jösses amalia vad jag längtar, trängtar och cravar ;)

Februari 2008. En så kort upplysning, men som får mitt hjärta att fladdra så fort som att små kolibrier har parningslek därinne. I februari 2008, då jävlar. Då kommer säsong 2 av Skins! SOM JAG HAR LÄNGTAT. Skins är bäst. Skins är fint. Skins är roligt. Skins är allt. Ni som inte sett denna allra bästaste underbaraste serie-TANKA DEN NUUU!

http://www.channel4.com/entertainment/tv/microsites/S/skins/index_main.htmlimage186

Gavin de Grrrraw ;)

Hade glömt den här otroligt snygga mannen med trevliga låtar. Gillar den här låten som fan, även om jag vet att den är lite "hejjaggåriåttanharrandighalsdukochärliteallmäntlam" men va fanken- killen är snygg som få, härlig röst och svängig låt.


winter

image182image183image184
image185

for fucks sake!

Jag har ju glömt de underbaraste finaste kolossalt vackraste nyheterna!!! Att Babyshambles kommer till Hultsfred... OMG! Jag tycker mig bara saknar positiv feedback på min lycka från omgivningen. Alla kommentarer har i princip varit totalt likgiltiga i stil med: "menojvemfanbryrsigombandetsomharettgenisomfrontmanochlåtskrivarekommer" eller liknande (detta är ett autentiskt quote...) "Och du tror att Pete kommer? Gulligt".

GAAAAAAH. han kommer komma. det kommer bli ett jävla hejdrundrande hallelujah-moment. för. underbart. <3

image181

"Jag kan inte stå för den här bilden längre"

image180

Ilona kan inte stå för den här bilden längre. Jag kan stå för den så jävla mkt. Är man på Halloweenfest utklädd till en tant med halländsk brytning då... då har man ngn slags befogenhet att bli riktigt jävla full och odräglig. typ.

They shine like gold in the air of summer..

Jag hade verkligen glömt bort vilket ultimat band Kings of Convenience är! Rösterna vävs samman på ett perfekt Simon and Garfunkel-aktigt sätt, fast tusen resor bättre. Sån jävla trevlig musik. Riktiga sweeeitepies båda två- Erlend och Eirik. Och denna låt kommer forever and ever vara en av de absolut finaste låtarna jag någonsin hört. Jag smäller av. Jag älskar Kings of Convenience.

men gosh!

Vilken kväll!! Så många intryck! Det började med Stjärnorna på slottet.... Herremingud vad roligt det var. Jan Malmsjö är ju helt jävla bisarr!!!! Och iom att Britt Ekland var med, och hon var gift med Peter Sellers så kom jag på att jag älskar honom, för han var grymt snygg typ på 60-talet, en riktig man.
image179

Och sen var det äntligen dags för August på SVT. och den var ju bara helt jävla makalöst bra!! Lite skumt i början, jag liksom.. kunde inte riktigt förlika mig med det teatrala ljuset och sceniska skådespeleriet, det var liksom helt enkelt nån slags fusion mellan tv, teater och film. Men en otroligt lyckad sådan. Jonas Karlsson liksom.. OMG helt perfekt castad som Strindberg. Kan knappt vänta tills imorgon när man får se fortsättningen, man kanske kan kolla på nätet, men jag avvaktar. Sen var det väl inget mer konkret, men det var så mycket intryck, jag blev helt virrig.

hahahahahah

image178

"My! People come and go so quickly here!"

Men shit! Vilken film! Hade aldrig sett den innan, knappt ens tänkt på att se den. Men gud... vad fint!
Judy Garland- så otroligt utomjordiskt vacker!
och fågelskrämman som var så smart
och lejonet som egentligen var modigt
och plåtmannen som hade ett stort hjärta
och en så söt, tillgiven hund Toto
så jävla nice bara!!

image177

homesick

Börjar redan bli homesick som fan. men imorgon åker vi hem. det ska bli skönt. som fan.

att få sova i sin egen säng
vara med katterna
gå runt och pilla bland mina saker, så har man alltid ngt att syssla med
inte bli tvingad att klä på sig innan frukost
inte sitta som nåt miffat fotoobjekt när "verkligheten" ska skildras på miljontals bilder hela tiden

men det har varit mysigt här också. Det är bara så många personer på så liten yta.

God Jul

Ja... God Jul och så! Känns som obligatoriskt en dag som denna!

Transformers. OMG!

Jag var seriöst väldigt säker på att jag inte skulle gilla Transformers innan jag såg den tidigare ikväll. Robotar är inte så överdrivet upphetsande i min bok. Tänkte ge den en chans bara för att supersötnossnyggotsköna Shia LaBeouf är med. Men seriöst....
FY FAAAN VAD TRANSFORMERS ÄÄÄÄGER!!!
Den var bara så otroligt jävla spännande med ascoola specialeffekter hela tiden, rolig och gripande på samma gång. Jag menar om man är nära tårarna för att vänskapen mellan en robot och en människa är så stark, då har man tamejfan lyckats! Den var lite seg i början, men det är fan det enda negativa jag kan tvinga fram. Michael Bay vet vad han sysslar med, i sin genre tycker jag att han har iaf gjort ett par softa rullar tidigare. Visserligen står han  också bakom skiten Pearl Harbor, men han blir så jävla förlåten för ALLT eftersom Tranformers rocked my world ;) Dessutom kommer det en tvåa SAMT att han ser ut som McGayver! (det är roligt) ;D
image174

Men hur som helst måste ALLA se Transformers. Att se Optimus Prime och hans gäng gömma sig vid ett hus för att Shia LeBeoufs pappa inte ska se dem när han tittar ut genom fönstret är en av de roligaste scenerna jag sett på film i år!! Dessutom är Shia LeBeouf min nya suuugarpie för han är så fin^^ Och det tog bara typ en halvtimme av filmen innan jag slutade sitta och tänka på hur jävla mkt Megan Fox ser ut som en elak hora. fan vilke nice action-film!!!
image175image176
hothothothot!!! :D

vad i?

Min lillebror och hans värderingar lever inte i samma årtionde... Vi sitter vid middagsbordet här hos våra släktingar och diskuterar huruvida Jan (vår mammas kusin) var med på sina föräldrars (dem vi är hos) bröllop.

Ian- Men det kan han ju inte ha varit!!!
Jag- Men vaddå, man kan ju få barn först och SEN gifta sig?!
Ian- ....men är inte det lite konstigt?

Men SVT!!! I LOVE YOU GUYS! :D

Hade HELT lyckats glömma bort SVT:s härliga julsatsning!! Älskar SVT- dramer, särskilt dem som det är lite extra krut lagt på, dvs. juldramerna. Läste om detta projekt för ett par månader sedan och blev självklart överlycklig, precis som hos nästan alla andra film- eller teaternördar kittlar det till lite extra överallt så fort Jonas Karlsson figurerar. Men han är ju bara för jävla härlig!!! ÄLSKA Jonas Karlsson. Och han passar ju så in i norden bra att spela lite aggro och upprörd, och det är ju möjligt att det kommer förekomma sådana scener då det är Strindis som ska skildras ;)

    Dessutom spelar Linda Zilliacus Strindbergs kärlek Siri von Essen, och jag tycker hon presterade jättebra i den lite halvt bortglömda "Om Sara" som kom för några år sedan, som var en riktigt bra film faktiskt. Jag har hur som helst enorm tilltro till det här projektets höga kvalité och jag tror att jag kommer tycka mkt om produktionen. Två 90-minuters avsnitt som sänds onsdag och torsdag 21.00 i SVT1!
image170


Dessutom måste jag bara lovorda SVT-dramat "En spricka i kristallen" som nyss sänts i två 60-minuters avsnitt. En otroligt omskakande och gripande skildring av en överklassfamilj vars vackra yta verkligen krackelerar redan från seriens första kvart. Det gjorde bokstavligt talat ont att se serien som koncentrerar sig på familjens svarta får Suss, både pga. det otroligt tighta manuset, det snygga utförandet och Källa Bies enormt bra prestation som Suss. SE SE SE!!! Går att kolla på  http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jspd=75087&lid=En_spricka_i_kristallen&from=menu  SVT:s faktiskt väldigt schyssta webspelare, brukar funka helt utan problem nästan jämt!
image171


"äh jag ska bara ha lite grejer"

Så nu är jag alltså ute på landsbygden hos släktingarna för att fira jul. Och det är riktigt skönt faktiskt. Finns snö, eller rimfrost som det verkar vara överallt, med stora stora kristaller som är så himla fina. Det är fridfullt och lugnt här, har redan hunnit läsa ut "Konkurrens till Döds" av Houllebecq, den var så himla bra, eller den blev det mot slutet. Senare i eftermiddag ska jag börja på "Extremt högt och otroligt nära" av Jonathan Safran Foer, och jag hoppas jag hinner en bit in i den innan jag åker hem på annadagen. Tänkte ju att jag inte skulle spendera tid vid datorn, men nu gör jag ju det ändå, fast det blir ju inte i närheten av lika mkt tid som annars. 

Imorgon ska jag och Hagar gå på midnattsmässan i den underbart vackra kyrkan här i Åmot och det ska bli så underbart, har inte varit i kyrkan på jättelänge. Jag tycker verkligen om Åmot, det är vackert och lugnt här.

Kyrkan på sommaren
image169 

HJÄLP

image167
man borde vara portförbjuden från stranden om man ser ut sådär.

"In the end - just like I said - I left everything, and everyone. But no one, no one has ever left me"

'A guide to recognizing your saints' http://www.imdb.com/title/tt0473488/

Så JÄVLA bra film. Var länge sedan jag blev så tagen av en film. Filmen cirkulerar kring Dito, både som ung och vuxen (mästerligt spelad av både Robert Downey Jr och Shia LaBeouf). Dito växer upp i Astoria-området i New York och hänger med sitt grabbgäng som leds av den aggressiva Antonio. Dito känner aldrig riktigt att han passar in där, och längtar ständigt bort, till ett annat liv, på en annan plats. Han känner sig fången i sin familj, hans fader tror själv att han är världens bästa pappa och det är också den synen Dito själv tvingas ha på sin familj, trots att han inte riktigt känner så på riktigt. Filmen var som en underbar mix av rå realism och drömsk fantasi, den exakta blandningen som är så sällsynt. Suggestivt och extremt gripande.  Summan av kardemumman är att den här filmen är en underbar skildring av vänskap, far och son-förhållande och svårigheten att som en ung kille hitta sig själv (coming of age- som jag älskar så mycket! ;) )

Se den. Eller missa något extraordinärt.
image166

"We haven't located us yet"

1. Tre namn jag lyssnar till: Rosanna, Rosie, Rosieroo (det är nytt och fint smeknamn :D haha tack Isish ;) )
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Att jag generellt inte stressar upp mig för småsaker
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Finns en ganska lång lista att tillgå men på första plats ligger nog otvetydigt min kropp. Om det ska vara ngt inre blir det min oförmåga att inte ta tag i saker om de inte är 100 procent njutbara.
4. Detta är jag rädd för: mörka skogen och äckliga fawglar
5. Tre saker jag vill ha varje dag: ehm.. mat, vatten och sömn? om det ska vara något som icke gäller varenda levande individ behöver jag musik, kattgos och kanske ett par fina strumpor eller något sådant.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: rita, göra en slam-dunk och lösa världssvälten
7. Detta tycker jag om att göra: lyssna på musik, kolla på film och tv-serier, gå runt på stan, umgås med mina vänner och min familj, klippa ut saker ur fina tidningar och klistra in i en pärm, läsa böcker, åka på festival osv osv
8. Detta vill jag göra just nu: bli sams med mamma
9. Bästa känslan: att känna att det inte finns något annat man hellre skulle vilja göra, känslan av att vara där man är och ingen annanstans, ens i tanken.
10. Värsta känslan: att vara kär i någon som inte är kär i en tillbaka eller att känna sig totalt ensam och övergiven, utan familj, vänner eller hem.
11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har: intelligens, humor, stil
12. Är du kär just nu: tyvärr ja
13. Jag vill gifta mig: definitivt en dröm
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Vinna Guldpalmen i Cannes, gifta mig med Jason Schwartzman och åka till Las Vegas.
15. Min käraste ägodel: Kjell. Om han är en ägodel. Annars min DVD-samling.
16. Något jag vill ha i present: En Mulberry Bayswater Oak
17. Detta har jag på mig just nu: pyjamasjacka och mjukisbyxor. fancy dalancy!
18. Favoritkläder: det skulle ta en uppsats att beskriva
19. Favoritdjur: katt
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: indie
21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället: Tonight- Lykke Li, Teardrop- José Gonzales, Sommarens sista smak-Lasse Lindh
22. Roligaste och tråkigaste ämnen (tänk på vad du egentligen gillar, inte om det är kul eller tråkigt bara just nu beroende på lärare osv): roligaste: teaterregi eller filmvetenskap, tråkigaste: matte (från gymnasiet då)
23. Stjärntecken: kräfta
24. En bok jag gillar: Doktor Glas- Hjalmar Söderberg
25. En film jag gillar: Marie Antoinette
26. TV-program jag gillar: Skins, Grey's Anatomy, OC, Entourage, Freaks and Geeks MÅNGA FLER
28. Detta äter jag gärna: pasta, pizza, donken, tacos, thaimat
29. Dricker helst: coca-cola eller te
30. Favoritgodis: choklad
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Tunisien
32. Färg på mina ögon: Blå
33. Min längd: vet ej, kort typ.. 1.64?
34. Jag tror på: kung och fosterland
35. Person jag beundrar: Pedro Almodóvar
36. Så här bor jag: I lägenhet med mor, 2 syskon, 4 katter
37. Det här tänder mig: mwahahaah ska vi gå in på det?!
38. Det här gör mig avtänd: typ.. kroppsbehåring?
39. Favoritfärg: blå, vinröd och rosa
40. Favoritcitat: finns massor
41. En hemlighet jag vet: vet inga hemligheter
42. Bästa present jag fått: när jag fick en fin, personlig tavla av Piggy och Ice-a för några år sen! :D
43. Senast köpta skiva: Shotters Nation- Babyshambles
44. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: håret
45. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: haha resten
46. Udda förmåga/egenskap: finnes ej
47. Om jag vore ett djur skulle jag vara: en mix mellan en sengångare och en ful, ettrig hund
48. Två personer jag vill ska göra detta test: Isa är den enda jag känner med blogg- så DO IT!


image165

Musikbyråns årsbästa och min egen :D

Såg nyss på Musikbyråns lista över 2007 års bästa skivor. På första plats blev det The Reminder av Feist. Det var ju bra, för det är en trevlig skiva, väldigt speciell och mångsidig, grymt bra! Rekommenderar särskilt låten "My moon, My man", den är helt... bisarrt skön!! :D Äckligt snyggt omslag också!
image164 

Tänkte skriva en egen liten lista, med de skivor som jag tyckte var bäst 2007. Grymt svårt och jag har säkert glömt något helt uppenbart som jag älskar, men det är sjukt svårt att minnas allt bra, så himla bra koll har jag inte liksom. Men.. here it goes, min egna lista!

(börjar bakifrån för spänningens skull :P)

15. Favourite worst nightmare- The Arctic Monkeys
14. Shotters Nation- Babyshambles
13. The Reminder- Feist
12. Made of Bricks- Kate Nash
11. Fur and Gold- Bat for Lashes
10. In our nature- José Gonzales
9. Daugava- Lars Winnerbäck
8. Kala- M.I.A
7. Panic Prevention- Jamie T
6. Myths of the near future- The Klaxons
5. Mother am I good-looking?- Laakso
4. Life in Cartoon Motion- Mika
3. Farväl Falkenberg (soundtrack till filmen)- Erik Enocksson
2. Our Ill Wills- Shout out Louds
1. An end has a start- The Editors

Ja.. det var det! Som sagt... lär ha missat ngt uppenbart. Men där är iaf 15 sjukt bra skivor från 2007!

mjahaja!!!

Nu ska jag tydligen plugga inför seminariet imorgon. Fast egentligen vill jag bara åka till Le Petit Trianon, softa i en eka på en sjö, glida omkring i en klänning på en äng, dricka mjölk och äta jordgubbar, läsa Rosseau, se soluppgången en sommarmorgon och dylikt. Men sådant liv är bara förbehållet Marie Antoinette. Jag får hålla mig till mitt studerande och ja.. sådant normalt kallt Stockholmsliv. Men en sak är iaf alldeles förtrollande underbar och skänker mig glädje och välmående; underbaraste bästaste Jenny har återvänt till stan!!!! :D

image162
Här vill jag egentligen vara för en stund, tillsammans med Jenny, Isa och massa andra softa människor. Men just nu räcker det med att jag bara har dem båda inom räckhåll. Love ya both!! :D

image163


klurig lista...!

http://www.hunnd.se/ ny soft sida/blogg som jag börjat kolla, verkar lovande :) Hittade iaf en lista. haha yey!


Boken:
The Great Gatsby- Scott Fitzgerald
Tidningen: Lula mag/Modette/Elle
Filmen: finns så många. Men.. 'Farväl Falkenberg' i mitt hjärta!
Filmrepliken: i princip allt från ovanstående film. Men annars.. ja det är ju jävligt svårt att komma på något sådär.. men är ganska förtjust i "Have you ever wondered if people start bands just to make the rest of us feel like shit?" (The Go-getter)
Citatet: "Vad betyder tak över huvudet när det regnar in i en själ?" (Kalle Haglund, spokenword-poet)
Designern: Chanel/Marc Jacobs
Låten: The boy who wouldn't hoe corn- Alison Krauss and Union Station/ Edge of Seventeen- Stevie Nicks
Låttexten: "In the end, all you can hope for is the love you've felt to equal the pain you've gone through" (Bones, The Editors)
Rösten: Martha Wainwright
Ismen: socialismen såklart! :) men om man skulle välja något konstnärligt måste det nästan bli dadaismen! ;)
Konstnären: Alphonse Mucha
Filosofen: jag vet inte mkt om filosofer, men den där Wittgenstein var inte så dum!
Egenskapen: mildhet och insiktsfullhet
Ultimata mannen: Marcello Mastroianni i 8½, då rasslar det till både i äggstockarna och hjärnan. han är perfekt.
Kvinnan: Kirsten Dunst
Utseendet: Keira Knightley
Doften: Escada Rockin' Rio i mitt hjärta för alltid. Annars sommarregn när man är lycklig.
Absolut sexigaste någonsin: måste nog klycha till här och säga Gerard Butler som Leonidas i 300. Det blev svårt att sitta stilla i biostolen typ. Och om man ska säga en kvinnlig motsvarighet är det Kirsten Dunst som Marie Antoinette.


om någon skulle undra...

vilken som är världens coolaste och mäktigaste låt med världens bästa sångerska så har MOI svaret!!!

Edge of Seventeen- Stevie Nicks
så är det bara. gåshud. perfekt.

And the days go by....
like a strand in the wind
In the web that is my own...
I begin again
Said to my friend, baby...
Nothin' else mattered

Här kan ni se underverket...
http://www.youtube.com/watch?v=Nfb1IHEFr94


image161

9 crimes

9 crimes- Damien Rice, kan vara en av de absolut bästa låtarna som någonsin skrivits. Den är så hypnotiserande bra. Och vart hörde man den första gången så man höll på att dö av skönheten som uppstod i kombinationen mellan bilderna och musiken- Grey's Anatomy såklart ^^ Idag envisades min seminarieledare med att kalla ett klipp från Private Practise "ett klipp från Grey's Anatomy". Jag blev irriterad. jag vet. löjligt. min seminarieledare är så söt och snäll. Men man får hålla isär hallon och blåbär. eller hur man nu säger.

Och jag hörde en av de mest oroande nyheterna någonsin av en i seminariegruppen: Pga av manusstrejken i Hollywood kanske den inför våren 2008 planerade fortsättningen av Lost skjuts upp till våren 2009!!!! Det är ju tamejfan helt bisarrt. De har 8 inspelade avsnitt eller vad det var, men eftersom de inte vill riskera att börja sända dem utan att kunna slutföra säsongen vill de hellre vänta, men det duger inte att vänta till hösten utan till NÄSTA vår?!?!??!?!??!?!??!?! Det är ju helt sjukt oansvarigt och elakt mot sina tittare att låta dem vänta nästan två år på fortsättningen av en serie som bygger till minst 70 procent på spänningen. Jävla idioter :(


Och här hemma råkar alla avslöja vad de ska och inte ska ge till folk i julklapp. Jävla amatörer allihopa :( förstör det enda som är roligt med julen- le surpris. ALDHAJKFSDKJFSDJKFAS NU ÄR JAG BARA IRRITERAD PÅ ALLT OCH ALLA.

"alt. jag vil ha alt. ockej?!"

från en tråkig blogg som jag hade glömt hur tråkig den var. haha.

Har du pojkvän/flickvän? nej
Är du kär? jo. jag är väl det.
Hur tidigt stiger du upp? hahahaha. sent
Vem/vilka vet mest om dig? Isa und Jenny. men mest av allt vet jag såklart^^
Gillar du att slåss? brukade slåss när jag var liten, det var härligt, kanske något man ska börja med igen?
Vad ska du göra ikväll? Hänga med Isa
Har du utländska föräldrar? nej
Var har du ont? i magen
Är du bra på att måla? hahaha NEJ jag suger, ritar som en tre-åring typ.
Vem kramade du senast? Isabel min syrra
Vad längtar du till? hultsfred
Sparare eller slösare? SLÖSARE
Bio eller promenad? BIO!!!!
Är du kittlig? som fan. HATAR att bli kittlad, blir så jävla sur när någon kittlar mig.
Rädd för insekter? inte rädd precis. men de är ju äckliga.
Anser du att du är stark? nej verkligen inte.
Nämn något som gjorde dig glad igår: Såg några avsnitt av Freaks and Geeks, den serien gör mig sjukt glad för att den är så otroligt bra!
Vad gjorde du kl 8 i morse? sov som en stock
Vad har du druckit idag? vatten och sen har jag typ.. ätit mjölk. men gröt.
Vad var det senaste du åt? gröt
Vad var det senaste du köpte? coola kökshanddukar med uggletryck till mor i julklapp
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? njae.. vet inte. kanske. nä. ja. eh jag vet inte.
Favoritklädsel? min lila blus, den nyaste. såå fin :D
Vad gör dig glad just nu? ingenting precis. är ganska stressad, har ont i magen och lite så. ska bli kul att träffa Isa, hon har gjort en katt-serie som lär vara grym! :D
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: stressad. för en massa saker.
Sommarplaner: Festival :D
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Bli osynlig. lätt.
Gillar du att sjunga? Ja, när jag är ensam dock.
Vad längtar du mest efter just nu? våren

snygga designermän?

Jag satt och funderade förra veckan på om det fanns särskilt många snygga manliga designers. Vet inte varför det skulle vara relevant, men bara en fundering. Finns ju många med skön stil osv, men finns det några som är direkt snygga? Jag menar Valentino, Cavalli, Lagerfeld i all ära, men det är ju inte så att det rasslar till i äggstockarna när man ser dem precis! Så jag försökte komma på några snyggingar som inte bara gör vackra kläder utan är snygga själv också :D Men det var inte så lätt. Kom bara på två...

1. Tom Ford- han är ju helt enkelt bara jävligt superhet!!!
image158

2. Marc Jacobs, inte snygg på samma sätt som Ford, men han har ngt attraktivt över sig. Här på bild med också ganska snygga Wes Anderson (inför deras samarbete med de ursnygga väskorna till The Darjeeling Limited)
image159

sen har vi jokern! Yves Saint Laurent! Nu är han ju kanske inte så extremt snygg, men han var lite snygg back in the days! Här på bilden med underbara Catherine Denevue som en härlig bonus ^^
image160

And that's it! Är det någon som kommer på någon mer: please inform me! :D

världens bästa nobelfests-historier!!!

Jag finner det otroligt befriande med folk som dyker upp och beter sig på ett för tillfället TOTALT opassande sätt, särskilt vid sådana tillställningar som tex. Nobelfesten. Alla vet hur man ska bete sig och alla beter sig exakt så och försöker att inte göra någonting fel. Sen finns det de här andra personerna... Som antingen inte bryr sig det minsta eller som helt enkelt druckit alldeles för mkt. Det finns i vilket fall som helst två helt fantastiska historier om skandaler på Nobelfesten som gör mig alldeles lycklig när jag tänker på dem, hade kunnat ge världen för att få vara närvarande. Först har vi då Knut Hamsun som 1920 skulle belönas med nobelpriset i litteratur. Han super till riktigt ordentligt på banketten och orsakar viss uppståndelse genom att (håll i hatten nu! :D) antasta svea rikes egna nationalskald Selma Lagerlöf genom att daska till henne i baken och utropa: "DET LÅTER SOM EN KLOCKBOJ!" Selmis bar nämligen en stålkorsett under klänningen. Och det tar inte slut här, när han senare på kvällen, ÄNNU gladare i hatten ska återvända till sitt hotellrum glömmer han både prischeck och diplom i hissen. Detta kan vara en av de absolut bästa historierna om en man som vid ett väluppfostrat evenemang, (dessutom på 1920-talet) totalt tappar koncepterna och beter sig alldeles underbart dåligt!
image156

Året därefter inträffar på nobelbanketten ytterligare en skandal :D!! Den då 77-årige fransmannen Anatole France anländer till prisutdelningen iförd tre överrockar och berusad, vilket slutar med att han tuppar av på podiet. HAHAHAHAHA. vilka män. Mina favorithistorier. Marvellous.
image157


fel fel fel

"Control kändes lite som en svårmodig, två timmar lång Fred Perry-reklam. Och det är förstås en utmärkt rapport från musikbranschen år 2007"

Men heeey! Jag älskar Fred Perry! Läs resten av dissen av Control här:
http://www.weirdscience.se/?p=649#comments
jag har ju dock inte läst boken. Beställde den från Adlibris förra veckan, men de blåste mig på konfekten och skickade den inte, fick ett mail idag om att den var slut :( Dock måste jag, utan att ha läst boken ha en invändning mot att filmen enligt recensenten INTE framställer Ian Curtis som en ganska osympatisk människa, för det var precis det den gjorde. Ingen glorifiering här inte, han framstår som alldeles särskilt osympatisk och allt är bara otroligt påfrestande fult och hemskt. Visst FÖRSKÖNAR filmen verkligheten som inte är så stilren och snygg på riktigt, men den förskönar absolut inte Ian Curtis som person, make, medmänniska.  


men åh :(

så jävla snygg. från monki.
image153

jag bjuckar också på en cooolish fawgel som jag hittade någonstans ^^
image154

jag gillar hur det här med upphovsrätten på bilder är lite sisådär på bloggar. ingen bryr sig. det är mkt mer nice, så kan man bara slänga upp lite coola bilder :)


och trevlig resa då Jonas :) även om du säkert inte hinner läsa det här innan du åker om typ två timmar!

vad i...!?

Nu är klockan då 3.22 och jag har precis börjat (och lagt ifrån mig den ett antal ggr) med den första av två inte särskilt långa texter jag skulle läst till seminariet imorgon. Hur kan det vara så svårt att bara göra?! Sen att jag ligger sepemkt efter med alla läsning på denna delkurs också är en helt annan femma, men två små texter man bara måste läsa till seminariet? Jag har gjort precis allt annat ikväll. Pratat med Isa i telefon i två timmar, läst alla jävla bloggar jag följer (tom läst typ halva arkivet på http://niotillfem.blogg.se ), jag har surfat runt planlöst, msn:at, tankat massa ny musik, lyssnat på musik, kollat ett avsnitt av Grey's osv osv. Men läsa två små texter det klarar jag inte av!? GAAAAH jag blir galen på mig själv.

Men... jag ville inte slösa min glada afton på plugg ju.. Men nu är jag inte ens glad längre. Okej jag ger den här texten en sista chans, annars målar jag om naglarna som blev fucked up förut (utan att jag ens blev irriterad för jag var så glaaad) och går och lägger mig. Men om man inte läst texterna kan man lika gärna skita i att gå på seminariet, men jag vill och måste gå, men jag kanske skiter i det ändå för att jag inte orkar?! GAAAAH varför varför varför är jag inte kapabel till att studera?! :(

Tomorrow is today?

nu väntar jag bara på att den här känslan ska infinna sig någon gång inom kort. Världens bästa lyckolåt, Tomorrow is Today av Marit Bergman. Som jag för övrigt tycker mycket om ^^ Det här är den gladaste, lyckligaste, mest euforiska låten jag känner till. Att känna som man SKA känna när man hör den här låten- det är paradiset!


Baby, baby, dry your eye
And tell the girls I'm back in town
I know I've kept you waiting for too long
But I just had to write this song
About the endless summer nights

So baby, baby, dry your eye
And bring your voice and bring your smile
All of us who don't belong
To anything or anyone
Hurry up we're losing time

And I will meet you in the corner
Of Lucky Avenue and 7th
And I will take you all the way
To where the streets don't have no shadows
To where tomorrow is today
Tomorrow is today... oh!

So baby, baby, dry your eye
And stay with me now for a while
Oh I'm not good or kind or strong and don't have much
But I swear to you I'll give you all I've got
So don't ask me when or why

Just know you'll meet me in the corner
Of Lucky Avenue and 7th
And I will take you all the way
To where the streets don't have no shadows
To where tomorrrow is today
Tomorrow is today
Tomorrow is today

And I will meet you in the corner
Of Lucky Avenue and 7th
And I will take you all the way
To where the streets don't have no shadows
To where tomorrow is today
Tomorrow is today
Tomorrow is today
Tomorrow is today
Tomorrow is todayimage152

det lackar mot jul obviously!

Vi har faktiskt en riktigt fin julstjärna som sprider rött ljus i hela köket och en skitsnygg ljusstake som inte ser ut som alla de där moderna fula Rusta-varianterna, det är mamma som fått den av sin mormor eller nåt, från 50-talet. den är sjukt fin ^^ så nu är vårt kök adventsmysigt- räcker med det lilla, tur att inte mamma kör fula julgardiner och hela den prylen!
image149

Sen hittade jag världens finaste tomte som jag dessutom fått från pappa :)
image150

Och sen bara måste jag skicka med en bonus på vår lilla nervvraks-katt Bruno som alltid vill gömma sig på skumma ställen, hörde värsta prasslet från köket och jag trodde att någon av katterna som vanligt levde rövare i påsarna med ren och vikt tvätt, men det var bara mongobruno som skulle vara i en papperspåse.
image151

the rest is still unwritten

Helt sjukt jag är för tillfället helt jävla glad!!! Var hur länge sen som helst jag var glad och nu är jag det utan anledning. Kommer säkert ha gått över till imorgon, men skönt iaf att veta att jag faktiskt KAN känna mig glad igen, för det var ett bra jävla tag sen jag gjorde det helt på egen hand. Har hänt några ggr på sistonde att jag helt plötsligt blivit helt hypad och börjat skratta åt allt typ och då får man typ frågan: Är du full eller?! :S
Det är ju sunkigt! Man ska väl få vara glad?! :D

image148


men det är väl bara kul att få tycka till om allt!! :D

Hittade den här listan på någon lam modeblogg som jag snubblade över i mina desperata försök att hitta fler bra bloggar, för de typ 25 jag har räcker inte, folk uppdaterar för sällan! eller.. kan iofs vara så att jag spenderar för mkt tid vid datorn också. kanske. men hur som helst, det är så kul att få TYCKA något, eftersom jag redan tycker något om nästan allt, eller mja överdriv, men MYCKET så är det ju lätt att fylla i också.

Lack - nä. det går faktiskt fetingbort för mig. tycker det är lite för mkt S&M över det..
Paljetter - nja. KAN gå an. men inte ofta..
Blommigt - wunderbar! <3
A-linjeskurna klänningar - passar verkligen inte mig och är väl inte så snyggt på någon, men finns nog undantag.
Fodralklänningar - snyggt på få, men de det klär: kick ass snyggt.
Rågummi - eh?
Ugg's - NEJ. mår illa när jag ser för det är så otroligt jävla hideöst fult. jag spyr.
Tajts - 2-day, 2-morrow, 4-ever. ett otroligt praktiskt och skönt plagg helt enkelt!

Stuprör - Snyggt

70-talsvida ben - nää. hög midja är fine, men inte utsvängda...

Shorts - men öh.. shorts kan ju vara väldigt mkt. finns massor fina och massor fula. jag gillar de fina!

Djurmönstrat - Inget för mig personligen, men nån cool italiensk kvinna som sportar Cavalli- I'm all for it!!
Randigt - som gammal poppare måste jag väl.. säga att randigt är sweet :)

Rutigt - jajamensan!! inte i alla former dock, inte typ.. små rutor som på en kökshandduk, men typ.. Burberry är ju nice :)

Oversize - generellt är lösa kläder snyggare än tighta. Men när man tar oversize över gränsen blir det bara hemskt.
Stövlar - helst gummistövlar :) det gillas.

Orange -  min forna favoritfärg. men den är ju lite skum. hörde tom någon sång i Kobra idag om att orange är en lite udda fäg som typ är röds skumma brorsa. eller nåt. haha tyckte jag var kul.

Cerise - men jajamensan! :)
Lila - Min nuvarande favoritfärg :) Särskilt mörk eller lite mellan-lila, absolut inte ljuslila, det är hideous

Grått - funkar ALLTID!

Svart - funkar ALLTID!

Senapsgult - det kallas ju tydligen för lejongult nu också. det är en lite konstig färg. men kan i väldigt sällsynta fall vara fint.

Ballongkjolar - svårt. väldigt svårt.
Äggformade toppar/ klänningar - vet inte ens vad det är :S

Converse - yupp
Ballerinaskor - yupp

Klassiska pumps - kan funka

Grova pumps - kan funka


jag minns det så väl...

... men samtidigt kan jag inte riktigt återkalla det. Alla mornar hela sommaren då jag var vaken och såg solen gå upp. Sen efter det gick jag och la mig.

image147

Brevet och sedan den hårda vägen.

Imorse kom det. Brevet, där det står svart på vitt varför. Varför han är död. Konstigt. Ett brev med massa ord som bär med sig anledningen till att pappa faktiskt är död och inte längre lever.


Jag skulle gå ut och "powerwalka" lite förut tänkte jag, men det var alldeles mörkt, fastän klockan bara var 15.30. Och jag tycker verkligen inte om att gå ensam i skogen när det är mörkt, även om själva spåret är upplyst är det extremt jävla läskigt. Vet inte riktigt vad jag är rädd för, inte våldtäktsmän iaf. Mer spöken, troll, monster osv. Men så tänkte jag att.. det var dags att försöka lägga ner rädslan. Att skita i att jag är rädd och göra det ändå, för det är viktigt att jag motionerar så jag kan gå ner i vikt, eftersom det just nu är det enda jag har att hålla fast mig vid, att koncentrera mig på att göra något, åstadkomma något. Så jag gick ut. Och sen står jag där vid skälet där spåren delar sig och tänker, redan lite rädd trots att jag bara gått ngn dryg kilometer: det korta eller det långa...? Jag vill ta det korta så jag kommer ur den enormt läskiga skogen snabbare, men för en gångs jävla skull, för en enda gång i mitt liv så väljer jag den svåra vägen. JAG VALDE DEN SVÅRA VÄGEN!!! Jag tar aldrig den svåra vägen... annars. Men nu gjorde jag det. Och det låter kanske inte mycket för världen. Men för mig betyder det jättemycket.

Fasen vad läskig den där jävla skogen är :(

here we go again...

ja jag gillar när andra utför jobbet och jag bara fyller i med det lilla jag har att erbjuda! sooo suuue me!!!

Vilka är ditt favoritpar skor? fred perry flats. R.I.P my dear friends :(
Har du lugg? nej skulle jag inte direkt påstå. en otroligt utvuxen snedlugg är allt jag har att erbjuda på luggfronten
Fest eller slacking? slacking
Gillar du sport? kul att kolla på fotboll på elitnivå. annars nej
Vill du ha barn? nej
Vilka språk kan du? svenska, engelska och lite spanska
Borde man röka på pubar? borde vara upp till varje krogägare att bestämma tycker jag. tycker det är lite tråkigt att man inte får röka, alkohol och rökning hör lite ihop, lite partypooping att behöva gå ut och röka. men det är dock skönt att slippa lukta rök när man kommer hem. svår fråga.
Vilken låt lyssnade du på senast? Debaser- Rogue Wave
Vad är ditt drömyrke? regissör
Har du husdjur? yupp 4 katter
Vilken är din favoritserie? svårt men just nu Grey's Anatomy.
Ditt favoritprogram på tv? Project Runway
Har du varit med i lokaltidningen? nej
Vad kostar det du har på dig? HAHAH jag har en pyjamas från Primark, UKs största billighetskedja som jag fick av mor min förra året. skulle tippa att den gick loss på 5 pund eller nåt... you do the counting!!
Är dina föräldrar skilda? ja
Vad gör du när du inte kan sova? läser eller tänker på massa saker så att man inte kan sova ännu mer.
Vem är din bästa killkompis? har väl inte direkt sådär supermånga, men det får väl bli Christoffer :)
Vad gör du om ett år? det vete gudarna
Din favorit tidning? Lula magazine eller Modette, som inte ens finns längre :(
Vilket är ditt vanligaste ord? antagligen OCH eller ngt sådant roligt...
Favorit märke på mobiltelefoner? amensnälla vem fan bryr sig?
Det dyraste du äger? jag äger inte dyra saker för jag är fattig ^^
Finaste plagget du har? en klänning från 70-talet som jag fått av Hagar ^^
Favorit skådis? har många. men.. Peter Saarsgard, Samantha Morton, Christina Ricci, Kirsten Dunst, Christian Bale osv osv :P
Vad lyssnar du på just nu? ingenting för ovanlighetens skull..
Konsert du vill gå på? ingen som jag känner till just nu. Missade precis både Mika och Editors.
Vad åt du senast? fil med banan och russin. yummy :D
Hårfärg? öhm.. brunt typ
Favoritmånad?  juni
Favoritdag? fredag
Choklad eller vanilj? choklad
Vad har du för tandborste? men öhh va ointressant. vet inte ens.
Har du pojkvän? nej
Ska du ha en trevlig kväll? så trevlig nu en helt vanlig söndagkväll kan bli :P
Vem tänker du på just nu? mig själv
Vem är snyggast på din msn? hah. won't give that away..!
Sommarens höjdpunkt 07? Hultsfred och Emmabodish of course!!
Vad skulle du göra akut för att få in cash när du blir äldre? det kan jag omöjligt svara på i dagens läge. Vet ju inte vem jag kommer vara om ett år, så jag kan ju omöjligt veta vilka gränser jag kommer ha... dum fråga.
Skulle du vela ha en kille att mysa med just nu? bara om det var en särskild.
Snyggaste plagget på en kille? Fred Perry
Bästa designern? Marc Jacobs möjligtvis
En sak du skulle ta med till en öde ö? ett gäng medresenärer så vi kan hjälpas åt att hitta kokosnötter och dyl. Lite Lost över det hela!! :D
Senaste personen du fick sms av? Sandra

maybe I'm not in love with you...

.... maybe I just have this idea about you?

RSS 2.0