it's been one of those days

det var en sån där dag. när hjärtat liksom fladdrar hela tiden och allt känns lite extra jobbigt. Och då äter jag massor. bara äter och äter fast jag inte är sugen eller hungrig, bara äter. allt känns bara så förjävla jobbigt. jag hatar sådana dagar. Och imorgon ska jag upp jättetidigt för att jobba. Och alla tankar bara rörs runt runt igen. Vad är meningen med något? Varför ska jag jobba? Vad ska jag med pengarna till? Och samtidigt så vet jag att jag inte kan eller vill leva utan pengar. Men just meningslösheten i det hela retar gallfeber på mig. dagar som denna. dagar som är ganska många för mig. och sånt här är så svårt att förklara, svårt att skriva om, för det låter bara så otroligt självömkande och korkat.

men man måste få utlopp för det. det där surret i hjärtat som eskalerar hela tiden. som en stor klump som tynger ner allt. jag vet inte vad den känslan ska kallas. oro. sorg. tristess. eller en mix av allt det och mer därtill. jag vet bara att jag hatar den känslan så in i helvete mycket. och jag vet inte vad man gör för att bli av med den utom att äta. Och det hjälper inte heller, för så fort jag slutar tugga, när illamåendet kommer, då kommer känslan åter med förnyad styrka. och så sitter jag här som en idiot och mår illa med ett fladdrigt hjärta.

image495
(nej jag inbillar mig inte att jag ser ut som Blair när jag ligger och emar mig)

bums are the best

"Jag ska inte våldta er i buskarna om det är det ni tror. Det är inte min stil!"

luffarknarkare till mig och emma igår. skön kille.

XO XO

jag gör ungefär VADSOMHELST för att slippa städa nu. så jag.. lägger ut några favoritbilder från Gossip Girl. Den serien är så otroligt bra! Jag gillar både karaktärerna, intrigerna, sättet den är upplagd och så framförallt: KLÄDERNA. underbart. uttjatat och tråkigt jag veeet men jag VILL INTE STÄDA. snyft.

image489
image490image491image492image493image494

jag har hört att du träffat nån, jag har hört att hon är allt jag inte var

egentligen är det ju konstigt att det gör SÅ mycket ondare när någon man är förälskad i (men som inte är förälskad i en tillbaka) träffar någon annan. för egentligen borde det göra detsamma. men det gör verkligen inte detsamma. det är så helvets jävla hemskt när man vet att det finns någon annan som den personen tittar på med de där ögonen, att det finns någon annan som måste vara så mycket bättre och finare än vad man själv är. kanske är det att man fortfarande kan hoppas om personen är ensam. men allt hopp försvinner på något sätt när någon annan finns där emellan.

men man kan vänta också. vänta på att de ska göra slut, för det gör alla. bara man inte väntar för länge.
jag tänker vänta en stund. finns inga andra alternativ.

vet att alla har sett den här videon, men jag lägger ut den iaf, för den är underbar. låten är nog en av de bästa som finns, och det finns ingen annan video till den, så det blir denna. texten. herregud.Jag har hört att du träffat nån
Jag har hört att han är allt jag inte var
Och jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag
Och jag hör att han är den rätte
Ja dom säger att du verkligen menar det
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta
Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kanske jag kommer över det
Hur kunde du falla när han sa, jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Mina vänner säger vakna upp
Och sluta tänk på det
Men vad vet dom, nu är nån annan än jag närmare
Livet innan det kunde jag, utan och innan
Jag kunde haft det så för alltid
Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade

Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill ju ha dig nu
Dom har ju väntat på det här
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Det var en gång det var en fest
Och jag gick med nån för att hon påminde om dig
Men sen kom gryningen, jag reste mig gick ut genom dörren
Och jag gick genom den tidiga morgonen
Den rena, tidiga morgonen

Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför

Jag har hört att du träffat nån
Och den här gången är du riktigt säker
Och jag hatar att jag älskar dig
Älskar dig så mycket att jag hatar mig

bilder från BSB

okej nu är jag lite efter med detta, och det blir lite väl tjatigt med bara massa bilder kanske, men jag lyckades genom Emmas kamera äntligen få in bilderna från BSB, det har tidigare inte gått. så jag bjuder lite här nu:

image482
beata och isa är sjukt taggade med såna där lysgrejser som vi köpte för 20 pix av nån snubbe utanför

image484image485image486image487
(obs kolla min coola tröja. obs! dessutom ser isa ut som värsta Obi-Wan där på kanten)
image488
show you the shape of my heart. snyft!

solig dag med soliga Emma :)

Idag har jag hängt med Emma hela dagen, faktum är att jag hänger med henne i skrivande stund också. Hon sitter och fixar papiljotter för hon ska ju då ut im, vilket inte jag ska eftersom jag jobbar på torsdag och dessutom ska vara barnvakt. men jag överlever nog.

Först var vi på lägenhetsvisning för Emma skulle kolla på en lägenhet som var ascool i Vällingby, en ateljélägenhet på 58 kvadrat, men det var bara ett rum, badrum och liten kokvrå. jättefin! sen hälsade vi på söta Sampa som precis börjat jobba på Topshop i Vällingby. Sen åkte vi in mot stan, tittade lite granna i affärer och jag köpte chinos :D Jätteglad för det. sen köpte jag en fin kjol. Och vi åt på Max, kollade Urban Outfitters och sen åkte vi till själva huvudattraktionen, vilken vi hade peppat för hela dagen- Myrorna i Ropsten! haha, se så peppade:
image473image474
där införskaffade jag en fin väska och en fin typ.. kavaj
sen kollade vi i Skrapan. och sen fikade vi på Lotus
image475image476image477
(sjukt söt. verkligen. jätte.)

och så några bilder från Emmas kamera, som inte är riktigt lika bra som min, men den är inte fy skam den heller!
image478image479image480
jag med min älskade, se vad fiiin den är
image481

sen åkte vi förbi hemma hos Emma i årsta och hämtade grejer, sen åkte vi hem till mig och vi har kollat Hata Göteborg och ätit chips. mums. ja. det var det. kanske inte så jättekul inlägg men jag ville bara.. skriva av mig lite och visa lite bilder. just. hejdå.

... och det är mänskligt, men det är gement

i en ganska bra film som heter The United States of Leland, så väcks en väldigt intressant fråga, Leland frågar sig varför folk bara begagnar uttrycket: "man är ju bara en människa" när de har gjort något dumt eller elakt och inte när de gjort något bra eller extraordinärt. man hör aldrig folk säga: jag är ju bara en människa, när folk frågar typ: HUR kommer det sig att du kastade dig in i det brinnande huset och räddade den lilla pojken?

det säger vi bara när vi ska förklara varför vi svek, varför vi misslyckades.

lustigt.

"jag har tillhört en annan man medan du varit borta"

igår när jag och Jenny var på teatern satt det en man bredvid mig som luktade ganska mycket alkohol. Han verkade lite förvirrad och ensam. När det hade gått fem minuter av andra akten så reste han sig upp och gick, så diskret som det var möjligt, ut. Han gick under den scenen när Arvid får ett brev av Lydia där hon berättar att hon har tillhört en annan man medan han var borta på sommaren. Arvid läser brevet om och om igen, och för varje gång han upprepar frasen: JAG HAR TILLHÖRT EN ANNAN MAN MEDAN DU VARIT BORTA, så höjer han rösten och hans hjärtslag dunkar högt högt i hela salongen. då gick han den mannen.


han kanske också hade en Lydia en gång. som tillhörde en annan man. när han var borta.

image471
och det hade nog Hjalmar Söderberg också. jag tror bestämt att hon hette Maria von Platen. Och både Gertrud och Lydia Stille bär hennes drag och i Söderbergs drama och roman ekar visst fortfarande det som skedde mellan honom och Maria. Han hade så sorgsna ögon sade Bella om Hjalmar. det hade han sannerligen.

min nya älskling

shieeet vilka bra bilder min Nikon tar. och betänk att jag knappt vet hur den funkar än. lovely. här kommer lite urval på mina första taffliga bilder:

image467image468image469image470

say it and DO spray it!

en sak som jag hade jättesvårt för tidigare, men som jag nu finner en oerhört stor fascination i är när skådespelare spottar när de skriker eller pratar på scenen, jag kunde inte låta bli att fnissa till lite skamset när skådespelare råkade göra det tidigare, men nu blir jag nästan lite lycklig varje gång jag ser det- det tyder ju någonstans på en så stor inlevelse i rollen att man liksom skiter i att man råkar spotta. Jag gillar det. Arvid Stjärnblom som talar så hetsigt till Lydia Stille att han råkar skjuta iväg lite saliv, det är vackert.


tror att fascinationen befästes när jag såg Figaros bröllop på Stadsteatern och Johannes Bah Kuhnke som spelade greven verkligen SPOTTADE och dreglade hela tiden. varje gång han yttrade något sprutade det ut en liten dusch av saliv. oerhört fascinerande, och det tog ett tag innan jag fattade att det ingick i rollen. sättet han pratade på var liksom lite.... spottvänligt.

the serious game

Imorgon ska jag se Den allvarsamma leken på Stadsteatern igen. med Jenny. jag är lite nervös faktiskt. jag tycker verkligen om den pjäsen jättemycket. vet inte varför jag blir nervös, men det blir jag.

Nylon for guys+ Hayden

Köpte Nylon for guys idag för att det alltid finns fina bilder i herrmodemagasin men framförallt för att Hayden Christensen är med, om på framsidan. Det är någonting med Hayden som fascinerar mig otroligt mycket. Jag brukar inte tro på sådant här skitsnack om att det finns universell skönhet som alla tilltalas av, och jag hatar när folk säger ngt i stil med: DU KAN JU BARA INTE TYCKA ATT ... INTE ÄR VACKER?! för det kan man tycka, alla har ju sin egen smak och jag kan räkna upp hur många människor som helst som anses vackra som jag tycker är oattraktiva (Cameron Diaz, Fredrik Ljungberg, Adriana Lima osv) MEN: man kan ju bara inte låta bli att se att Hayden Christensen är vacker?! HAHAHA. nejmen ärligt.. egentligen så är hans utseende ett sådant som jag normalt tycker blir lite för mkt.. "snygg" liksom, men han hypnotiserande snygg, jag har försökt kämpa emot men varje gång jag ser honom på film eller bild så blir jag lite knäsvag. han är fin. som få.

ps. tyckte det var taskigt att de var tvungen att skriva: NOT FOR GIRLS på framsidan av tidningen. ds


image464image465image466

trying to hold it together, keep my love as light as a feather

det här bara tilltalar mig så extremt mycket.


I has a Nikon!

ÄNTLIGEN har jag köpt kameran. Nikon D40 i min ägo. ofattbart. och underbart. :D

Markus namnsdag!

idag har Markus namnsdag. och vi vet ju alla vilken som är den allra bästa, finaste Markusen!!

Markus Krunegård <3

Albion

åh. nu har jag och mor köpt biljetter till Londonresan (vi ska faktiskt dessutom på en andra i juni med Ian och Isabel! underbart. London en månad senare igen liksom, så man behöver inte gråta blod när man kommer hem). Vi åker den 22 maj klockan 11- assoft för dagen innan blire Babas för att fira Emma som fyller 21 den 22 maj. det kommer bli fantastiskt.

image463

jag är ganska övertygad om att jag och London kommer komma bra överens!

värsta boktipset!

Nu kommer världens boktips här hörrni! Igår började jag läsa en bok som var så in i bängen bra att jag var tvungen att avsluta den inatt, med ögonlocken hängandes. Boken ifråga är 'Den sista myten' av Sigge Eklund. Det som jag först lade märke till med boken är hur den på ett fascinerande sätt lyckas vara både extremt lättläst och väldigt mångbottnad. Det går snabbt att läsa men den är också intressant och välskriven, något som få böcker lyckas vara- både lättlästa och extremt bra. Lite kortfattat om handlingen finns att läsa här på Sigge Eklunds hemsida:   http://www.siggeeklund.se/densistamyten.html , men boken är framförallt en idéroman, med mkt spännande tankar kring det mänskliga psyket. Boken har en tät, spännande stämning och man sitter lite med andan i halsgropen under läsningen. LÄS!

lady you don't know shit about shit

känner att min blogg börjar bli mer och mer en filmblogg, iaf de senaste dagarna, men jag har haft tur och sett sådana filmer som man på något sätt vill dela med sig av till andra. Igår såg jag Factory Girl med Sienna Miller, som handlar om Edie Sedgwick. Egentligen var inte filmen särskilt bra och vissa element utav den var rent utav vedervärdiga, bland annat en otroligt onödig och extremt jätteexplicit sexscen mellan Sienna och Hayden Christensen (som spelar en icke namngiven folkrockmusiker, som efter mina efterforskningar verkar föreställa Bob Dylan). Sen kan jag känna att filmen inte hyser tillräckligt mkt respekt för att den handlar om saker och personer som verkligen har funnits (eller finns, tex Dylan), delar av händelseförloppet känns bara extremt uppdiktade och det bör nämnas att jag läste någonstans att Lou Reed totalt hade dissat manuset och sagt något i stil med att det var det vidrigaste skit han någonsin läst. Jag tycker Sienna passar bra i rollen som Edie, även om hon på ngt sätt blir en 2000-tals, lite mer tacky version av Edie så funkar hon, och Hayden funkar faktiskt också som musikern, han talar ganska roligt och det tar ett tag att komma in i det, men han gör bra ifrån sig. Guy Pearce som spelar Andy Warhol är också bra. Men allt som allt så är det ju hela spektaklet en fattig kopia av en tid, ett leverne, personer osv som var så spännande och vackra och enda anledningen till att jag ändå rekommenderar filmen är just för att personerna var så fantastiska att tom. en fattig kopia är sevärd. Men man bör kanske ta hela skildringen med en nypa salt, för vissa delar känns helt enkelt bara inte trovärdiga.

förresten.. om det är ngn som inte vet vem Edie var kan ni läsa här: http://en.wikipedia.org/wiki/Edie_Sedgwick

image460

den riktiga Edie:
image461image462

meh!

jag tycker inte att Jake Gyllenhaal ska spela Prince of Persia, det tycker jag Orlando Bloom ska göra...:( så hoppas hoppas på Orli nu.

och dessutom så längtar jag till Mathieu Kassovitz nya film Babylon A.D kommer. för att Kassovitz har gjort en av de coolaste filmerna ever- La Haine och för att Vin Diesel är med.

I think I must be doing something horribly wrong, but I don't know what it is

... när jag är 30-någonting och fortfarande alldeles ensam kan inte något sådant hända mig? Kan inte Melvil komma i stråhatt och vit t-shirt, prata töntigt (= med fransk brytning), make me swoon, få mig att åka till Paris för att hitta honom, och kan jag inte sen snälla hitta honom? Så att han tar min väska, och sen drar med sig mig och tvingar mig att stanna i Paris med honom? snälla...?

Broken English. fin film. Parker Poser. fin kvinna. Melvil Poupaud. fin man.åh fint.

image459http://www.imdb.com/title/tt0772157/

hurra hurra hurra hurra

idag fyller James McAvoy 29. grattis till honom då, han e så fin! bilder från Atonement ofc (aka bästa filmen ever.)

image457image458

glöm dina bekymmer för imorgon kommer nya

och dagen efter det och alla andra dagar också. antagligen.

ledzen och utan Nikon D40...

... när jag hade kunnat vara glad med Nikon D40 just nu. Men det gick inte att ta det på mitt OnOff-kort, för jag behövde en medsökande (varför vet jag inte, när jag uppfyller inkomstkravet för ökad kredit), och när mamma skulle vara min medsökande gick det inte, fast hon inte har en betalningsanmärkning :( Så nu måste jag hitta en ny medsökande och fick inte min kamera idag. är sjukt besviken och ledsen, hann ju liksom stå där aslänge och bestämma mig för kamera och allt, och så när vi stått där aslänge går det inte. Känner mig på EXTREMT dåligt humör, vill typ börja snyfta men lägger band på mig för jag kommer ju hinna köpa kameran innan London om inte ngt annat skit kommer och sätter käppar i hjulet.. :(

hahaha men oj

visade sig att det var visst Winnerbäck som Markus skulle vara förband till på Zinken. kul att jag visste det. och kul att jag typ blev besviken, för det kommer betyda ASMKT folk= liten chans att jag får stå långt fram och se Markus, men sen kom jag på att Winnerbäck är ju inte fy skam han heller! hahaha. så man kanske ska skaffa biljetter.

hela världens hunger samlad i mig (krunegård <3)

Om allt går vägen kommer jag att se Markus Krunegård 4, kanske tom 5 ggr den här sommaren!!! :D Vilket betyder att jag om jag tillämpar australnegrernas aritmetik kan svara: MÅNGA om ngn skulle råka fråga hur många gånger jag sett honom live. åh det kommer bli underbart.

17 maj- Debaser Medis
20 maj- Kafé 44
12 juni- Hultsfred
31 juli- Emmaboda
(9 augusti- Zinken)

image456


det är faktiskt sant...

image455

I'll be Bill Murray and you'll be everyone else

Men åh. var på bio och såg Michel Gondrys senaste- Be kind rewind. http://www.imdb.com/title/tt0799934/  FY HELVETE VAD SKÖN DEN VAR. grejen med Gondry är ju att han blivit bättre och bättre för varje film, och om han fortsätter i den här takten kommer ju nästa film vara så bra så att man i princip.. dör. Tyckte Eternal Sunshine of the Spotless Mind var ganska medioker, helt okej men absolut inte mer, Science of sleep är ju otroligt trevlig, jättebra och den här var ju... argh. underbar <3 hade typ ett konstant mysflin över läpparna, utom när jag gapskrattade.

Lite kort handlar den om en kille som jobbar i en videoaffär (Mos Def), som har en totalt inkompetent idiotkompis (Jack Black, vem annars liksom?!), och under ett lite misslyckat "uppdrag" blir Jack Black magnetiserad och råkar förstöra alla videoband som finns i videoaffären, och Mos Def har liksom lovat den gamla gubben som äger affären att han ska ta hand om den, så när den gamla gubbens span (Mia Farrow) kommer in och ser att allt är helt urballat i affären och dessutom kräver att få hyra Ghostbusters (annars ringer hon gamla gubben och skvallrar) finns liksom inget annat att göra än att helt enkelt spela in sin egen 20-minuters version av Ghostbusters och hoppas på att hon aldrig har sett den. och så vidare. se filmen. gör det bara, ni kommer inte ångra er, och om ni gör det är ni bara helt enkelt pappskallar.

image452image453image454

she turned around and took me by the hand

Läste ut "Beröring lång ifrån" av Deborah Curtis nyss. Den handlar om hennes man- Ian Curtis från Joy Division, som säkert alla vet tog livet av sig, 23 år gammal 1980. I början tyckte jag inte boken var så bra, jag fick på något sätt känslan av hur otroligt förenklat Deborah verkade förklara allt, i stil med: "Ian var mycket självdestruktiv", vilket man kanske förstår iom. att han tog livet av sig. Men hur som helst så artade sig boken senare, och blev ett mycket tragiskt tecknat levnadsöde, vilket lika mycket handlar om Deborah själv som om Ian, vilket filmen Control (som bygger på denna bok bland annat) också gjorde.  http://fortunaaudentesiuvat.blogg.se/2007/november/control.html#comment

Intressant och sorgligt helt enkelt. Läs boken om ni har minsta intresse i Joy Division, om ni inte har det kanske ni  får det efter att ha läst boken.

måste få bjuda på en av de allra bästa låtarna som någonsin gjorts tror jag. den är lite.. utomjordisk.

oh.. wow!

är lite trött. men ändå vill jag inte gå och lägga mig. för jag vill vara vaken och göra saker. tänka saker, läsa saker. men jag orkar inte. är på sådant här jobbigt humör. när det mesta runtomkring ter sig lite meningslöst och hopplöst, som att man inte får ngn kontakt, som att det inte spelar ngn roll. det är något fel på mitt minne. Det fungerar verkligen inte, och vad gör man åt något sådant? Det är för att allt försvinner som allt blir meningslöst för mig. Jag kan inte komma ihåg ord, inte fakta, inte känslor, inte händelser. Bara de allra värsta händelserna, de som ger en ångest och sånt skit. Men allt jag försöker lära mig bara försvinner, på tre sekunder. Som att varje tanke, varje ord var skrivet på en post-it med dåligt klister, och när jag klistrar upp den på väggen så blåser de ner. allihop. på en gång.

idag köpte jag många böcker på loppis. säkert 15 stycken. Jag vill läsa dem alla nu på en gång. Men det går ju inte. Jag köpte en bok som var tom. Och det är alldeles sant. Den hade pärmar, en framsida och massor med blad. Men inga ord. Varje sida var blank. Är det inte fantastiskt spännande...?


image451
oh.. wow. hon är verkligen den allra finaste flickan som finns tror jag. Cassie <3

Veckans Pop-Pojk 10

var ju ett tag sen nu, men jag kände att jag behövde en ursäkt för att presentera en uuuuurgullig kille va! nejmen serri så är han sjukt söt, men framförallt så har han en fantastisk röst och gör trevlig musik. James Morrison heter han och den absolut bästa låten är This Boy. Den finns det tyvärr ingen video till, så jag försökte hitta en schysst liveupptagning på youtube, vilket var lättare sagt än gjort, men jag valde att lägga ut den med bäst ljud, den har visserligen kass bild, men man kan inte få allt, så håll till godo med RÖÖÖÖSTEN och bilder på sötnosen. åh! james <3
image449image450

bsmdhamsgeyqwgdyibahjeqwjhdbwksbasdbahdqeq men åh!


I love you more than my Adidas trainers

 

Den finaste kärlekssången jag vet typ. Love you more- The Hours

I love you more than my record collection,
I love you more than my football team,
I love you more than my Adidas trainers,
If you knew me better you'd know how much that means

I love you more than Caravaggio,
I love you more than all of my hooded tops,
I love you more than Tony Soprano,
For those who do not know me thats a fuck of a lot

I, can't imagine, a world, without you, no
I, cannot fathom, what we'd do

Better than Elvis in his 60th comeback,
Better than Clive in 74,
You've got more balls than Johnny Cash the Man in Black,
I know I'm greedy but I want more!

You mean more to me than the Clash on a disc,
You know I loved them since I was a kid,
I'd take a bullet for you in a flash,
I'd crawl a million miles on broken glass

I, can't imagine, a world, without you, no
I, cannot fathom, what we'd do

I, can't imagine, my world, without you, no
I, I cannot fathom, just what we'd do
What we would do

Yeah, I love you more than my record collection,
I love you more than my football team,
I love you more than my Adidas trainers,

I love you more than you'll ever know!

There's a cello in your house now

såg en jättebra film. Rocket Science hette den. http://www.imdb.com/title/tt0477078/

den handlar om en jättefin pojke som stammar. Och så träffar han en flicka som vill att han ska gå med i hennes debattlag. och det gör han. se den.
image448

Oh snap!

"Men en sak, lilla Lydia måste jag lägga dig på hjärtat. I fråga om en kvinnas älskare brukar man tillämpa australnegrernas aritmetik: man räknar bara till tre. Vad som är därutöver kallas "många"." 

Den allvarsamma leken, Hjalmar Söderberg

Varg

Gick på bio med släktingar idag. Hade inga särskilda önskemål och lät dem bestämma. Blev Varg med Peter Stormare. hade typ ingen aning om vad den skulle handla om eller vad det var för typ av film. Började lite skumt med en väldans massa skoteråkande över vita norrlandsvidder (jag var dock ganska fängslad redan från början), men det tog bara typ 15 min innan man var helt fast i filmen och typ 40 min in sitter man och gråter. OTROLIGT gripande och engagerande film om en renskötare- Klemens, spelad av Peter Stormare och hans brorson Nejla (bra spelad av debutanten Robin Lundberg), som gärna vill arbeta tillsammans med sin farbror och renarna, till sin mors stora förtret. Mitt under kalvningsperioden börjar en varg härja i trakten och Klemens och Nejla ställs inför ett stort problem då det som bekant är förbjudet att döda vargar, men vargen skadar och dödar många av deras renar.

Det känns inte som att filmen tog ställning i debatten om huruvida det ska vara tillåtet att döda varg eller inte, vilket var otroligt bra, den visade verkligen upp båda sidor, men jag tycker det var välkommet att skildra hur komplext problemet är, då det annars brukar vara ganska svart eller vitt. Det var intressant att se en film som skildrar ett leverne så otroligt långt från ens eget- vilket bidrar till ökad förståelse för renskötare som skjuter varg-helt klart.
Filmen innehöll en del otroligt starka scener, men särskilt en, vill inte avslöja vad som händer, men det var en alldeles fantastiskt gripande scen, satt med munnen öppen och tårarna rinnande i flera minuter. Imponerande filmarbete också- fina bilder, bra musik, bra skådespeleri. SE DEN!

såg dessutom trailern för Arn 2, blev lite sur för att de avslöjade så mkt av handlingen, men jag kan säga såhär- jag GRÄT när jag såg trailern, vill inte ens tänka på hur fantastiskt det ska bli att se filmen. augusti liksom... :/ flera månader. Såg också trailer för nya filmen med Gustaf Skarsgård och Torkel Petterson som spelar ett homosexuellt par. Minns inte vad den hette... kan ju bli TOTALT fiasko, men allt som innehåller Gustaf är ju åtminstonde värt några ören. ÅH jag älskar svensk film, fattar inte vad alla gnäller om! :(

image446

haha

Kenza skrev på sin blogg att Nick var otrevlig (hon träffade Backstreet Boys), då tänkte jag att han kanske bara inte gillar fjortisar. Men sen kom jag på att han var tillsammans med Paris Hilton förut. haha. där sprack teorin.

men spela trummor kan han :D Här är klipp från Melbourne, men det var ju exakt samma som igår typ. fast han skrek inte AUSSIE AUSSIE AUSSIE såklart.

dåligt ljud, var jäkligt mkt grymmare i verkligheten. men ändå.

BSBBSBBSBBSBBSBBSBBSBBSBBSB

Backstreet Boys konsert ikväll alltså. Det var helt enkelt underbart. Hade inte ens föreställt mig att det skulle vara så bra som det faktiskt var! Jag, Isa och Beata kom iväg i sjukt sista minuten, rusade och köpte biljetter, sprang förbi donken och sen till hovet. Där jag för övrigt köpte en sjukt piratkopierad men sjukt snygg BSB-tröja för 100 riksdaler (hallå kap!) dessutom köpte vi några asroliga lysgrejsimojser som man kunde vifta med. Sen missade vi ju då tyvärr första förbandet som var EMD. Hahhahahaha. Eh. Ja. Men sen var det en annan akt innan, en asmobbad skabbig smörsångarkille. Blä!  men seeeen. Sen blev det BSB!!! Och vi dog.


Iakttagelser:

# BSB rockar fett. De är helt enkelt jävligt bra på att uppträda. De dansade som fan och körde järnet hela konserten. Sjukt coolt. Trodde de skulle stå mer stilla.

# Nick Carter can work those drums! Han var GRYM på trummor.

# de berättade ungefär 35446 ggr hur mkt de älskar Sverige för "this is where it all started" vilket iofs är sant! :D

# Alla i BSB sjunger fantastiskt bra.

# Alla i BSB kan byta kläder jättesnabbt.

#  Jag skulle inte banga på någon i BSB.

# Jag är kär i Nick.

# Man saknar inte Kevin så mkt. Egentligen tror jag nog han var mest överflödig i BSB även om jag var mest kär i honom när jag var liten.

# Howie är egentligen jävligt snygg och sjunger asbra, fast man trodde han var en ful tönt som inte kunde sjunga, eftersom han aldrig fick sjunga mer än refränger.

# AJ och Howie är sjukt dansanta och körde asmkt perviga tjejmoves, typ.. bootyshake, salsa och grejer. Inte med varandra dock.

# Jag såg Annika Marklund (http://beautifulones.blogg.se/ ) hon körde också hårt, som Isa, mig och Beata. Hon var söt som socker i verkligheten.

# det var förvånansvärt roligt att kolla in mixen på publiken. Men det fanns många par konstigt nog (typ killen stod och tjurade medan tjejen stod och dreglade över AJ.), många tjockisnördar (man såg liksom att det var BSB som hjälpt dem genom livet under hela grundskolan).

# DET VAR ROCK ALLTSÅ. DET VAR POP. DET VAR ALLT. DET ÄGDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var en rolig show.

# Jag älskar BSB.


skulle ha några bilder från konserten här men min jävla skitkamera ska såklart krångla. gud vad jag längtar tills jag kan köpa en ny. men BSB-video! från deras nyaste skiva. fin!


I still feel you

IMORGON! imorgon ska vi på Backstreet Boys konsert. Det är otroligt. Nu tror liksom alla att om man gillar Backstreet Boys så är det för nostalgin. På kitchfaktorn liksom. Men jag älskar Backstreet Boys. på riktigt. jag lyssnar på dem. på allvar. kommer bli alldeles fantastiskt tror jag.

bjuder på några favoriter!

icecold

om man fryser under naglarna. då är det kallt. jättekallt :(

fell in love with a författargärning

jag är kär i litteratur igen. And this time it's for real. det är som att jag bara insåg det. jag vill sluka allt nu. alla böckerna, lära mig alla orden.

fyra ord jag älskar:
författargärning
språkdräkt
gracil
skriftställare

en skriftställare vars författargärning, fylld med bland mycket annat gracila kvinnor och en fantastiskt vacker språkdräkt jag älskar:
image445

jag ska inom kort joina Hjalmar Söderberg-sällskapet. När jag känner mig tillräckligt intelligent.

tråkigtråkigtråkigt osv

jag har supertråkigt. jag sitter på 7-eleven. 19 spänn för en timme. nåväl. sitter och väntar på att en tant ska komma hem så hon kan öppna dörren så jag kan hjälpa hennes man. han kan inte öppna dörren själv och det finns ingen nyckel på kontoret. sjukt rörig dag. men jag slutar iaf astidigt, redan klockan 14, och jag kan nog dessutom komma iväg tidigare. men samtidigt önskar jag att jag inte hade så korta dagar eftersom det innebär att jag måste släpa mig upp bara för att jobba 6 timmar. jobbar hellre 8-9 när jag ändå jobbar. I NEED CASH LIKZOM.


GUD vilket tråkigt jävla skitinlägg det här blev men jag är sååå uttråkad just nu så jag skulle kunna dö. ehm. nja. typ.

lalalalalalaalalalalaaaaaa

morgonstund har guld i mund

vem fan myntade det idiotiska uttrycket...?! jag tycker om att sova. och jag avskyr att gå upp tidigt. Men nu kallar jobbet. adjö.

sju år för mitt nya hjärta

Pjäsen var alldeles fantastisk. Skådespelarna var helt jävla otroliga. Särskilt Gustaf Skarsgård of course. Men samtidigt var det häftigt, för i vissa scener var det enormt svårt att välja vem man skulle titta på, Livia Millhagen eller Gustaf Skarsgård, båda var verkligen självlysande i sina gestaltningar. Jag tyckte mkt om dekoren och kläderna. Kläderna kändes inte som kostymer, men samtidigt så kändes de autentiska från 1910-talet. Som någon slags perfekt mix av nu och då. Dekoren var ganska ren, en sliten båtdel som fick agera parkbänk, fönstersmyg, stol, pall, park. En sliten madrass. Två trälådor med all rekvisita ingömd. En stor spegel, som gav lite förvrängda bilder. Jag älskade hur handlingsförlopp och tidsrymder var lite abstrakta, flöt samman. Det fanns inga särskilda spelplatser, utan allt hände på något sätt i en på samma gång konkret verklighet som sinnesvärld. Låter kanske lite flummigt men så var det. Ibland blev det på något sätt lite farsartat, det var mkt utspel som klart gick åt det komiska hållet. Men samtidigt så fungerar det eftersom Arvid till sin karaktär är ganska neurotisk och Arvid och Lydias kärlekshistoria är ju på sina håll nästintillt komiskt problemkantad.Underbar pjäs. vill se om.

Den allvarsamma leken

ikväll ska jag på teater och se Den allvarsamma leken på Stadsteatern. Jag köpte biljetten för mer än två månader sedan och det ska bli fantastiskt att äntligen få se pjäsen. Jag hade planerat att hinna läsa boken innan, så att inte bokupplevelsen blev förstörd av pjäsen, men det glömde jag bort. Men det blir nog fint ändå. Gustaf Skarsgård är ju med.... <3

image443image444

markus oh markus!!!!!!!! <3


anders lundin?! heeell noo!

Om man googlar på Anders Wendin (för att få fram lite dregelpictures på hetingen) så står det: menade du Anders Lundin.WTF?! nä jag menade inte jävla Anders Lundin......


image441
hahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahahahaimage442<3

FAN också. jävla fan!

mamma sa imorse att hon hade ngt att berätta som hon visste skulle göra mig upprörd, och... det var... att Gerard Butler (också känd som den snyggaste, finaste, hetaste mannen på jorden) dejtar Cameron Diaz (också känd som den äckligaste, fulaste, mest irriterande lilla skitidioten på hela jorden). JA JAG VET att det är jättetöntigt att jag bryr mig och på allvar blir fett ledsen. men det blir jag! och Gerard Butler är normalt inte ens en kille (eller MAN hallå!) jag skulle tycka är snygg. Men han får mig att bli 13 igen och på allvar bli kär i en kändis. JAG ÄLSKAR GERARD BUTLER. och jag har alltid hatat Cameron Diaz och hon är SÅ inte värd Gerard Butler.


jag är jätteledsen. och DESSUTOM kanske inte Babyshambles kommer till Hultsfred. jävla störigt.


image440


Baba Sonic tralala

bestämde mig efter typ en veckas velande att följa med Emma, Sandra och Emelie till Babas igår. Det är jag glad för. det var trevligt som alltid. De spelade liksom Zigenarliv Dreamin' och allt, så vad finns det att klaga på?! Visst bröt jag hela min dietgrejsimojs och drack massor med cider, kahlua & mjölk och proppade i mig sjukt mkt mat på Donken när jag ändå höll på. men jag är inte den som är den som liksom.. bara tänker på dieten. äh! Det var kul som fasiken. Dessutom träffade jag en tjej vars blogg jag brukar läsa och hon var väldigt trevlig när jag sa att jag läser hennes blogg och att den är bra. Jag hade sett henne en gång tidigare där men vågade inte säga nåt, man vet ju aldrig liksom om hon typ: JAHA OCH?! TROR DU JAG BRYR MIG OM ATT DU LÄSER MIN BLOGG?!. inte för att hon verkar sån. men äh man vet aldrig med folk. Och hon var jättetrevlig. Läs hennes blogg här: http://inceststhlm.se/blogg.php?gid=a

image433image434image435image436

och när jag kom hem asfull tyckte jag att det var en superbra idé att ta lite poserbilder på mig själv. med lite classy avskavt läppstift osv. men jag hade en fotogenisk dag och eftersom alla vet att jag brukar se ut som mongo (OBS bokstavligt talat, det finns bildbevis) så passade jag på!
image437image438image439
eh.. va?!

hjärta och smärta


Dagens Middag: GI-sallad

jag åt GI-sallad till middag. den var fin. tänkte fota den och lägga ut bild, men sen insåg jag att det är ett steg närmare Blondinbella jag inte vill ta.

dessutom var jag på SATS. så kanske man kan våga visa fläsket på Beach 08 trots allt.ja justdet.

kanske ar jag kar i dig

I saw on TV about this little kid
Who had a pig for a pet
His mom had once been attacked by a dog
So a pig was the closest thing he could get

This has of course nothing to do with anything
I just get so nervous when I'm talking to youimage432

GES FOREVER

jag kommer aldrig slänga min GES-platta. Så är det bara. Jag har typ försökt göra mig av med den flera gånger men aldrig lyckats. Den har något emotionellt värde för mig, det var den första cd-skivan jag fick om jag inte missminner mig. Och jag tyckte GES var så jävla coola. I dagsläget tycker jag kanske inte att de är coola, men likväl är deras självbetitlade album väldigt bra! eh. och fyllt med minnen. Nu ger jag upp försöken att slänga den och lägger stolt in den i min cd-samling! Glenmark, Eriksson, Strömstedt. Vilka killar....


Nu sitter jag och lyssnar på Firefox AK:s nya skiva och den är väldans bra! Dessutom har jag köpt naturgodis och Mountain Dew Diet. Vilket kanske var lite onödigt eftersom det som är SÄRSKILT gott med Mountain Dew är att den är alldeles slibbigt söt. Men har för mig att Diet-versionen var smaskig också. Jag har även köpt nya blommor till mitt rum, vilket skänker mig stor glädje :D Två murgrönor och en minirosplanta. Men det tog typ 3 sekunder innan Kjell var där och tuggade på den :( Den jädra blomdödaren.

image431

KILLEN...!

DU BLEV ÄGD. så jävla hårt.


image430

kjole

klänning heter kjole på danska. är det någon som vet vad kjol heter?

festival me!

Imorgon ska jag verkligen upp halv sju. Det är ofattbart... Men det ska bli lite spännande också, att komma igång med nya jobbet och börja leva lite normalt efter ett års total slacker-tillvaro. Men jag kommer sakna att få sova tills man är pigg varje dag. Men hur som helst är jag både rädd och taggad inför imorgon. Sitter här och dricker mitt nya te som heter Kvällsro. Det luktar som sådana där lavendel-lukt-grejer man gjorde i syslöjden när man var för lat för att göra något annat. Man ska tydligen bli trött av det. Kan jag behöva för jag sov till ett idag och jag hoppas på att somna senast tolv.

Festivalsuget har växt sig om möjligt starkare idag. Jag gick ute tidigare i afton och det var lite sommarfeeling på ngt sätt. Och jag insåg att jag till och med saknar allt som är dåligt med festival. Så mycket älskar jag festival. Jag kan vakna mitt i natten i ett kallt tält, må helt illa och tänka: VARFÖR är jag här?! JAG VILL HEM. sen vaknar man lite senare och tältet är som en bastu, man kastar av sig alla tjocka tröjor man har på sig och ligger och lider ytterligare. Men sen vaknar man. Och känner lukten i tältet, lite tjock, fuktig luft, som luktar lite äckligt, men också gott på samma gång. Man går in till centrum och köper käk. Man knäcker första cidern. Och sen blir det bara bättre och bättre. ÅHHHHHHHHHHHHH VAD JAG LÄNGTAR.

GE MIG ÄCKLIGA BAJAMAJOR
GE MIG BAKFYLLESPYOR PÅ MORGONEN
GE MIG EN ARM SOM LUKTAR SÅ ILLA SÅ MAN TROR ATT MAN VILL HUGGA AV DEN FRÅN KROPPEN
GE MIG ETT HÅRT LIGGUNDERLAG
GE MIG SVINKALLA NÄTTER
GE MIG MYGGBETT ÖVER HELA KROPPEN
image424

BARA JAG OCKSÅ FÅR:
EN CIDER KYLD I EN PLASTHINK MED VATTEN
VAKNA UPP PÅ MORGONEN BREDVID MINA KÄRA KOMPISAR OCH SKRATTA ÅT ALLT SOM HÄNT OCH TITTA PÅ VARANDRA OCH SÄGA ATT " DU SER UT SOM ETT MONSTER"
FINA POP-POJKAR
HÖRA LJUVLIG MUSIK
EUFORI


jag längtar så jag går sönder. 67 dagar kvar till första festivalen. det är egentligen ingenting. men alldeles för långt.

image425image426image427image428image429

longing

ÅH. jag längtar till festival. inte bara för allt som är bra med campingen, utan KONSERTERNA. hade glömt lite hur mkt jag älskar konsert. Det är trångt, det luktar svett och man kanske mår lite illa, men fan vad underbart det är. När man står där och hör upptakten till sin favoritlåt och man bara... existerar och försvinner på samma gång.

Markus Krunegård på Hultsfred. Längtar. och snälla någon, kan vi åka till Arvika?! The Kooks, M.I.A, Håkan, Familjen, Yelle- hallå liksom! Och emmabodish. massa bra artister- SMK, those dancing days, Kocky osv osv. plz! Jag vill ha Hultsfred, Arvika och Emmaboda i år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I'm on to you!

varför är det nästan alltid bara supersmala ELLER tjocka människor som snackar om att man inte ska försöka bli jättesmal och gå ner i vikt...?

jo.. de tjocka säger det för att "duga som de är", dvs slippa anstränga sig. och de supersmala säger det för att de redan är jättesmala, dvs det blir jättelätt att leka människoälskare som säger att alla är fina och lika mkt värda. samt att jag tror att en del smala vill vara smalast själv så de vill ju inte att alla tjockisar ska gå ner.

det såklart detta inte gäller alla, tror att en del smala är genuint intresserade av att tjejer inte ska ha dåligt självförtroende, och de kanske tycker att alla ska få se ut som de gör. Men samtidigt så kan jag känna att det är jävligt lätt för de och sitta och säga så eftersom de redan är superskinny. och det tycker jag är fjantigt. Jag fattar dessutom inte varför det ska vara acceptabelt att vilja ha typ alla kroppstyper utom just jättesmal, bara för att det råkar vara rådande ideal. Jag är ju medveten om att det finns en problematik iom. ätstörningar etc. Men samtidigt så kan jag tycka det är sjukt att alla som är jättesmala ska bli sedda som att de har ngn sjukdom eller så, för det första finns det folk som är så smala naturligt (men de människorna har redan ganska många röster), sen finns det folk som VILL bli så smala för att det är snyggt, de flesta kläder passar bra etc, om man kan kontrollera det, kan man inte få bli så smal då...?

äh blev lite dravligt. Men jag är bara så trött på alla bloggare som är smala som fan som skriver att det är dåligt när tjejer vill bli smala som fan. det är idioti.

vår

jag har fått ett jobb idag! Är det inte fantastiskt så säg. Ska jobba första passet på söndag. Var väl därför hon anställde mig, akut personalbrist :P haha, nejmen jag har ju faktiskt jobbat där förut. Och vd:n för företaget var min referens. Så.. hemtjänst here we go again.


Kändes uppfriskande att vara vaken så tidigt, har nyss kommit hem och har liksom hunnit vara på anställningsintervju och gått på stan och köpt fina saker. På söndag börjar jag dock lite FÖR uppfriskande tidigt, ska vara på kontoret 7.45. Herregud, hur ska det gå?! Men jag får lov att fixa det.

Jag har köpt Firefox AK och Markus Krunegårds skivor idag :) Brukar typ aldrig köpa skivor, eftersom jag inte har en cd-spelare längre (nån jävel snodde den på Emmaboda) lyssnar jag bara på musik i datorn, så jag laddar bara ner. Men jag hittade inte Firefox AK:s skiva och Markus Krunegård älskar jag bara, så jag ville ha hans skiva. Det värsta är att Markus spelar och signerar skivor på Bengans Skivor idag :( Men jag vågar inte gå dit. Känner mig för gammal, dum och ful för sådana tillställningar. Mika gjorde detsamma i våras, men vågade inte det heller. Att stå öga mot öga med en artist man älskar är för mkt för mig. Får hjärtfladder vid bara tanken på det hela.

image423

Sen har jag äntligen köpt Moleskines London City Notebook som man kan skriva fina saker om London i, tips osv, sen finns det kartor och sånt :) Dessutom var den nedsatt till halva priset. Lovely! Och så köpte jag ett jättefint vykort med Mucha-motiv som jag ska rama in. Sen köpte jag hårinpackning som luktade så gott så jag nästan svimmade på Åhlens, mitt hår är sjukt slitet så det behövdes verkligen också. och så hittade jag mars-numret av Nylon med gulle Rachel Bilson!!! ja gud vad man konsumerar. får väl ta en Buy Nothing Day imorrn för att liksom.. väga up. HAHAHAHAHAHA. eller inte. LOL.


jag satt btw mitt emot en man på tunnelbanan som var skrämmande lik Denny från Grey's. Fast han var fulare. Dock satt jag och fantiserade hur han såg ut när han var ung. Jag kan tänka mig stilig. Han såg ut som en kuban. En kuban som stod på Kuba med vinden i håret och var stilig för typ 25 år sedan. kanske ska skriva en dikt om honom. den kommer på bloggen sen isf!

keep the attack short

det här är bara ljuvligt. Firefox AK och Tiger Lou i fantastisk masskopi. Först The Draft från Firefox AK:s gamla skiva, sen Winter Rose från nya. åh. suck. <3 magiska videor också!

jag är ARGGGHHH

nu känner jag mig väldigt uppjagad. Det finns ju som bekant en hel hög med idioti att tillgå om man vill irritera sig över något. Men de senaste dagarna har jag kanaliserat min ilska över mänsklighetens dumhet på en företeelse som jag skulle vilja kalla "fake-engagemang". Det står mig upp i halsen med alla jävla rosa band och gröna band och Buy Nothing Day, och stå stilla på Centralen i några minuter för att visa att folk måste stressa av och BLA BLA BLA BLA BLA YADDA YADDA YADDALägg bara av era jävla idioter!!!!!!!!!!!!!!!! jag blir seriöst helt jävla förbannad. Om det fortsätter i den här takten kommer ju varenda dag vara ngn typ av "politisk" högtid då det finns tid att i tre sekunder eller så visa sitt "engagemang" för svältande barn, stress, miljöförstöringen osv osv.


Jag säger inte att jag är en av de som medverkar till att göra jorden till en bättre plats att leva på för alla individer, men jag LÅTSAS åtminstonde inte som att jag är det, var och varannan svensk verkar ju tro att de med sina idiotiska små riter förbättrar läget för en enda person.

BUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLSHIIIIIIIIIIIIIIIIIT

Dans Syndrom

kom hem tidigare från mormor eftersom jag ska på anställningsintervju imorgon. yay.

men hos mormor läste jag ngt roligt i en av hennes Allers eller Allas, Hemmets Veckotidning, Hemmets Journal eller vad det nu var.... det var iaf en liten notis om en dansgrupp med handikappade människor. Gruppen hette Dans Syndrom. Gissa vad de hade för diagnos.............

MOJMOJ

nu åker jag till mormor. kommer åter fredag.

adjö!


image422

tomorrow tomorrow I love you tomorrow!

imorgon (alltså tomorrow) ska jag ÄNTLIGEN köpa Café med Håkan i. Jag har snålat och sparat, men imorgon ska jag till mormor och hon bjuder mig alltid en tidning. Så då ska jag köpa Café och få de där underbara bilderna på Håkan. Och de ska jag sätta upp på väggen. Så jag kan se fina honom hela tiden. åh.
image421

if you leave me, I'll kill you, and then I'll kill myself

Såg nyss My Summer of Love http://www.imdb.com/title/tt0382189/ , en ganska speciell film som jag bara hux flux läste om någonstans och kom på att jag var tvungen att se. Vilket jag är glad att jag gjorde, då den var otroligt bra. Den handlar om Mona som bor i en liten, tråkig stad på den engelska landsbygden. En dag träffar hon Tamsin, en tjej som är allt som hon inte är- välutbildad, förfinad, rik osv. Tamsin bor i staden på somrarna och hon och Mona börjar hänga. Deras vänskap utvecklas snabbt till något mer och de inleder en kärleksrelation. Filmen cirkulerar kring deras kärlek, samt Monas relation med sin bror, som nyligen blivit frälst och lämnat sitt "dåliga" jag bakom sig, gjort om deras bar (som de driver själva, båda föräldrarna är borta) till en kristen möteslokal. Mona har problem med sin "nya" brors leverne och de hamnar i konflikt. den var bara så fin. se den.

image418image419

dessutom spelar en av mina favoritskådisar Monas bror- Paddy Considine http://www.imdb.com/name/nm0175916/ . Han är riktigt jävla bra, det är något hypnotiserande med hans sätt. I alla filmer jag sett honom i har han spelat ngn typ av inbunden och lite läbbig karaktär, han är grymt cool!
image420
(bild från Dead Mans Shoes http://www.imdb.com/title/tt0419677/ , en suverän film av Shane Meadows, som gjorde This is England. Se den med.)


detta finns också

snälla. jag vill att ni ska se det här. för jag hoppas att andra känner som jag när de ser detta. och egentligen både skrämmer det mig, och gör mig exalterad att andra människor kan titta på det här, de här scenerna, den här filmen och inte känna som jag. Men snälla se den. A guide to recognizing your saints. otrolig.

Inside every man is a heart of sand, you can see it in his face

Jag är lite på sådant där skithumör ikväll. När allt känns så trist och meningslöst. Och man letar och letar efter ngt som ska få en att känna att det finns en mening med det hela. Och just i afton så insåg jag att Laura Marling är så fin, hennes texter, hennes röst, hennes musik skänker den där önskade meningen och skönheten till mitt liv. Jag hittade inte min absoluta favoritlåt på Youtube, men här kommer en annan som får tiden att stanna, och sen nedan texten till en av de bästa låtarna någonsin, som ni måste höra: The captain and the hourglass. Jag kan inte förlåta mig själv för att jag inte såg till att gå på hennes konsert i torsdags :( årets miss. Jag har missat The Editors och Tiga, vilket också svider lite, men att jag missade Laura Marling...The captain and the hourglass
You kick the blow, now you've gotta kick the car.
You sat alone under billowing sky
If I feel God judging me,
Well I fell into the water, now I'm free.

My friends they don't really get me,
think I'm the only one
Well i sold my soul to Jesus and since then ive had no fun
Behind every tree is a cutting machine and a kite fallen from grace
Inside every man is a heart of sand you can see it in his face.
He'll tick tick tick tick tick tick tick away.
Another second lost with every fallen grain.
He'll tick tick tick tick tick tick tick away.
Another second lost with every fallen grain.

The wind and I, we speak the same, but he don't hear so well.
You're gonna have to curse him,
Well you're gonna have to yell.
The sky and I, we've had our fights and I'm coming round to rain,
If the rain come round and it don't come out, then I'll never have to speak again,
I can tick tick tick tick tick tick tick away.
Another second lost with every fallen grain.
Can tick tick tick tick tick tick tick away.
Another second lost with every fallen grain.

The captains got his boots on and he's heading out the door,
Leaving his lady alone thinkin' "He don't love me no more."
He's done with all this bullshit,
He's going back to war,
If Heaven is as Heaven does,
then this is Hell for sure...
And he'll tick tick tick tick tick tick tick away.
Another second lost with every fallen grain.
He'll tick tick tick tick tick tick tick away.
Another second lost with every fallen grain.

You kick the blow, now you've gotta kick the car.
You sat alone under billowing sky
If I feel God judging me,
Well I fell into the water, now I'm free...

mjaha!

nu funkar då blogg.se igen efter typ två dygns bullshit.. :/


soundclash i lördags var roligt. Även Sandra och ett par till taggade med. grymt kul. tills jag blev för full. men jävligt nice musik och... skoj bara! :)

RSS 2.0