http://classicfilmheroines.tumblr.com/

<3en sak bara: Grace Kelly var en gudinna, inte en människa, OK?!

mormis is calling

Jag ska åka till mormor idag har inte varit där på över två månader och det duger inte! brukar vara där minst en gång i månaden. tror att jag för en gångs skull lämnar datorn hemma och försöker göra andra grejer, bara kolla film och läsa.


men när jag kommer hem då ska ni få ta del av min dagbok från åttan. och den är underhållande läsning kan jag lova!!


Somersault

En jävligt jävligt bra film som jag såg för nån vecka sen är Somersault. Jag laddade ner den eftersom jag söker med ljus och lykta efter allt som VÄRLDENS SNYGGASTE MAN varit med (Sam Worthington alltså) men filmen var faktiskt riktigt riktigt riktigt bra, och inte enbart för att han var med i den ;)

Det är en australiensisk indie-film som handlar om tonåriga Heidi som rymmer hemifrån för att hon pga sin nyvakna sexualitet och nyfikenhet har råkat hångla med sin mammas pojkvän och i ren skam och desperation rymmer hon och hamnar till slut på turistorten Jindabyne. Där är allt väldigt långsamt och tyst då det är lågsäsong. Hon träffar på Joe, en lokal 20-something som driver omkring lite utan mål och mening när han inte jobbar på familjegården och de två inleder någon slags förhållande. Grymt poetiskt och vackert drama om en tonårig tjejs utveckling.

OCH SAM ÄR SÅ JÄVLA FIN I DEN SÅ ATT JAG VILL DÖDA NÅGON. och dessutom är Abbie Cornish som spelar Heidi så vacker och fin så jag blir galen. <3 DESSUTOM är sexscenerna faktiskt sexiga!! Hör och häpna men det är sant, det händer inte så ofta men i denna filmen är de verkligen det, och inte enbart för att Sam är en del av dem :P
gastroskopi

I onsdags var jag med om en av de absolut värsta sakerna jag varit med om- gastroskopi! För er som inte vet vad detta är så är det en undersökning av magsäck och tolvfingertarm som görs genom att man stoppar ner en lång slang med en kamera ner i halsen. Man får bedövning men man är vaken för det tar bara några minuter. Om man inte specifikt ber om att få bli nersövd för att man får panik. Men jag var ganska så lugn, trodde inte att det skulle vara så farligt, känner nämligen flera personer som gjort det och de flesta säger att det inte är så illa som det låter.

 FAST DET VAR DET JU. och tio resor värre :( Det går inte att beskriva känslan men det är ungefär som att någon stoppar ner fingrarna i halsen på dig och sen trycker på din kräkreflex innifrån så att du kräks ut hela dig, samtidigt som något rotar omkring inne i dig och det gör liksom ont. Det tar bara några minuter men under tiden så typ låg jag där och visste inte vad fasen som skedde, jag liksom "kräktes" konstant fast jag hade ju inget i magen, inte vatten och inte mat så jag kräktes ju inget men jag fick ENORMA kväljningar och hade svårt att låta de hålla kvar slangen och man skulle bita på nån jävla grej och att koncentrera mig på det samtidigt som jag försökte andas med näsan, fast det gick typ inte...

Gud jag mådde så himla dåligt innan redan för jag var dödshungrig och hur törstig som helst (hade jobbat på hemtjänst hela dagen, gjorde detta vid 16.40 och åt och drack senast vid 10.00) men EFTERÅT. jag mådde så himla dåligt. kände mig oerhört antastad och var helt RÖD och prickig i hela ansiktet särskilt runt ögonen, kände inte igen mig själv i spegeln.

FY FAN säger jag bara. aldrig mer att jag gör det där :(

här är en bild av hur det såg ut runt mina ögon över ett dygn efter detta hemska:

 

FÖRLÅT för detta oerhört äckliga och egentligen för er totalt meningslösa inlägg men jag var tvungen att berätta för det var SJUKT!!!! hahaha.

 

och ett stort tack till Isa som följde med som stöd och tom smakade på den vidriga bedövningssprejen (som smakade som skitstark banansprit) som stöd. That's a good sport! <3


Madonna & Jesus
Det är liksom för klockrent för att vara sant att Madonna träffat en pojk ung nog att vara hennes son som heter Jesus :D :D :D

Fina bilder dock från W Magazine (det var vid detta photoshootet som de träffades, om ngn ville veta)

Uniqlo I love you but you're bringing me down

EXAKT sån här shorts/kavaj-kombo har jag velat ha så himla länge. Så himla synd bara att jag 1. inte bor i England eller nånstans där Uniqlo finns 2. inte är tillräckligt smal för att se snygg ut i en sån ljuvlig outfit.

men goddamn vad snyggt det är.


Balenciaga A/W 10

 

hittade bilderna på http://lovely-lissy.blogspot.com/ som är en förträfflig blogg, men de kommer ursprungligen från style.com


I spoke the words but never gave a thought to what they all could mean

Imagining the future is a kind of nostalgia. (…) You spend your whole life stuck in the labyrinth, thinking about how you’ll escape it one day, and how awesome it will be, and imagining that future keeps you going, but you never do it. You just use the future to escape the present.

Looking for Alaska by John Green
 

 

 

Jag kan inte leva i nuet. Jag vet verkligen inte hur man gör. och jag vet att det är exakt det jag MÅSTE kunna göra för att någonsin bli lycklig. men jag har det bara inte i mig.
RSS 2.0