bra!

Först.. "Eagle vs Shark"! En charmig film från Nya Zeeland som påminner iaf mig väldigt mkt om Napoleon Dynamite, men med ett stänk Garden State. Inte lika bisarr som Napoleon Dynamite, men inte lika sansad som Garden State, en kärlekshistoria som rör sig någonstans mellan de två nämnda filmerna. Handlar om två riktiga misfits som finner varandra. Underbart med en film som tar upp det ämnet istället för att det handlar om en knäppis som blir kär i en "vanlig" person som lär sig under filmens gång att den minsann är värd att tycka om fast den är konstig. typ. Iaf hysteriskt roligt är det också, ungefär hela tiden, PERFEKT casting. Bara liksom.. JÄVLIGT bra!!! Inte på det sättet att det skakar om ens innersta och får en att gå därifrån med hjärtat inlindat i neroljat garn (eh.. men typ så kan det ju kännas), men liksom.. en film man vill se om och om igen!
image114
image115


Sen såg jag Antonio Banderas film (han regisserar) "El Camino del los Ingleses", som av någon underlig anledning i Sverige blev döpt till "Summer Rain". Också en fin titel, men jag gillar originaltiteln mkt mer. Den var otroligt bra! Väldigt mkt... känslor och otroligt vackra bildkompositioner. Inte alls vad jag hade förväntat mig, vet inte varför jag trodde den skulle vara mer lättsmält, men man har väl lite fördomar mot "Zorro" även om han självklart är en jävligt grym skådis med massa Almodóvar och prylar på nacken, man är väl Spy Kids-skadad eller ngt! Men hur som helst så var filmen.. mäktig. Väldigt spansk också, extremt spanska sexscener (ni vet, det ska provoceras hit och dit :P). Men en film jag verkligen vill se om, för det kändes inte som att man riktigt hajade allt på en gång, eller det gjorde jag inte. FO SHO! Svårt att säga något om handlingen, är väl en sorts "coming of age"-historia som cirkulerar främst kring huvudpersonen Miguelito, som efter en njuroperation börjar se på livet med nya ögon, men också medlemmar i hans kompisgäng som har sina problem, hemma och med kärleken.
image116


Och till sist Harmony Korines "Mister Lonely". Ganska bisarr historia om människor som imiterar kändisar. "Michael Jackson" och "Marilyn Monroe" möts i Paris och Marilyn ber Jackson att komma med till ett slott där hon bor med sin man "Chaplin", sin dotter "Shirley Temple" och en massa andra typer, bland annat en mästerlig Abe Lincoln-imitatör och en Lilla Rödluvan. Det finns också en parallell historia om en grupp nunnor som bestämmer sig för att pröva sin tro genom att hoppa ut från ett flygplan utan fallskärm, med sig har de en galet övertydlig och hysteriskt rolig präst (spelad av Werner Herzog). Det är svårt att säga exakt vad jag tyckte om den filmen. För det första är jag osäker på om historierna borde ha vävts samman till en film, för de är ganska olika och har egentligen inte mkt gemensamt.. eller så är det exakt det de har, historier om människor som försöker ändra sig, skaffa något att tro på, hålla fast vid. Den var bitvis väldigt rolig, och grep verkligen tag i en med alla sina absurditeter. Så.. jag gillade den väldigt mkt. Diego Luna (Jackson) och Samantha Morton (Monroe) råkar också vara två av mina skådespelarfavoriter och de presterade utmärkt i filmen!
image117

hur..?

En sak jag har funderat på.. det är hur fotbollsspelare klarar av att möta sina lagkamrater i matcher. Alltså två spelare som spelar i samma lag i tex. Premier League, som sen möter varandra i VM. Hur klarar man av det? Att försöka vinna över sina egna lagkamrater som nu helt plötsligt inte är ens lagkamrater utan motståndare :S Hur funkar det rent psykologiskt? Jag har fått för mig att spelet har mkt med spelarnas psyken att göra, för att vinna måste man inte bara vara skicklig utan ha allt under kontroll. Jag förstår inte. Hur man klarar av det?!

image113

Paranoid Park

Filmfestivalens andra film: Paranoid Park
Ibland ser man filmer som får en att komma ihåg varför man älskar film. Paranoid Park är en av dessa filmer. Redan i en av de första scenerna började mitt hjärta fladdra och jag tänkte: SNÄLLA låt resten vara exakt såhär jävla bra. Och resten var lika bra. Kan inte ens sätta ord på det. Bara otroligt jävla perfekt underbart bra! På bio i januari enligt rykten. GÅ OCH SE DEN!
image111
image112

Paranoid Park seglar fan upp på min tio i topp lista hur jävla lätt som helst. för den är... absurdt jävla bra. Nu kan man ju typ skita i resten av filmfestivalen för INGET kan vara såhär bra...

but hey I like mina listor! ;)


Lista igen. för att det är kul. och så. eh. från http://lolita.blogg.se/ GRYM blogg! :)

Plagg:
klänning är chic! tres chic, tres bien, tres julie oh la la osv osv osv

Skor: Ja jag kan ju fortsätta tjata om mina perfekta Fred Perry flats till dödagar. Jag ÄLSKADE de skorna. kommer aldrig i mitt liv hitta skor jag älskar så. ALDRIG!!!

Väska: En Mulberry Bayswater of course. försvinner aldrig från min hjärna eller mitt hjärta! MÅSTE ha en. ska spara. ska köpa. ska ha. ska smeka den, ska slicka på den, ska bära den varje dag med mig som om det vore ett litet barn som behövde skydd och kärlek. äh. jag vill bara ha en! http://www.mulberry.com/#/STOREFRONT/c100/11/CATEGORY/

Beautyprodukt: måste nog vara lite tråkig och säga Carmex här. mirakelmedel nummer ett.

Tidning: Lula. Har aldrig varit med om maken till perfekt tidning. marvellous! <3 http://www.lulamag.com/

Mat: jag gillar inte mat längre. mat är jobbigt och äckligt. men okej.. fina apelsiner då :)

Dryck: I sold my soul to coca-cola unfortunately. men te, säger jag!
Övrigt: ehm. ja. eh. jomensåatt serru. eh blä hejdå. 


eller vafan?!

Jag har blivit illiterat och korkad på äldre dagar :( Jag glömmer ofta bort ord, stavar fel osv. Trots att jag sedan småbarnsben varit en jädrans skarp hajfena på stavning :( Heter det ogenomtänkt eller oigenomtänkt?! Jag vet inte ens :(  fy fan. detta är inte första gången det händer. Ibland stammar jag eller får tics också. Vad fan håller på att hända?! :(

jag blir rädd...

ogenomtänkt + filmfestivalens första film för min del :)

Jag tycker bara det här är otroligt ogenomtänkt. Och jag tycker inte om när saker och ting är ogenomtänkta!! Det gillar jag inte alls :(

image109


Såg första filmfestivalfilmen idag också, skulle sett två, men lyckades (otroligt nog) försova mig och missade den första jag skulle sett, Antonio Banderas 'Summer Rain' som verkar sjukt grym, men jag ska se den på söndag istället, eftersom Alex skickade 'Mishima- a life in four chapters' som jag egentligen skulle se då. Men iaf så såg jag och Isa 'Once' idag. Och den var väldans fin. Trevlig, gullig och otroligt bra musik, har lyssnat lite på The Frames innan, men kommer lyssna ännu mer nu (sångaren i The Frames spelar den manliga huvudrollen och mkt av den musik han och kvinnan spelar i filmen är The Frames musik). Såg trailer för filmen för över ett halvår sen på www.apple.com/trailers så det var grymt att få se filmen äntligen. Nu kan jag bara inte bärga mig tills jag ska få se 'Control' av Corbijn nästa lördag, det kommer bli så jävla fantastiskt. Här kan ni kolla in en underbar trailer som kommer få erat armhår att resa sig och erat hjärta att skaka. typ! ;) http://momentum.control.substance001.com/Main.html

image110
En bild från 'Once' som handlar om en ensam man som bland annat spelar gitarr och sjunger fina låtar på gatan. Sen träffar han en kvinna som också tycker om musik. Så börjar de jamma lite tillsammans och spelar in en demo osv. Som sagt: grym musik och allmänt cosy. Lite hemmainspelningsvarning på själva filmarbetet, men det gör inte så mkt då berättelsen i sig har en sådan själ. Någonting, som jag dock inte kan sätta fingret på saknas. Men fin är den!

I dream of you

I don't know why. But I do...
dream of you...
losing you...
I still dream of you
Is it the same way for you?
Doesn't hi and goodbye sound so cruel?
How can I take my heart
from you?
Even tho' I'm losing you,
I still dream of you
Losing you...
I still dream of you
I don't know why
but I do...
Dream of you
losing you
I still dream of you
I dream of you

Terry Moore (Strangers in Paradise)


image108

och jag drömmer fortfarande om honom. Oftare och oftare. Och jag vill att det ska  försvinna.

djhfsdjkfhjkfhwek

nej jag skulle visst inte till mormor. eller jag var där, men jag skulle visst inte stanna för hon var inte hemma. underbara släktingar man har som ringer och berättar att hon åkt in på sjukhus. suck. blä. fuck it.

off I go

Ska åka till mormor i några dagar. Känns lite jobbigt att inte ha så mycket att göra och inte få sova i sin egen säng på flera dagar och så, men det känns också bra att vara där med henne och hjälpa henne när hon behöver.

Måste plugga till den där jävla tentan också :( Som jag vet att jag kommer få ig på. Problems problems. Usch usch usch. blä. bajs. kiss. kräks. eh.

Jag saknar Kjell också. Alltså jag har ju honom här hemma och han gosar med mig minst en gång om dagen, men jag saknar förr i tiden när han alltid låg på min säng hela nätterna, sov på min mage, gosade med mig hela tiden. Det var jag och Kjell liksom. Jag älskar ju kattungarna också, och det är kul att de vill vara med mig och Kjell, men det är inte samma sak. Och blä ingen tycker det är kul att läsa om mina katter. Men fan vad jag älskar Kjell så mitt hjärta spricker.
image107

lighten up it's just fashion...

men jävligt underbart sådant <3

image104image105image106

HAHAHAHAHA

Vet inte hur man infogar videor här om man ens kan det. Men ni måste se den här videon. Björn Gustafsson är ju typ den bästa komikern som finns. Han, Magnus Betnér och Mårten Andersson. Med risk för att låta lite jobbigt tjejig så finns det ju faktiskt inget bättre än killar som är både snygga och roliga, men framförallt är Björn Gustafsson faktiskt hysteriskt rolig :D Så se klippet!

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc

-Men du kan komma in eller? (På White Room)
- Hehe! OM jag kommer in?! Jag kommer knappt ut! ehehee!


jävla hajar :(

Jag såg ett djurprogram i fredags som hette något i stil med "Nya Kaledoniens djurliv". Först handlade det om jättesköldpaddor som kämpar sig in på stranden när det är.. ebb (heter det när det är torrt va?! :P) och de lägger sina ägg och begraver dem, sen några månader senare kläcks äggen och ungarna får klara sig själva. De är otroligt jävla söta, kravlar sig upp ur sanden och beger sig ner mot vattnet, instinkt som de sa i programmet ;) Då när jag såg det kände jag mig för en stund riktigt lycklig, det var så ofattbart vackert med alla de små som kröp fram över sanden, väldigt snabbt för att komma ner i vattnet. Men sen.. när de kommer ner till vattnet väntar där massor med hajar :( Och någon grotesk fiskjävel jag aldrig sett, en stor en iaf, och de tillsammans äter upp 99 av 100 sköldpaddor :( Så exakt DÄR var den lyckan förstörd. Men de gav sig inte med det de vidriga haj-idioterna. Det kom en stor blåval inflytande i lagunen, han var helt utmattad, sårig och utsvulten för han hade simmat fel :( Och då börjar hajarna äta på honom... WTF?! :( :( :( Han faller sönder i bitar till slut. JAG HATAR HAJAR mnsGA123447572180370V####&%w471235128!!!!!!!!!!!! De är vidriga. Alltid hungriga, elaka, våldsamma, jättefula och äter typ.. ALLT utom de där lismande små skitfiskarna de har simmande runtomkring sig hela tiden. Det finns också vissa sådana människor.. som påminner om hajar. Som kör över alla och är elaka och de omger sig också alltid med så rövslickande figurer som de låter hållas och är snälla mot sålänge de i princip suger smutsen från dem. Blä för hajar. Om jag någonsin har en båt med en harpun och ser en haj ska jag harpunera sönder den jäveln :(

image103

Djurprogram kan vara fina, men också väldigt deprimerande, naturen är ond. Man kanske skulle kunna jobba med att skriva manus till djurprogram, det som den här rösten håller på och läser.

Skins och Roberto Cavalli as Lagerfeld <3

jobbig dag. men det finns en del saker som piggar upp en. Roberto Cavalli som klär ut sig till Lagerfeld är en av dem. underbar man.
image99

Och nu har jag sett hela Skins s01 och alla små extraepisodes på hemsidan. I love Skins. En av de bästa tv-serierna någonsin. Den gör en ledsen och underbart glad på samma gång. Jag älskar iaf Sid och Cassie, Cassie för att man vill vara henne och Sid för att man vill ha honom. Eller egentligen inte.. Man vill bara att de ska ha varandra och hela universum blir kärlek då ^^
image100
image101image102

Jag kanske ska börja leva i en fantasivärld. Alltså mkt ännu mer än vad jag redan gör. Nu pratar jag liksom inte fantisera och så, utan att verkligen börja leva i en fantasivärld. Läste om det i en tidning, det finns någon sekt eller vad det är som lever på en farm i USA, alla där går runt och fantiserar hela dagarna, så de tror att de lever de liv de fantiserar om. Egentligen.. whatever makes you happy, ey? Dock tror jag inte att jag har en SÅ bra kapacitet att fantsiera, även om den är tämligen välutvecklad. Suck. Jag vill leva i Skins.


lista

Eftersom jag har tråkigt blir det en lista. Stal den från någon blogg.

30 snabba

1. Jag: hatar just nu mörkret och älskar Extras säsong 2
2. Min pojkvän: HAHAHAHA. eh..:S
3. Mitt hår: behöver en total makeover.
4. Min mamma: håller på och lagar mat. hoppas det blir gott. för jag är hungrig. som fan
5. Min pappa: saknar jag och tänker mkt på <3
6. Mitt favoritobjekt: Min rosa klockradio
7. Dröm jag drömde härom natten: att jag satte mig i kattbajs
8. Mitt drömhem: ett mysigt, lummigt och bokfyllt radhus i London
9. Rummet jag är i just nu: mitt
10. Favoritfärg: vinrött
11. Jag är rädd för: ångest och att se folk jag tycker om må dåligt.
12. Var vill du vara om 10 år? Författare och regissör
13. Min bästa vän: Jenny och Isa
14. En sak som jag önskar mig: En Mulberry Bayswater väska i färgen Oak.
15. Mitt kön: Kvinna, fast enligt vissa beter jag mig som en man.. :S
16. Senaste sak jag gjort: kollat på Extras med mamma
17. Vad jag har på mig: sovkläder. eftersom jag sov till klockan 15 och inte har gjort något.
18. Favoritväder: varmt, men inte för varmt, inte solsken, men torrt i gräset.
19. Jag åt senast: en mandarin eller clementin eller vad fan det var
20. Mitt liv: inga kommentarer
21. Mitt humör:  utled
22. Vem jag tänker på just nu: Ricky Gervais i Extras
23. Bästa förfestmusiken: äh allt möjligt.
24. Favoritlyxartikel: här lyxas inte
25. Bästa diktsamlingen: Pär Lagerkvist, eller min egen med alla mina favoriter samlade
26. Fobier: Att vara instängd bland massor med människor och må illa eller behöva gå på toaletten när man inte kan
27. Min religion: Kristendom
28. Barn: tycker jag om ibland, men skulle aldrig kunna ta ansvar för några egna. Det vågar jag inte.
29. Favoritstad: Av de jag varit i Manchester, men tror jag skulle gilla London ännu mer.
30. Favoritmåltid: Friddag (det är när man går upp typ klockan 15-16, softar en timme och sen äter riktig mat. wunderbar!

..and besides, you're probably holding hands with some skinny, pretty girl who likes to talk about bands

tråkiga jävla liv


idag såg jag iaf Otto e mezzo (8½) den är bra. men jag är fortfarande trött på allt.
image98


Anglofil

HUR kan man liksom låta bli att vara anglofil när ALLT som är underbart kommer från UK eller England då..?

1. Musiken. MUUUSIKEN OH MY GOSH! det liksom bara sprutar ut underbar musik från UK, Jack Penate, Jamie T, Kate Nash, Hadouken, Editors, Klaxons, och det bara för att nämna några!
image97


2. Kläderna. Det konstiga är att när man åker till England har nästan alla stört fula kläder, men det FINNS så mycket snygga kläder överallt. 

¤ Fred Perry. The one and only ^^ 
image94

¤ Ben Sherman. Bara... jävligt snyggt helt enkelt!!!
image95
image96

3. Språket. Finns inget som sjunger så underbart i öronen som en riktigt fin engelsk accent, eller varför inte skotska, irländska, waleiska, ALLT. bara bring it on!!! Och bort med allt amerikanskt skräp, FUCKING AWESOME- my ass! Jag vill ha tosser, wanker, bollocks, I WANT IT ALL!!! 

4. Människorna. SÅ JÄVLA TREVLIGA :D Men på ett underbart sätt. 

Och det här är liksom bara en liten del av det som är underbart med UK.  Jag kan inte nog understryka hur MYCKET jag längtar efter att åka dit i vår med mamma och shoppa järnet. Jag ska bara.. stega rakt till Ben Sherman och länsa stället. Men först måste jag gå ner i vikt så att jag 1. får mina 5000 kr från morbror 2.kan ha några snygga kläder. Men det ska nog fixa sig, har faktiskt gått ner 4 kg på två veckor. yay. tummen upp. men nu ska inte det här bli nån jävla bantningsblogg, däremot tänkte jag ha anglofilin som ett återkommande ämne, ska göra det till en kategori. 

Min nya kärlek

=Grey's Anatomy

Man ska inte dissa serier innan man har sett dem- jag tex. tyckte att Grey's Anatomy verkade sjukt tråkigt, så kollade jag några avsnitt så är det helt underbart! Love it, love it, love it!
image90

Men hörrni.. en serie till som jag tycker ni ska ladda ner är brittiska Skins. Den är riktigt rolig, charmig och.. ja.. bra!
image91
image92
image93


Usch vilket otroligt ogivande inlägg. Jag har inte mycket att säga nuförtiden :S Måste jobba på det... eh. äh förresten det har jag inte tid med. Måste kolla Grey's, Skins, Arrested Development, Dexter, OC och några andra serier.

RSS 2.0