"We danced on the beach, kissed on the beach and dot, dot, dot"

Jag såg Mamma Mia idag. Och jag vill varna för att recensionen som följer kan få mig att låta som en 45-årig recensionstant som tycker att de allra flesta filmer som kommer bara är skräp (och som dessutom ÄLSKAR Abba).

Jag tycker inte alls särskilt mkt om Abba. Jag tycker många av deras låtar är så otroligt fjantiga och obegripliga så man skrattar (Waterloo liksom... vad har Napoleon och Waterloo med kärlek och göra, hajade aldrig riktigt kopplingarna), deras scenkläder är ju fiasko, knappt ens roliga, utan bara fula. 70-talet måste ju helt enkelt klassas som en av de risigaste tidsepokerna någonsin (visst Bowie, T-rex och company, hela glamgrejen, men resten?!) Så NEJ jag gillade inte Abba innan och hade egentligen noll koll på musikalen Mamma Mia tills jag såg filmtrailern tidigt i våras och tyckte att filmen verkade ganska festlig. Och Oboy! det var den! :D Jag trodde ALDRIG att jag skulle ta följande mening i min mun, men det som dök upp i mitt huvud när jag skulle försöka beskriva filmen var faktiskt: En hyllning till livet. (ja jag vet, jag kan bara inte förstå det, men det är det enda rätta för att beskriva den) Filmen tar upp ämnen som mor och dotter-relation, kärlek och det som faktiskt gjorde mig mest gripen: skildringen av äldre människor sexualitet och kärlek (se nu håller jag på igen som nån jädra tant....) Men jag blev LYCKLIG av den här filmen. Jag kan egentligen inte säga mer, men filmen handlar på något sätt om en värld där allt blir till det bästa i slutet, där medelålders kvinnor och deras vänninor får festa loss precis som vilka 20-åringar som helst, där möhippor och svensexor slutar som perfekt koreograferade musikalnummer, där alla bara brister ut i sång och dans, älskar och lever.

perfekt botemedel mot en deppig dag, men för att inte depressionen ska slå till ännu hårdare så fort filmen är slut får man nog lov att fortsätta kolla film, konstant, för man inser så snabbt hur långt bort våran värld befinner sig från den grekiska övärlds-fantasin i Mamma Mia. Alla skådespelare passar så perfekt in i sina roller så det nästan är löjligt. Jag älskar Amanda Seyfried har varit en favorit länge och Meryl Streep är ju bara helt ljuvlig som alltid, hennes vänninor är också klockrent castade i Christine Baranski och Julie Walters, karlarna är ju alla tre helt underbara, och vilka det är vet ju alla. Den enda jag inte helt och fullt tycker om är Dominic Cooper som Sky, Sophie's fästman. Han duger, men jag hade gärna sett nån lite snyggare och coolare i rollen.


FAIL

Jag skulle skriva något här tänkte jag, något som var lite intressant eller något, så började jag sortera lite bland olika intryck jag haft de senaste dagarna, försökte söka lite bilder och kom fram till att jag inte hade ett jävla skit att säga just nu. Och då hade jag ju bara kunnat skita i att skriva ngt överhuvudtaget.

visserligen. men så blev det inte.

and there'll be love in the bodies of the elephants too

ÄNTLIGEN har jag lyckats tanka ner hela Noah and the Whales album. Jag avgudar dem. Fy fasiken vad de är bra. <3


Oh and if there's any love in me don't let it grow
Oh and if there's any love in me don't let it show



shiver

för. vackert. för. att. egentligen. kunna. vara. sant.

Men det är sant.


Thomas Finchum. jag älskar honom mindre än tre <3

unbeliavable

sitter vid en SNABB dator på biblioteket! kors i taket. he eh he he eh he.

justdet. ska skriva ut mitt CV, ska snart på taxi sthlm intervjun. Hoppas det går bra. Men det gör det säkert. För jag är inte alls nervös. Faktiskt inte alls.

bananmacka? räkskal?

"De gled in på ett räkskal"

hahahaha så sa Jenny i afton när vi var på Olssons Video och drinkade lite, vilket var mkt trevligt. haha. finns inget bättre än när man blandar ihop uttryck eller bara säger fel. "Rakt på pannkakan" är också en klassiker, det var jag som försökte säga Pang på rödbetan. hahaha men att glida in på ett räkskal måste nog vara det bästa. eller hmm.. en bananmacka?

det hänger på håret

jag vill färga håret. Den här färgen har jag nu (inte riktigt lika snyggt i verkligheten som det ser ut på bilden)



det är liksom fulare utväxt. och jag vill ha något sånt här:



typ nån mix av Miranda och de två sista bilderna på Rose McGowan. Jag vet inte riktigt... men liksom lite röd-blont-morotsaktigt. haha ska fråga frissan om det går när jag får råd. Egentligen vill man ju färga på nåt dyrt och bra ställe typ Toni and Guy, men det som också SUGER med att färga nån avancerad färg är ju att det blir svårt att underhålla utväxten sen eftersom man inte kan hitta just den färgen och färga hemma utan måste gå till frissan hela tiden och det är så dyrt. Men jag vill. Dock är mitt hår väldigt konstigt också för det ändrar typ färg av sig själv, i vintras och tidig vår hade jag ju typ brunt hår:


sen har jag för mig att jag färgade det i nån brunröd nyans:



och sen under sommaren har det blekts och blivit nån helt annan färg. är trött på den, men det är så jobbigt att färga håret när man har så långt hår som jag fått nu, är mkt lättare att bara testa lite när man har kort. nåt får det bli så fort jag får råd iaf!


I need you like a heart needs a beat

but it's nothing new...


jag kan ALDRIG tröttna på den här låten. jag älskar den.


oh la fucking la!

jag kom på nåt riktigt grymt. OS är ju i London nästa gång. Då ska jag åka dit. och kolla på simhopp. och bli simhoppsgroupie. OH YEAAAH.

när FAN är det VM etc i simhopp?!

Hoppas det är snart för jag står inte ut att vänta hur länge som helst på att få se världens finaste pojke igen. Jag är KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR. jag och emma satt och slökollade på tv igår, fanns inte ett jota att kolla på, så zappar vi över till ettan och så bara.... är det simhopp. Och vi kollar lite för det ser ju så coolt ut när de hoppar, och sen märker vi på nåt sätt att varenda karl som står där uppe och gör sig redo är hur snygg som helst, och sen så hoppar de och har hur snygga kroppar som helst och sen så kommer de i sina speedos och ställer sig i duschen. HALLÅ I DUSCHEN?! och så filmar de nära, nära så man riktigt kan se hur snygga alla killar som hoppar simhopp är. seriöst så var det typ 2 av de 15 vi såg hoppa som inte var riktigt snygga, och ifall de var fula hade de iaf hur snygga kroppar som helst. Men nu till saken. och saken är Thomas Finchum- som är typ hur jävla snygg som helst. jag klarar inte av det. jag är kär i honom. jag vill att det ska bli simhopps- VM eller nåt så jag kan få kolla på honom. suck.


jag bara visste det! <3

You Belong in London
A little old fashioned, and a little modern.
A little traditional, and a little bit punk rock.
A unique soul like you needs a city that offers everything.
No wonder you and London will get along so well.
What City Do You Belong In?



London. Jag saknar London. Jag trivs inte alls i Sthlm. Finns vissa fina platser här dock:


1. Stadsbiblioteket. gasp. Varje gång jag går uppför trappan i Stadsbiblioteket känns det som en högtidsstund, som att jag är på väg till något stort.

2. Hässelby! <3 Jag har ägnat hela mitt liv åt att hata och förakta Hässelby och längta bort varje sekund jag kan. Men nu har jag insett att Hässelby är riktigt nice. Jag gillar skogen, Maltesholmsbadet, Kaananbadet, små ängar och alléer. Det är inte så pjoskigt här i hooden ändå!

3. Biograferna! Stockholm har många ruskigt trevliga biografer, vet inte riktigt vad det är som gör det, men jag älskar Sture, Saga, Filmstaden Vällingby, Filmstaden Kista, Victoria, egentligen alla biografer i Sthlm har jag någon typ av känslomässigt band till.

4. Filmhuset. Filmhuset har jag en mer vemodig kärleksrelation med, för egentligen borde jag enbart förknippa det med projektarbetet i gymnasiet eller min otroligt misslyckade tid som filmstudent där. Men det gör jag inte. För jag har älskat Filmhuset från första stunden jag satte min fot innanför dörren. De flesta tycker det är fult, men det tycker inte jag, och varje gång jag kommer innanför dörren så slår mitt hjärta dubbla slag. Någonstans därinne i betongens minne och hjärta satt Bergman, Widerberg, Schein och alla de där och spann ihop Sveriges filmhistoria. Jag gillar den tanken.

5. Rålambshovsparken, Vitabergsparken och Observatorielunden.

Det är i princip de enda platserna jag kan komma på att jag skulle sakna om jag flyttade. Men sen finns ju alla människor här, och de skulle jag såklart sakna ngt förfärligt om jag flyttade. Men London.. dit vill jag flytta. Och någon gång kommer jag att göra det. Jag kan tänka mig att jag skulle kunna bli kvar där. Bygga ett liv i england, gifta mig med nån som har rött hår och fräknar, åka på semester i Cornwall eller till klipporna i Dover. Kanske skulle jag längta hem någon gång då och då, men inte så ofta tror jag. Bara de kommer och hälsar på allesammans, och jag kan åka hem då och då och kolla att Filmhuset, Stadsbiblioteket och Saga fortf. står kvar.




DN- bite me!

Riket vid vägens slut var faktiskt jättebra. Tyckte nästan mer om den än ettan, den var riktigt stämningsfull och spännande. Jag och Isa såg Tempelriddaren precis innan vi drog iväg till bion och såg tvåan, det var nice, men vi fick lite bråttom så vi var tvungna att snabbspola igenom vissa tråkiga delar för att hinna, då spolade vi förbi "det stora slaget" på slutet mellan Saladins armé och tempelriddarna, den scenen är lite tråkig. Hur som helst så motsvarade tvåan alla mina förväntningar och nästan mer. Skådespeleriet är mestadels bra, Joakim Nätterqvist och Sofia Helin har verkligen "vuxit in" i sina roller som Arn och Cecilia. Skarsgård har tagit Birger Brosa till ytterligare en nivå var det gäller grymtningar och utspel, utan att det blir parodiskt. Är mycket nöjd med Arn-filmatiseringen och ser fram emot att se tv-serien, även om jag nästan tror att det kan bli lite mkt, så ska det bli roligt att se ännu mer material. 

 

riket vid vägens slut

IMORGON!

she's a replicant, isn't she?

Egentligen har nog mamma haft rätt hela tiden- Blade Runner är en otrolig jävla film! Den är riktigt bra, såg den på bio idag med henne och gud! seriöst är den riktigt cool. Filmen utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid (2019) i Los Angeles, en förorenad, smutsig och rörig stad. Harrison Ford spelar Deckard, en specialpolis vars syfte är att döda så kallade replikanter, dvs robotar som designats för att likna människor men som till slut pga ett missöde (som enbart flimrar förbi i förtexten) blivit förvisade från jorden. Dock finns fortfarande en del av replikanterna kvar och en del smiter tillbaka och de måste dödas, eller så fint som det heter: avslutas. Och dessutom finns det två OTROLIGT vackra människor med i filmen; Sean Young som replikanten Rachael och Rutger Hauer som replikanten Roy. SE DEN HELT ENKELT!!! Filmen är otroligt stämningsfull, gripande och spännande. Bra specialeffekter och häftig musik, även om hela bygget ibland drar en hel del åt 80-talet, nästan lite för mkt här och var. Men det är en fin film. <3


 

Ropen skalla, 100 mbit åt alla!

har lite rast på jobbet så jag satte mig på bibblan vid en av datorerna. men nu tänker jag efter 10 min harvande gå härifrån. Får sätta mig och läsa fastän jag har helt ont i huvudet för detta går bara inte, av två anledningar:

1. Man vill inte att folk ska tro att man är en sån där läbbig typ som inte har dator och internet hemma..... ve och fasa!

2. De här jävla fittdatorerna är så långsamma och värdelösa att det inte finns ngn mening med att spendera tid här. Jag skulle logga in på SF:s hemsida men det gick liksom inte, för den hade lite för avancerat upplägg för det här 0.000000008 mbits internetet de har..... Det finns faktiskt få saker som irriterar mig mer än långsamma datorer, datorer finns liksom för att saker ska gå snabbare, om det ska ta 32435 timmar att få fram lite info på nätet kan jag lika gärna kick it oldschool och gå och kolla upp i en bok. Det fascinerar mig att människor har långsamma internetuppkopplingar när det FINNS snabba, varför väljer man då en lååångsam bara för att det är lite billigare? Det verkar så lönlöst på nåt sätt. 100mbit annars kan det egentligen lika gärna vara! Eller okej 24 kan vara acceptabelt, but once you go 100mbit fiberkabel- you never wanna go back! Hursomhelst har också min dator börjar sacka ner som fan (tänkte skriva saggat, men det betyder ju tydligen nåt helt annat har jag lärt mig i sommar), och jag tror att jag måste överväga att börja spara till en ny, tror den är utom räddning snart.

ja helt plötsligt blev detta nåt jävla intranäts-nörd-inlägg. men skit i det.

she better be more in love than me

har kommit på att jag nog älskar Anna Ternheim. hon har ju den mest fantastiska rösten ever och så är hon riktigt vacker och gör helt galet bra musik. Det här är en solklar favorit:






WTF times 21423546647657

minns nån att jag skrev om hur jävla fucked up det är att Jake Gyllenhaal ska spela Prince of Persia?! de dumpade Orlando FUCKING Bloom som ser ut som en äkta persisk prins och bytte ut mot Gyllenhaal. visst.. han är snygg, spelar bra osv osv, men han är ju helt jävla fel för rollen. Och nu har vi dessutom bildbevis för att styrka den åsikten.

and I consider my opinion very fucking STYRKT!



JAG MÅR SERIÖST FYSISKT ILLA AV DEN HÄR BILDEN. någonstans.. så passar vissa personer att ha en viss look och andra inte. Gyllenhaal bör inte ha nån jävla perserperuk som ser ut som nåt de köpt på buttericks för 79.50. Och han bör inte pumpa upp sig så att der ser ut som hans arm ska spricka för den är inte van att vara sådär stor, ni ser ju ådrorna.... YUCK! behåll tröjan på ffs.(Jag vet att Isa antagligen sitter och dreglar när hon får se den här bilden, men jag ber fan till gud att hon inte gör det, för tanken på att någon skulle bli attraherad av det här vidundret får mig att må om möjligt ännu sämre!)

half in love with Mystery Jets and half in love with ******

Jag har verkligen börjat falla huvudstupa för Mystery Jets. Det började såklart med den där underbara 2 doors down, 80-tals vibbarna är heta. Videon är riktigt jävla schysst och man blir lycklig av låten. Och så är Blaine, sångaren riktigt stilig. Honom gillar jag... :) Sen så hörde jag Young Love där också underbara Laura Marling medverkar. Det enda som är tråkigt med den är att det inte är Blaine som sjunger utan en annan snubbe (som ser lite ut som en knarkare, men jag gillar honom ändå), det är bara tråkigt att Blaine inte syns så mkt i den videon. men hur som- här är den videon som är helt marv. Och låten sen! vojne, love it!



äh jag slänger fan in 2 doors down-videon också om nån nu skulle missat den. shit vad jag älskar den!
 

men nu till vad jag egentligen ville berätta! Jag gjorde lite efterforskningar på wikipedia och sånt man gör när man börjar falla för ett band. Och så visar det sig... att det är en GUBBE med i Mystery Jets. han syns inte så mkt. men han är med och spelar bas, och det är liksom Blaines farsa. Som heter Henry! hahaha är det inte underbart?! Och så finns det två snubbar i bandet... som heter Kai Fish och Kapil Trivedi....omg?! Får för mig att Kapil är the dark gentleman. Och Kai måste ju vara knarkaren.. så är det bara!


lektion i hur man äger sig själv

häromdagen såg jag en kille som hade en dekal på bakrutan av sin bil. Såhär stod det:

Unless you're a hemmorhoid- get out of my ass!

... jag vet att det inte var så han menade, men andemeningen blir ju att han vill ha hemmorojder i sin röv. För han säger: om du INTE är en hemmorojd- ut ur min röv. eller ja.. kör inte så jävla nära mig. Men om du är en hemorrojd är du mkt välkommen.

jävla idiot.

that's crazy, innit?!

jag började jobba i söndags. och jag ska jobba tom. onsdag. det blir 11 dagar i sträck. fy. fan. vad. jobbigt. men gudarna ska veta att jag behöver pengar :( bara att uthärda nu, sen ska jag åka till Åmot för någon veckas total avslappning, bara läsa och glida omkring och andas lantluft. Sen är sommaren slut.

but tell me now where was my fault in loving you with my whole heart?

det var kärlek vid första öronkastet. Mumford & Sons. det är nästan bara löjligt att ha sådär vacker röst och framföra en sådan fantastisk text till sådan utomjordisk musik. Nästan så att man måste dra någon typ av gräns någonstans. en linje i sanden. hit men inte längre. för annars exploderar mitt hjärta.


I'm a well-respected gal

jag ska stegvis göra förbättringar i mitt liv är det tänkt. Och imorgon ska jag försöka inleda en varaktig era i mitt liv där jag äter frukost. På riktigt. Går upp i tid, slipper stressa på morgonen, äter en stadig frukost. osv. Tro mig! Jag ska fotografera spektaklet och allt. Jag ska bli en sån här respekterad, ordentlig människa. Skärpa till mig.



I wish I could speak in just one sweep, what you are and what you mean to me

I never knew this could happen to me
I know now fragility
I know there's people who I haven't told
I know of people who are getting old

Wish I could speak in just one sweep
What you are and what you mean to me
Instead I mumble randomly
You stand by and enlighten me

In a dream I lost my teeth again
Calling me woman and half man
Yes in a dream all my teeth fell out
A cracked smile and a silent shout
A cracked smile and a silent shout

If I explain it once thoroughly
He'll have you later 'cause it's never free
You were at the gigantic spree
I caught a glimpse now it haunts me
I caught a glimpse now it haunts me




mormis

ska åka iväg till mormor idag. måste få låna pengar av henne till penicillinet som farbror doktorn ordinerade mot min fästinginfektion. eller egentligen var han ingen farbror, det var en liten pojk at-läkare, var hos honom för ett par mån sen och kollade öronen också. han e nördgullig. liten doktor. hursomhelst måste jag långa cash av mormor och det är pinsamt och jobbigt att fråga eftersom jag inte vet när jag ens kan betala tillbaka.


jag har dessutom asont i magen. och det smakar galla i min mun.

men jag älskar min mormor. det är trevligt att hälsa på henne :D

I will have to tell you- you have bewitched me, body and soul.

Jag har aldrig tidigare blivit lika kär i en karaktär i en film som jag blev i Mr Darcy när jag såg Pride and Prejudice (den nya versionen av Joe Wright). Matthew McFayden är så in i helvete jävla bra i den rollen så det går inte att beskriva med ord. Mr Darcy är allt vad en man ska vara. Han är så perfekt så att man verkligen BLIR KÄR i en fiktiv karaktär. Jag älskar hans kärvhet, hur arg och sur han verkar hela tiden bara för att sedan när tillfället är rätt verkligen öppna upp sig totalt. Jag älskar hur väl han alltid talar och för sig, jag älskar hur han tittar på Lizzie Bennet (som man förresten också blir kär i), jag älskar vilken god och lojal kamrat han är. Lizzies och Mr Darcys kärlekshistoria är den bästa av de alla, den som griper tag i mig mest, som får mig att önska att jag var en del av någonting liknande.


written in braille

note to self: läs inte igenom gamla msn-konversationer med ditt livs stora kärlek ifall du inte vill bli jätteledsen.
nu är faktiskt allting på väg att rasa samman. riktigt mkt. det var länge sen det var såhär illa.


två saker som gör mig glad:
1. Att Transformers 2- Revenge of the fallen kommer nästa sommar.
 2. Att Noah and the whale släpper album i augusti. www.myspace.com/noahandthewhale jag älskar dem <3

en bild som gör mig glad:


stal den från Lolitas blogg. hope she don't mind!

och så världens finaste Laura. Laura Marling. herregud. <3<3<3

fett eller bebis, fett eller bebis, fett eller bebis?!

det finns inte direkt så många bra bilder från Emmaboda på datorn. men här kommer några.



på vägen dit är man fresh och grejer!


Robin och Nina från Kina, bättre grannar kan man fan icke ha! :D de förstod vad partyhesten is all about!




gayspöket. eller aaa.. vesslan då.


Dront som typ är asbäst. han kan spela super mario på synten hur jävla bra som helst.


fräschingarna på systemet sista dagen i värsta sepekön. men det här var liksom innan jag besökt Salong Manen! (kommer mer info strax). När vi var på systemet märkte jag att mitt fästingbett som jag fått på magen några dar innan gjorde asont och kliade och så visade jag det för Izor och reaktionen man fick var typ "hållahandenförmunenochsusatillavförskräckning". hahah det var helt rött, svullet och lite svart i mitten. asäckligt. gick till sjukvårdstältet och fick stå där och visa upp fettomagen för typ 4pers. och det var inte ens nån fara. lite infektion bara.
 
HÄR har jag varit på schyssta Salong Manen, dvs Jenny klippte först en random snubbes hår som kom förbi och frågade om ngn av oss kunde klippa honom så han såg mer indie ut, och tur hade han eftersom vi faktiskt hade med oss frisörsax och Jenny är ganska skillad. Så klippte hon honom och sen klippte hon lugg på mig. Blev riktigt nöjd faktiskt. Vill fock tillägga att detta skedde under nyktra förhållanden! Eller ja.. killen (vars far var Jörn Donner som en liten intressant parentes) var inte så jävla nykter men vi andra!


Jocke var lite spexig. Och sprang omkring med lite accessoarer och sprayade hårspray på allt och alla. JÄVLIGT SPEXIG OCH ROLIG FESTIVALKILLE! På bilden har just en tjej hällt ett glas vin över honom för att han bad henne dra åt helvete eller hålla käften eller nåt.

Sen började man ju fyllna till lite och så kastade jag iväg en cider med äckelbottenslammet kvar och då ställde den sig rakt upp mitt i grusgången! hallelujah liksom, ett litet festivalmirakel!



bandaren gick sönder. det gjorde även mitt humör. jag var sjukt jäkla grinig på fyllan sista kvällen. som jag visserligen brukar bli, men en dag var jag faktiskt riktigt kraky jävla sepeglad på fyllan, jag minns ingenting men enligt de andra så hoppade jag omkring och var superglad hela kvällen, sen skedade vi 10 pers i ett tält, jag berättade hela min kärlekshistoria, typ om ALLA killar jag någonsin varit kär i för Muddi som ba: ehm jahaja. och sen så skulle han gå och hämta sin kamera och jag ba: men du kan ju inte fota mig nu?!??! men han menade inte att fota mig han skulle bara hämta den. haha lite rörig kväll. var lite halvt chockad när jag vaknade och ba: wtf?! blev väckt av metaldräggen (ett gäng ASÄCKLIGA metalkillar som bara spelade sin jävla skiiiiitmusik tidigt på morgonen för att jävlas med alla andra :(  )

R.I.P muddis asfina sovsäck som luktade fisk och lite sånt.


PIZZAPEPP sista dagen när vi väntar på tåget och är sjukt jävla hungriga


jag ÄLSKAR pizza. jag tänker på pizza minst en gång varje dag. pizza är det godaste som finns i hela jävla världen typ. och SÄRSKILT på festivalsöndag när man inte ätit typ ett jota på typ 16 timmar.

På tåget hem kom efterflummet. synd bara att resten av vår vagn inte var så pepp, bara för att klockan var typ 22. en gubbe insisterade på att isa skulle hoppa ut från tåget. HHAHAHAHAHAHA. gnällspikar! Visserligen var det en annan som garvade asmkt när hon sa att de brukar bygga ris och sånt i Kina. sjukt kul iaf!


det finns några personer som det inte ens finns bilder på :( som vi hängde asmkt med, typ MUDDI världens bästa som vi bodde med. men det kanske kommer fler bilder sen, man kanske kan få några från Muddi.







jag älskar att åka på festival så mkt så jag får krupp. typ 10 mån kvar till nästa festival. kan inte ngn bara döda mig?! :(

men fuckurå!

hemma nu.

jag vill inte ens prata om det. just nu :(

RSS 2.0