no, no es amor...

...es una obcesión (hur nu det stavas again) MWHAHAHAAH.

image261image262image263image264

den här låååten <3


shopelishop

Jag har köpt stört mycket grejer den här månaden. Träningskläder, klänning, massor t-shirtar från HM:s herravdelning osv osv.

Köpte ett par ASFINA skor från Din Sko igår, satt som gjutna på min fot och kostade bara 100 kronor :D
image256image257

Och en finfin skjorta på HM trend igår också :)
image258image259

Och halsbandet från Etsy kom, men jag tänker inte ens lägga upp bild, för det gick inte att ta en snygg med min urusla skitkamera, längtar så JÄVLA mkt tills jag har råd att köpa en riktig kamera. Och att min kamera suger är också anledningen till att jag inte tar outfit-bilder,för det är omöjligt, så dålig är den. Det och att jag är för tjock för att fastna på bild (om nu någon läser den här bloggen som inte känner mig) men hur som helst kommer detta ändras inom några månader, då min träning etc ger resultat (hopefully) och jag köper en ny kamera. YAY.


Hittade dessutom mina assköna glasögon som jag hade när jag och Jenny var utklädda till tanter på Loynis ferre förra året, hur som helst tänkte jag ta en bild på mig med dem och den blev lite roolig och inte så JÄTTEful som de flesta bilder på mig brukar bli, tänkte kanske ha den som presentationsbild här på bloggen så alla fattar hur JÄVLA INDIE JAG ÄR MWHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA
image260

soko

så söt accent. så söt låt. så söt flicka. love this.
tröttnar aldrig.


never thought I would

trodde aldrig att jag skulle ta dessa ord i min mun, men...

YEEEEEHA- SMK kommer till Emmaboda :D


i know... :(

Quantum of Solace

jag längtar. jättemycket. kommer nog bli fint det där!

finns ju ingen trailer än, så jag bjuckar på ett litet BBC-news klipp, man får iaf se lite lite från set:et och så snackar de lite med Daniel Craig. yummy :)

but why?! please stop.

Det som jag skrev om häromdagen, den främmande mannen som trängde sig in på fotot, vilket han verkligen gjorde eftersom Chrippa berättade hur det var, att han hade dansat lite med oss och sen typ: jag ska ta kort på er, och jag ska vara på kort bla bla, det är inte första gången det händer att någon tränger sig in på ett foto, jag har fan två exempel till bara såhär på rak arm:

image254
den här bilden togs för typ.. 2-3 år sedan på någon lokalfest jag, zhala, cam och ett par av hennes kompisar var på. Jag och Zhala står och dansar och så ska Zhala ta kort på något dance-move jag ska göra, så på typ 3 millisekunder tränger sig dend är tribal-tomten in och lägger armen om mig.. wtf?! ja ni ser ju hur förvånad jag blir...

image255
Det här är från Ace i våras. Nu ser det ju visserligen ut som jag känner den där killen som ser ut som ett penntroll, men det gör jag inte!!! Han kom och satte sig bredvid oss, eller ja bredvid mig, när jag och jenny o isa satt vid ett bord, och sen när Isa skulle ta en bild på mig, så typ tvingade han sig in på bilden och typ trycker ut mig från bilden. Hur som helst är det inte okej att bara typ.. lägga ansiktet sådär nära någon man inte känner.

Vad är det för fel med folk?!

Världens Bästa!!!!!!

http://stureplansvackraste.blogspot.com/


HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAAHAHAHHAHAHAHA

image253

Veckans Pop-pojk 3

Nu denna vecka blir det en specialare när jag väljer sångaren i ett band, istället för en soloartist, och denna man är faktiskt en av mina absoluta favorit pop-pojkar :) Adam Olenius i Shout Out Louds :D Han har en fantastisk röst och är jättesnygg, han är lite lik Jason Schwartzman var det ngn som sa, och det stämmer nog lite granna! Väldigt fin är han iaf! Hittade ingen bild på bara honom, men här är hela gänget och Adam har grön skjorta för er som inte vet :)

image252


men wtf?!

Vaknar söndag morgon hemma hos Jenny och känner mig som ett VRAK. det var stört roligt i lördags, vi drog till Soundclash efter att ha förfestat hos Cam. Soundclash äger för de spelar så bra musik och det var helt enkelt bara great fun, festa med Isa, Jenny, Chrippa, Cam och alla. Men iaf så vaknar jag på morgonen och mår allt annat än bra, kollar kameran och den första bilden är denna:

image247

eh..?! Vem e han ens?! asäcklig. hatar folk som tränger sig in på andra människors foton sådär, och kolla här är han i bakgrunden på ett annat foto:
image248

hahaha ne vem e full?! Och vem har ett asäckligt munsår, inte är det jag iaf! Och han mannen i bakgrunden- hur gammal är han ens?! Cam sa innan att hon inte ville gå till Soundclash för att det bara är typ 18-åringar där, men nu har vi ju bevis på att även 40-åringar hänger på SC.

image249image250
"hej jag heter jenny och är bakis och morgonsnygg och så försöker jag ta kort på Rosie, som ser ut som ett vrak"
image251
MEN DEN GUBBEN GÅR INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! blä

great fun

första gången på typ 4 månader som jag e PEPP på att supa och gå ut. Känner på mig att detta kan sluta i någon typ av katastrof, typ att ngt dåligt kommer hända, jag kommer träffa ngn jag inte vill träffa eller nåt sånt. Men hur som helst tar jag den risken idag för jag e PEEEEEPPP!!!!!!!!!

irina <3

kan du snälla sluta vara så otroligt snygg?!

image243image244image245image246


lucky girl!

OOOO ikväll är jag en lucky girl, jag ska se Paranoid Park en gång till... dessutom med sötaste, bästaste, finaste, klokaste, mest omtänksamma JENNY :D WIIIIIIII


image242
Gabe Nevins I love you FO SHO <3

it's miiiine

nu har jag köpt denna fina klänka på Ebay. Måste bara fixa med betalningen som beter sig som en pain in the ass eftersom paypal vägrar acceptera mitt telefonnummer :( Och att klänningen är ju säkerligen lite för liten, men själva meningen är ju att jag ska fortsätta gå ner i vikt, men det verkar inte min idiotiska kropp ha fattat för den har fastnat i samma vikt i typ två veckor nu :( Måste börja träna som fan, men nu är jag sjuk så det går inte. skit också. men jag har iaf världens finaste klänning!! Och igår köpte jag ett jättefint halsband på etsy som en tjej gjort, får se när det kommer fram!

image241


Extremt Högt & Otroligt Nära

oh gosh vilken fantastiskt fin bok! Så är det bara. Tänker inte ens säga något. Läs den bara!!

", hon skyndade iväg, hennes kjol fladdrade i luften när hon sprang, ibland kan jag höra benen i mitt skelett knarra under tyngden från alla liv jag inte lever"

image240
Och detta är Jonathan Safran Foer som skrivit mästerverket. Han är söt, vilket verkligen tillfredställer min författar-fetish, som blir helt omöjlig att kontrollera när författaren både är söt och har skrivit en otroligt bra bok. Fast egentligen räcker det typ med att han är söt och har skrivit en bok (typ Ronnie Sandahl- sugarpie, very sweet, men boken... NOT so good). Jag kan på rak arm räkna upp några fina pojkar/karlar/män/whatever som skrivit böcker:

Sigge Eklund
August Strindberg som ung, han var baskemej stilig!
Jonas Karlsson

äh kom inte på fler på rak arm, men med ovan nämda Ronnie och Jonathan blire ändå fem heta kandidater i mina FFF (FörfattarFetischFantasier)

ye ye i know!

jag sa ju att jag inte skulle... men: gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh vad snyggt det är!!!!!!

image239


this is just TOO good! :D

Det är från ett sånt här vahettere byta-fru-för en vecka program. Och nu kommer den galna frun hem. HAHAHAAHAHAHAHAHAHA





Och det ÄGER att någon kommenterat såhär på youtube: "Jesus should show up and be like 'Whoa... that's so not what I meant.' " WORD UP!

den 14 april hörrni!!!

Då jävlar. för bara 375 riksdaler kan man få se det bästa pojkbandet genom tiderna på Hovet! Jag talar såklart om Backstreet Boys. Längtaaaar :D

image238

HOPE

det känns onödigt att hypa Miu Miu-kampanjen med Kirsten Dunst, för det faktumet att det är en fantastiskt vacker kampanj verkar det finnas väldigt få som bestrider. Den är helt enkelt perfekt. Men nu har jag fått ögonen på en annan kampanj och det är ingen mindre än min favoritmodell Irina Lazareanu som är ansiktet för Hope http://www.hope-sthlm.com/ i vår! Tycker bilderna är otroligt snygga, inte bara för att Irina är en av de hetaste, finaste, vackraste som vandrat i ett par skor, det är något visst med bilderna bara!

Här är några favoriter:
image234image235image236image237

Guldbaggeoutfits!

Lena Endre och Sofia Helin var alldeles lagom snyggt galaklädda :D Så tummen upp till dem
image230
image231

sedan hade vi ett misslyckat försök att se galaklätt stiliga ut ifrån Annika Jankell och Zinat Pirzadeh (eller vad hon nu heter) tappert men jävligt misslyckat. FUUUUUUULT!!
image232

och sen... Ronny (någonting i efternamn som jag glömt, typ Svensson?): SKÄRP TILL DIG!!! det är för fan guldbaggegalan! Det närmsta vi i Sverige kommer glam and glitz, ta tamejfan på dig ngt snyggare än en urtvättad, till synes svettsmutsig jävla skogsskjorta!!! GRRRR
image233

alla bilder från min favoritsajt stureplanish.se tihi!

"If you're a bird, I'm a bird"

Men herregud... Stålsätt dig mitt arma hjärta! Detta trodde jag inte när jag började kolla på filmen 'The Notebook'
http://www.imdb.com/title/tt0332280/

det är lite för smärtsamt.
det är lite för vackert.
det är lite för perfekt.

jag älskar den här filmen nu.

image228

image229


äh guldbagge my ass!!!

varför vann inte Nik?!?!?!? och varför... är det bara så att man blir besviken varenda jävla Guldbaggegala? Som kompensation måste de langa en till mig i framtiden! :) så blir jag klad katt igen.


men JÄVLIGT värt att driva med Börje Ahlstedt som var lika sur som vanligt. han gick säkert hem och muttrade som fan för att han blev "förnedrad" eller ngt.

jag bara går, hej svejs va!

Ikväll är det Guldbaggegalan :) Den ska jag se hemma hos Jenny. Jag hoppas att Nik Schröder vinner bästa manliga biroll för 'Hata Göteborg', för han är riktigt bra i den!! Men han kommer nog inte vinna. Guldbaggejuryn har en tendens att alltid safea och tråka ur, ge priserna till de allra mest förutsägbara och tråkigaste vinnarna. Bara nomineringarna i år är en besvikelse, alltid samma 3-4 filmer som är nominerade i alla kategorier. 'Darling' var visserligen väldigt bra och jag hoppas Michelle Meadows vinner bästa skådespelerska för den, för hon är grym! Men hur som helst saknar jag fler nomineringar till 'Ett öga rött' och 'Arn', som jag tycker var två starka svenska filmer i år, tråkigt också att inte 'Hata Göteborg' fick fler. Får väl se hur det blir.

Veckans Pop-Pojk 2

Den här veckans pop-pojk blir nog Lasse Lindh. Det tog ett par lyssningar innan jag riktigt insåg Lasses storhet, men nu har den definitivt slagit rot i mitt hjärta, tycker mkt om Lasse Lindhs musik och han har en väldigt trevlig röst och han är söt! Dessutom tror jag att jag såg honom på tunnelbanan häromdagen, jag glodde som fan förstås och jag tror att han kan ha märkt det....

image227


Fuuuuul

FY FAN vilken vidrigt ful klänning från www.asos.com

image226

ser ut som ett jävla skämt

en bra sak och några dåliga

fett sjukt, vann en asful 300-tröja förra veckan och idag kom det en kuvert i posten med två fribiljetter till Paranoid Park, det var stört kul, var ett jävla tag sen jag vann någonting, så då blev jag glad, och särskilt eftersom det betyder att jag trots min stora fattigdom denna vecka kan se Paranoid Park igen :D
image225
(såhär jävla ubersnygg är ju inte postern i Sverige... )

Men sen så hände nåt skumt med min dator för min katt gick på skrivbordet och kom åt någon knapp, så fönstrena är jättestora, själva ramen på explorer har försvunnit och sen drömde jag asmånga jobbiga drömmar, men eftersom Bodil Malmsten skrev på sin blogg att " det enda som är tråkigare än när folk ska berätta om sina drömmar är när de berättar om sina datorproblem" så lägger jag ner allt det nu och berättar att mitt munsår blivit ännu större och gör ont, trots att jag verkligen la på hur mkt Carmex som helst igår (enl. min mors direktiv) men det hjälpte ju inte. fuck fuck fuck. hatar munsår. gick inte ens till skolan idag. för jag var emo, trött och orkar inte gå runt med universums största munsår in public.

this is some good shit! (låten alltså, inte videon)


'I'm just to heavy baby'

Blöööö. Har varit en trevlig helg för jag har umgåtts med fina kamrater och sett bra filmer. Men jag har ätit alldeles för mkt, så nu har jag trevlig söndagsångest. Imorgon ska jag iaf till gymmet och försöka korrigera vissa av helgens missöden.

Imorgon börjar skolan igen och jag har NADA lust att gå dit. Jag vet inte vad det är, men något är det som gör att skolan känns så jävla mkt ångest!!! :( Det är ju egentligen inget fel på undervisningen eller ngt, men det känns bara inte alls kul att gå dit.

Och till råga på allt vaknade jag med ett munsår imorse. kul. jättekul.

image224

hahah that's sick!

fett sjukt att Elliott Smith som jag började lyssna på för några månader sedan är död, och det visste jag inte ens om. Han dog 2003. sjukt.


bambambambambambam

såg nyss typ världens skummaste film som hette 'Haggard'. Helt konstig story, asdålig film verkligen. men det fanns vissa behållningar och den var... BAM MARGERA. för det är han och Ryan Dunn och Brandon Dicamillio som gjort den (och några till) och så är Bams förra flickvän Jennifer Rivell med och jag kan inte riktigt fatta hur Bam som är så in i helvete jävla het någonsin kunde vilja vara tillsammans med henne för hon ser ut som en 40-årig trailertrash-hora :S ,se själva:

image223


Hursomhelst var Haggard askonstig. Massa fast-motion mellanbilder hela jävla tiden, två killar som smetar och silvertejpar fast Don Vitos bajskorvar på en garagedörr, Raab Himself som spelar nån helt skum jävla... dampunge och typ.. massa andra såna helt sjuka grejer. jag fattar ju att det är något slags hobbyprojekt som de gjorde för att de hade tråkigt eller så, men ändå... skumt. men fascinerande.


Men Bam.... åh <3


Nu ska jag se första avsnittet av 'Cashmere Mafia' och se om det är något annat än en skamlös (och tråkig) ripoff på SATC, för det känns typ så...

SÖTT!

När man sitter och surfar runt på modebloggar och streetstylesidor osv osv nätterna i ända som jag gör, så ser man ju mkt fint, många snygga outfits osv, men ibland... ibland då hittar man något som av någon anledning slår an en extra liten sträng och det gjorde MOI på http://stilinberlin.blogspot.com/

Se bara här! Det är ganska ordinärt jag vet, men det är NÅGOT med alla de blå nyanserna, kappan, väskan men framförallt hennes hårfärg och den underbara baskern i kleinblått (heter så va?) med en liten alladinlampa på. Nej detta tyckte jag helt enkelt bara mycket om! sött.
image221
image222

the pain will ease if I can learn

Jag älskar verkligen filmen RENT så himla mycket. Och här hittade jag en av mina favoritscener, en mellan Roger och Mimi, och för er som inte sett den så har Mimi insinuerat förut för Roger, hennes granne att hon gillar honom, men han är fortfarande emo för att hans tjej dött ett tag innan (inte riktigt klar över hur långt innan, men något halvår kanske). Men nu hade de iaf ett litet moment och Mimi kysser Roger och sen.. ja se själva. Så jävla fin låt. (och för er som är helt lost på vad RENT ens är så är det en musikal som handlar om ett gäng bohemer i New York i slutet på 80-talet)

Reign over me

Såg nyss en fin film som jag vill tipsa om. Det var liksom ingen Paranoid Park precis (nya måttstocken då :P) haha men den var väldigt gripande och bra! 'Reign over me' (på svenska tror jag den heter 'Vänner för livet' eller ngt sådant dorky) http://www.imdb.com/title/tt0490204/

Don Cheadle spelar Alan, en helt vanlig man, jobbar som tandläkare, och lever med sin fru och två döttrar. En dag stöter han på sin gamla kompis Charlie (väldigt välspelad av Adam Sandler!) på gatan, de var rumskompisar på college, men det var nu flera år sedan de sågs. Alan vet att Charlie har förlorat hela sin familj i 9/11-attentaten, men Charlie är mer illa däran än Alan någonsin hade kunnat föreställa sig. Charlie har tappat all förankring med verkligheten och driver runt i en dimma av minnesförlust orsakad av posttraumatisk stress, och till en början känner han inte ens igen Alan. Men det slumpmässiga mötet utmynnar i någon slags vänskap mellan de två.

Det är en väldigt engagerande film som från början bygger upp stämning som sedan till slut når någon slags peak i slutet. Som tittare får man en bra insikt i hur Charlie lever och hur han mår. Adam Sandler är otroligt bra i den här filmen och det hör ju till ovanligheterna att han gör annat än komiska roller, men vare sig man tycker om honom eller inte sen innan (jag tycker om honom i de flesta filmer han gjort) så är det knappt så att man tänker att det är Adam Sandler, så bra är han. Don Cheadle är inte fy skam han heller i rollen som den lite förvirrade Alan, som känner att han tappat bort sig själv i sitt äktenskap, kanske var mötet med Charlie avgörande för honom också? En klart sevärd film om sorg och vänskap som dessutom har en av de vackraste filmtitlarna jag hört på länge, och ett lågmält men fint soundtrack, där eftertextlåten 'Love, reign o'er me' med The Who går som hand i handske med filmen.

image220

The Sarah Silverman Program!

såg första avsnittet på tv nyss. HEJ underbara programmet!! Älskar det redan <3

image219

kickin' it oldschool

vi har inget jävla varmvatten hemma. och jag ska diska. så jag får koka upp vatten i vattenkokaren för att diska med.

Paranoid Park

På fredag! Då jävlar. Ska jag äntligen så få se Paranoid Park igen. Jag är typ nervös.. Jag brukar vara det när jag ska se om en film som jag verkligen älskade första gången jag såg den, ibland kan det vara så att man liksom går och bygger upp massa förväntningar, fast man redan sett filmen, och sen kanske... den inte alls är lika bra andra gången..? Nu finner jag det dock föga troligt i detta fall, eftersom Paranoid Park verkligen ÄR hypnotiserande bra. Men det känns ändå lite halvt vanskligt att se den igen, det är liksom lika del njutning som lidande. Minns att jag  verkligen.... mådde lite dåligt av att se den, det var någonting med stämningen, med Alex som är så vacker så klockorna stannar. Men FAN vad jag längtar!!!!

image218

Min nya kategori!

Bara för att jag är uttråkad och trött kom jag på en ny härlig kategori. Det ska vara typ: veckans otroligt söta/snygga popkille med bra låt. Men jag vet inte vad jag ska döpa kategorin till. Jag tänkte Veckans PopSnopp först. Men det var inte så vackert. Så jag måste komma på något.


Kanske bara veckans pop-pojke helt enkelt? Ja så får det bli. Veckans Pop-pojk tom!

Och veckan Pop-Pojk är......
Den otroligt söta Jonas Game med den riviga dängan New City Love, som växer i mitt hjärta dag för dag. En väldans skön låt helt enkelt. Har HÖGA förhoppningar om att se Jonas Game på typ Hultsfred, det skulle vara... vajert.

Och nu är blogg.se tydligen en jävla pain in my tired ass och vägrar lägga upp videor, men kom igen ni måste lyssna på låten om ni inte redan hört den, för den e baskemej suverän! LOVA!

http://www.youtube.com/watch?v=g5MYC9vwLZw

image217

men LÄGG AV!!!

nu har jag sett den första av Kirsten Dunsts Miu Miu-kampanj bilder. och jag orkar inte ens. det har nått någon slags gräns. gasp.

image216


oh the gym!

grejen är att jag älskar gymmet redan ^^ Har bara varit där två ggr, men jag vill typ gå dit hela tiden, men min träningsvärk kommer stoppa mig. Samt att jag inte vågar gå dit utan förkläde än. Men jag längtar tills jag blir helt proffsig på att gymma, kommer bli nice!

Idag var jag också och registrerade mig på skolan och andra terminens första kurs ser lovande ut :) Var några riktiga guldkorn bland filmerna vi ska se, blev äckligt glad åt att vi ska se Bo Widerbergs 'Barnvagnen' som jag tycker är en helt fantastisk film :D Grymt att få se den på stor duk. Thommy Berggren back in the days= MEGAHUNK. men det är inte bara det som gör den filmen alldeles eldsprakande bra, det är liksom.. en jävligt tät stämning hela filmen igenom- en svensk nya vågen film liksom. wonderful.

Dessutom är det faktiskt jättekul att kattsand heter KATTEGRUS på norska. säg det för er själva med trallig norsk dialekt får ni se! HHAAHAHAHHA

Musiklista :D great fun!

3 bästa låtarna just nu:
Alla som inte dansar- Maskinen
Love will tear us apart- Susanna and the magical orchestra
Funeral- Band of Horses

Tre låtar/artister/band du gillat mer än tre år:

Dakota med Stereophonics
Lars Winnerbäck
Marit Bergman

Tre svenska artister/band du gillar:

Shout out Louds
Lasse Lindh
Tiger Lou (och sen MÅNGA andra)

Tre låtar på franska (eller annat valfritt språk som inte är engelska eller svenska):
Te recuerdo Amanda- Victor Jara
Volver- Estrella Morente
Le belle et le bad boy- MC Solaar

Tre brittiska band/artister du gillar:

The Editors
Babyshambles
Klaxons (och även här MÅNGA fler, anglofil som man är)

Tre strofer du tycker är fina:

Jon-jon had surprising eyes and narrow black suede shoes,
a war to fight in Paris and a sister with the blues
(Blue Headlights- Shout out Louds)


I find the map and draw a straight line
Over rivers, farms, and state lines
The distance from A to where you'd 'B'
It's only finger-lengths that I see
I touch the place where I'd find your face
My fingers in creases of distant dark places
(Set the fire to the third bar- Snow Patrol feat. Martha Wainwright)


I know you tried
I know you're cursed
I know your best was still your worst
When Hollywood was calling out your name
Saint Augustine
(St Augustine- Band of Horses)


Tre artister/band du tycker är överskattade:
The Beatles
Kent
Bob Dylan! (blä)

Den/det/(de) mest otippade artisten/bandet på mp3:n/ipoden:
vet inte.. har ganska blandad smak. men lite otippat kanske:
Josh Groban
Michael Bolton

Pinsammaste i Ipoden/mp3:n:

har just nu inte så mkt pinsamt där. annars brukar jag alltid ha en del skumt. men inte just nu.

Några artister/band som aldrig kommer hamna i din Ipod/mp3:
Tokio Hotel
Lasse Stefanz
Thyrfing (stavas det så JENNY? du borde ju veta ;) ) eller dylikt skräp
The Sounds

världens bästa åkomma

okej.. jag vet inte om detta är sant, men om det är det, så är det en av de mest fantastiska sakerna jag hört. Man visste ju sen innan att det finns folk som kan äta jättemkt godis, mat osv och ändå vara smala, men nu... NU JÄVLAR SKA NI FÅR HÖRA:

Ellen Pompeo, som spelar Meredith Grey i Grey's Anatomy, har någon slags defekt på ämnesomsättningen som medför att att hon måste äta minst 3000 kcal om dagen för att inte bli undernärd.

S.J.U.K.T
inte nog med att hon är en av jordens vackraste kvinnor med asfin kropp, hon MÅSTE liksom äta minst 3000 kcal för annars typ.. svälter hon ihjäl.

image215

Zac Posen pre-fall -08

En dröm. En ren och skär jävla dröm! Estetisk chock!

image211image212image213image214

apa. fin apa.

image209

Tänkte lägga ut den här bilden inatt, men så funkade inte blogg.se, och det var bra, för jag tänkte skriva ett jättetråkigt skämt eller typ döpa bilden till DAGENS OUTFIT och typ skriva vad apan hade på sig och låtsas att det var jag. inte alls kul.


idag var jag på gymmet för första gången. det var kul.

grejen med 'Summer of 69'

Fy fan vad jag älskar den låten. 'Summer of 69' med Bryan Adams. Jag tror att alla innerst inne älskar den låten, sen finns det de som inte vågar stå för det, de som säger att de kanske bara gillar den på fest osv. Men jag älskar den! Det är en av de absolut finaste låtarna jag vet. Den är sorglig, vacker och skön. Jag såg på Videokväll hos Luuk med Fredrik Wikingsson och han sa en så jävla bra grej som jag bara måste quota ang just den låten:

" Hade han ändrat några rader där hade Springsteen lika gärna kunnat skriva den"

så jävla rätt. 'Summer of 69' andas verkligen Springsteen, amerika, svettiga sommardagar, men framförallt den där känslan, den där allra mest bitterljuva känslan av nostalgi. Det där som var men aldrig mer kommer bli. Borta för alltid och i glömskans skimmer döljs allt det som var dåligt och man minns bara det allra finaste. Det är därför nuet (enligt mig) aldrig kan mäta sig med det som varit.

FY. FAN. VILKEN. JÄVLA. BRA. LÅT! <3

besvikelsen lägger sig som en tjock ullmatta över mitt liv

Mina doftkulor till dammsugaren var inte alls så trevliga som jag hade föreställt mig. Det luktar starkt starkt. Så man får ont i huvudet. Jag kanske tog för många? Blä- nu har jag dammsugit hela lägenheten och är helt dåsig i huvudet bara för det.

håhåjaja!

'I'm just a part of the decoration'

image208

min favoritdikt atm

"Vågor i håret
Vatten i knäskålarna
Nog var han sjöman!"



image207


http://poesisidan.se/blogg/

 

jag gillar sjömän. och så gillar jag riktiga cowboys som bor på en ranch i Wyoming. och så gillar jag författare.

oooo så trevliga dofter

idag provade jag parfymer. fastnade för två. Någon av dessa måste jag få i min ägo inom kort. Därför måste jag tjäna stålars. På något sätt. Malmskillnadsgatan? :S nä- får söka jobb.

image205image206

Okynnesmima?

Nu har jag läst klart 'Det andra målet' av Jonas Karlsson. Det gick typ inte att slita sig, för den var så jävla bra med ett sånt där skönt språk som det bara är flyt i exakt hela tiden, utan att det för sakens skull blir att författaren gör avkall på språket, för språket är klurigt och vackert i den här novellsamlingen. Det är en novellsamling med mestadels korta noveller, men på något sätt rör den sig mot romanens form, varför tänker jag inte avslöja, det får ni se när ni läser den vilket ni verkligen borde!!! Det är smått bisarra små noveller som ofta lämnar en med ett litet fladder av oro i hjärtat och ibland är de också roliga som fan! Skildringar av människor, hur de tänker, hur en konstig liten tanke kan slå rot och växa sig större och större tills det slut blir kaos. Hur en historia kan te sig helt olika från olika synvinklar. Boken väckte (bland många andra) tankar om tolerans, vad det är, hur lätt det är att tro att man vet hur folk är bara genom att iaktta dem. Underbar bok!

Här är ett utdrag ur en av de allra roligaste novellerna, det handlar om en man som på kontoret upptäcker en annan man som verkar ha frysit fast, mitt i rörelse, som att han är på väg någonstans, men bara stannat mitt i, ångrat sig. Och mannen som hittar den fastfrusne blir så otroligt frustrerad över att han inte kan komma på vem mannen är och varför han står där han står:

"Jag försöker lista ut om han har någon position här på firman eller bara är en skicklig mimartist. Han har ingen hatt eller burk där man kan lägga pengar men kanske har ledningen betalat honom i förväg, eller har han själv bara tagit sig in för att okynnesmima? Kanske skickar han en fet faktura för det här numret han utför oombedd?"

förresten, så vet jag hur man vet att man är GAMMAL i sinnet!

Jo! man blir så jävla glad när dammsugarpåsarna OCH doftkulorna man beställt till den bra av de två dammsugare vi har här hemma anländer. Min mentala ålder borde vara... 55...? Imorgon ska det minsann zuperztädaz här hemma!!! MWAHAHAHHAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHA

image204

Zhala iz the bezt!

Zhala skänkte mig idag tre burkar (gav en till mor eftersom jag fått så många av henne), en tub och ett stick med CARMEX! <3 I got all love for her! And for Carmex!
Om några dagar åker Zhala till Amsterdam och sen tillbaka till LA. Jag kommer sakna henne :( Men hoppas att jag kan åka dit och hälsa på henne i sommar! Om jag får ett jobb snart så kan jag börja spara. GRR.
image202

Jag inhandlade även två böcker själv, även fast jag VERKLIGEN inte har pengar att göra av med, och särskilt inte på böcker eftersom jag redan har så sjukt många att läsa. Men Pocket Shop är hypnotiserande inspirerande så jag köpte Det andra målet av Jonas Karlsson, som är en samling noveller, och den har jag börjat läsa på och den är helt jättebra! Den kan jag rekommendera. Sen stod jag i valet och kvalet mellan Kärlekens Historia av Nicole Krauss (den har jag hört mycket gott om) och En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna (som den där superbraiga tv-serien bygger på) och vad det blev ser ni ju nedan!
image203


Det var jäkligt nice att vara på stan ett tag idag, var så himla länge sen. Soft med nya Beyond Retro i SOUK-gallerian! Jättefint. Dit måste alla gå och shoppa loss, så skulle världen vara såå fin!

men herregud

Jag drömde en helskum dröm inatt :S Jag var typ dödligt.. otroligt förälskad i Filip Hammar, som började prata med mig helt på random i Vällingby, och var helt jävla underbar och sen kom hans tjej, som såg ut som en... typ.. fjortishorkärring, som hatade mig jättemkt, och även fast det var värsta connection mellan mig och Filip ville han hellre ha sin tjej, så jag blev helt förkrossad. Kändes ganska konstigt. Jag har iofs alltid tyckt att han är jävligt goollig och cool ! men ändå!

@ Jennys place

Nu är jag och Isa hemma hos Jenny. Nu är de ute och röker, så jag sitter här och degar ett tag. Vi hällde nyss massor med hudkräm i varandras navlar och tryckte ner fingret eller armbågen där i. Det kändes konstigt. Både att göra det i sin egen och andras navlar. geggigt typ.

Förhoppningar inför 2008

# Ett nedrans jobb!

#London med mor i vår. Där jag för min fina viktnedgångsinsats emottar stålar av min morbror för vilka jag köper många fina klädesplagg!

# Gå ner massor i vikt, möjligtvis nå min målvikt mot slutet av året!

# Att klara av hela grundkursen i filmvetenskap, och gå därifrån med hedern i behåll!

# Ett kick-ass Hultsfred (som alla coola följer med till *hint hint*)

# Ett underbart Emmaboda, för att upprätta 2005 års heliga upplevelse som ännu gäckar i våra minnen och själsliga rum!

# Att flytta ihop med Isa i en braig lägenhet där vi fixar bra med min sköna fleratusenlappars-servis och katthylla och rosa dörrlister och massa annat coolt!

# MÖJLIGTVIS köpa en Mulberry Bayswater..? Men iaf drömklänningen från Carin Wester i vår?!

# Vara lite kreativ och söt och så? MWAHAHAHAHAHAA

OCH MASSA ANDRA SMÅ GREJSER!






Golden Skans också! Glömde!


NU!

Har jag dragit arslet ur vagn och försökt sammanställa en liten lista över det sämsta året någonsin- 2007. Jag insåg under researcharbetet i dagböcker och fotomappar att det är svårt att få med exakt allt, så det blir bara lite här nu! Ta det för vad det är, men 2007.. nä det var inget fint år alls.

Here it goes!

Årets bästa nykomlingar- Tveklöst Ralf och Boris! Sköna kissekats!
Årets förändring- att jag faktiskt äntligen börjat gå ner i vikt. Beach 2008 liksom!
Årets vackraste-  Gabe Nevins som Alex i Paranoid Park. gasp.
image196
Årets hetaste- Gerry Butler i krigsmundering. Give me a napkin so I can dry off my seat please?
Årets smeknamn- Rosie-Roo! thanx Isa för den fina! http://ikses.blogg.se
Årets skiva- Finns ju så många... Men för mig var det nog Mika- Life in Cartoon Motion som mest..andas hela 2007 för mig.
Årets låt Grace Kelly av Mika är ju iaf en låt man för alltid kommer förknippa med 2007
Årets musikvideo- Golden Skans med The Klaxons. NME korade denna till bästa video och jag är SÅ benägen att hålla med. Underbart vacker låt, och en utomjordiskt fin video!
Årets film- Paranoid Park. tveklöst.
Årets svenska film- Ett öga rött. damn fine!
Årets tv-serie- Dött lopp mellan Skins och Gossip Girl
Årets bästa läsupplevelse- Doktor Glas- Hjalmar Söderberg
Årets tidning- Modette. forever missed.
Årets quote- Efter en tid på mötesplatsen där jag börjat prata med en enda vettig människa yttrar han de bevingade orden: "Mötesplatsen är en samlingsplats för enfaldiga". Tack för den Samuel och.. akta er för Mötesplatsen.se allesammans!
Årets tårar- Min fars begravning naturlisch. 
Årets WTF?!-
MWHAHAA. jag och mor tatuerar oss på Teneriffa. Vilket vi inte borde gjort. smärta. blod. fula tatueringar. men snygg var han, tatueraren- Rico! lol. 
Årets dröm- mhm.. jo. ja.. det var nog den här med Tomas Bodström...?
Årets HURKANDETVARASÅHÄRVACKERT-CHOCK- Alphonse Mucha-utställning på Dansmuseet. Tror att det var mitt livs största estetiska upplevelse.
Årets upptäcka något helt nytt- Jussi Björling. Efter att ha läst Yrsta Stenius utmärkta personliga biografi "Tills vingen brister" blev Jussi ngt stort för mig, innan var han bara "ngnkonstigoperagubbesommorfargillade". Jussi= tha man!
Årets bästa festivalbesökare- MUDDI! favourite-boy! vaddårå?! 
Årets sämsta festivalbesökare-
SkäggDrägget som inte gick att diskutera med. Han påpekade bland annat för mig att jag genom att säga att jag är kristen stödjer allt som någonsin begåtts i kristendomens namn. Han hade också haft sex för SISTA gången berättade han, det var två år sedan eller något. och sen berättade han MASSOR mer. han gav sig aldrig. hoppas han aldrig kommer tillbaka till Emmaboda. Han är inte värdig.
Årets namn- Dakota. som alltid. eller Alabama. Fining-namn!
Årets bandnamn- www.myspace.com/joeleanandthejingjangjong
Årets utekväll
- Detta är en luris! Jag, Isa, Jenny och Vodlex på Ace i våras typ. Det hände inte så mkt direkt skoj på själva utestället förutom att Alex skålade med Jenny så glaset gick sönder :D Och att vi precis innan vi skulle gå blev dräggfulla typ allihopa, så när Isa är på toaletten innan vi ska gå sitter vi och degar som fan vid ett bord och en asgnällig vakt kommer fram och typ: bla bla bla. och då svarar jag smart nog typ: KILLEN!! KILLEN! VI VÄNTAR BARA PÅ VÅR KOMPIS SEN SKA VI ÄNDÅ GÅ, OKEJ?! då blev han arg. sen gick vi. och nu.. det är nu det blir kul. "RING MIG!!!!" superfulla på kebabstället. äter. kommer hem till Jenny, ramlar ihop i en hög i hallen som fjortisar framför Jennys brorsa med vänner som är helnyktra och spelar tv-spel typ. Sen.. ja. sen ballar det ur ännu mer. Skrålar Bohemian Rhapsody osv. LOL. sjukaste.. utekvällen som inte ens var en rolig utekväll. Lite tangering på förra årets "Vi ska bara ta några öl, fast vänta vi delade på en flaska vodka i Bågen istället och kräks på Donken och sen går hem och träffar Calle från Las Palmas på bussen". Wunderbar!
image197image198image199

Årets dansmove- Det stod Jonas för. Man ser inte riktigt storheten såhär i statisk bild. Men jag kan intyga att det är... bortom denna värld! Så fint är detta danssteg som dessutom kan utföras både sittande och stående. (Det coola med Jonas är att han SAMMA kväll på Ace inte bara lärde oss detta... unika dansmove utan också lärde oss en slags... gest med vilken man bland annat kan söka kontakt med nya människor. "OMGTHEFACE" heter den! Tack för allt detta Jonas! (här fanns bildbevis med Jonas var för paranoid för att visa sig på min... otroligt stora blogg... tangerar väl ändå en... 8 läsare om dagen liksom! men isa får rita movet i paint istället.)


konztig!

Hittade den här bilden på Heidi (när jag ändå pratat om VS-showen liksom) och jag tänkte på detta faktum även när jag såg showen- men är inte hennes mage jätteful och konstig? :S Jag vet att det kan verka lite kasta sten i glashus av mig att kritisera Heidi Klums kropp, och det gör jag inte egentligen för hon brukar vara supersnygg och cool, men what's up med den där magen..? Musklig i mitten och fettsladdrig på sidorna? Har hon fått en unge? Svårt att hänga med i svängarna, hon och Seal arbetar tyst men snabbt.
 image195

victorias secret= bullshit

Kollar just nu på Victorias Secret-visningen på trean. Men det är fan inte bra. Mestadels fula underkläder, tråkiga modeller, bara ett otroligt tacky arrangemang. BARA modeller med sådant utseende jag verkligen inte gillar, inga snyggingar alls typ. Nä blä. men spice girls var där och uppträde. det var ju lite.. ehm.. festligt!

jaha bara för det kom Jessica Stam ut! Men hon är väl typ den enda modellen från det där modellcrewet som jag gillar. Och Seal har på sig sjukaste glitterkostymen och nu kommer Heidi ut som en snöflinga. Ja herregud. jag säger då det!

ja se här!

image194
lilla söta rara klänning. kan du försvinna ur mitt huvud? tack!

VAD gör man inte...

... för att slippa ta tag i plugget? Man kommer på så många saker man bara ska göra först.. tex den här listan som jag hittade på en blogg. det är på ngt sätt livsviktigt att fylla i den!


Kaffe - Te
Choklad - Plock godis
Vatten - Läsk
Kläder - Skor
Expressen - Aftonbladet - same shit different names som man brukar säga va!
Britney Spears - Jamie Lynn Spears
Förlovning - Giftemål vafalls?! vad är detta för idioti? de brukar ju på ngt sätt gå hand i hand... eh.
Kanye West - 50cent  avskyr Kanye men helvetet ska visst frysa till is innan jag väljer 50 cent.
Sminkad - Osminkad
Kjol - Klänning
Prada - Gucci
Leggings - Jeans
Vinter - Sommar
Långa killar - Korta killar inte dvärgar då. men hellre att de är närmare min längd än jättelånga. jag känner mig så konstig nära långa människor. Som att jag ser världen ur ett annat perspektiv än dem.
Högklackat - Ballerina Ballerina blir det för mig. Men gosh vad vackert det är med högklackat


take it slow, take it easy on me, and shed some light, shed some light on me please


helvetes satans skit

Kan allt snälla sluta gå fel?! JAG ÄR ICKE KAPABEL ATT HANTERA DETTA JUST NU. allt. jävla jobbigt skit.

Hemtentan ska vara inne om typ ett och ett halvt dygn och jag har inte ens börjat!! Jag har MASSOR att läsa, och jag har bara sett en av de två filmer jag ska skriva om. Det går åt helvete. Men något måste jag lämna in. Sen är det bara att be till Gud att jag får godkänt på skiten så jag inte har ännu en delkurs att tenta upp.

men aåååghhhh

jag vill inte vara den här töntiga personen som obsessar över en klänning. Men alltså.. den här klänningen såg jag först på style.com typ i våras, den var från Marc by Marc Jacobs höst -07 kollektion. Tror jag la ut en bild på den i bloggens begynnelse. http://fortunaaudentesiuvat.blogg.se/2007/june/dagens-to-die-for.html#comment
Men hur som... så har jag tänkt på den där klänningen då och då, aldrig riktigt glömt den. Och så kollar jag på Gossip Girl igår.. SÅ HAR BLAIR PÅ SIG DEN!!! Och den är ännu vackrare i rörlig bild än på foto. den är perfekt. en helt underbart vacker klänning. jag står inte ut. jag kan inte sluta tänka på den. så jävla töntigt :(

image192

Och när vi ändå är inne på Marc Jacobs.. Är det inte helfestligt att M.I.A är ansikte för Marc by Marc Jacobs?! Jag blev jätteglad när jag såg det. fiiint ^^
image193

XOXO då ;) mwahahahhaa

mmmhmmm

jaha... hmm.. jo... mm... eller... WTF?!

Jävla skumt senaste avsnitt av Gossip Girl. Kan de lägga ner med jobbigheten. vet att sådana serier verkar bygga på att man som tittare ska sitta och typ: VAFAN HÅLLER NI PÅ MED?!


men det blir ju jobbigt till slut :(

made me feel like the one (dakota <3)

en av mina favoritlåtar. någonsin. hittade den så jag måste lägga upp den med.



Sing a song of sixpence for your sake and drink a bottle full of rye

Jo. Det var ju Rod Stewart från början. Men här skänker jag er denna underbara låt i Stereophonics version. Som jag tycker är väldigt jävla bra, han har enormt fin röst, som dessutom påminner lite om Roddans. Och JA jag vet mer än väl att låten är lite.. förstörd iom. att den är theme song till The Office, den blir mer lattjo än vad den egentligen är. Men nåja! En fin sång :D


lol @ vodlex

alex man KAN se vilket ip-nummer kommentarerna kommer ifrån. bara så du vet ;)

Underbar och älskad av alla (det är ironi alltså)

Såg nyss ovanstående film. Sådant som hennes kommer mitt liv bli när jag blir stor. Exakt som i filmen. Minus en helt underbart perfekt vacker vindsvåning i Gamla Stan. För det förekommer bara i filmer att fattiga misslyckade bohemer har sådana underbara lägenheter. Men annars kände jag mig ganska träffad.


Gossip Girl

Bestämde mig (med viss motstånd) idag för att ge Gossip Girl en chans, har ju vart en del snack om den serien, men jag fick för mig att den skulle vara enormt dålig, och så kände jag kanske de första... fem minutrarna av piloten. Sen var jag hooked. Tycker det var en perfekt serie för att fly verkligheten lite och leva i en värld där folk helt enkelt har lite roligare, är lite snyggare och har MYCKET snyggare kläder. Kläderna... OMG. Underbara, kanske inte riktigt min absoluta favoritstil, men bara enormt mkt fina kläder! Och det bästa av allt är att Blake Lively som spelar Serena van der Woodsen INTE är så himla perfekt och tråkig som promobilder etc kanske ger sken av. Hon är lite... quirky på nåt sätt. Hon har alltid finast kläder, liksom.. vanlig snygg Manhattan-girl men med en liten twist! Snyggt helt enkelt. Och sen är hon enormt snygg på ett sådan där sätt som jag älskar, inte bara bildskön utan liksom... vacker bara. Har bara sett tre avsnitt men misstänker att mitt skolarbete i helgen kommer bli lidande av att jag ska se resterande 8 avsnitt av första säsongen. Exakt vad jag behöver liksom! En till serie att totalt gå ner mig i. NOT. men... Blake make's it worth the while!!

(Blake i mitten <3)
image191

Yoanna House

Så. Jävla. Vacker.

image189
image190

höjde min kulturella status

Nä! jag satte händerna till sidan, skrynklade ihop min panna och sa till mig själv: This just won't do!

och så gjorde jag ett taffligt försök att korrigera det hela (och så snarkade min katt just till) men hursomhelst så såg jag ju faktiskt Strindberg-dokumentären på SVT tidigare i afton. väldigt trevlig. Fanns bland annat en otroligt vacker bild på Harriet Bosse som jag kände att... den där måste jag bara ha. Och så googlade jag lite och fann den! Tyvärr bara i ganska litet format, men den är vacker som en dag så den duger!
image188

Och sen damer och herrar bestämde jag mig på ett  väldigt bestämt sätt att jag ska börja läsa En Dåres Försvarstal snaraste möjligt, dvs efter att jag läst klart Extremt Högt Otroligt Nära av den underbare Jonathan Safran Foer. Vilket leder mig till nästa steg på min nattliga kulturella kavalkad- jag ska innan John Blunds antågande läsa ett par kapitel i boken.

och sen såg jag faktiskt Närbild med Jonas Karlsson som gäst på SVT:s webbtv. Nåja. kanske inte låter mkt för världen. Men nu kommer jag åtminstonde kunna somna lite godare inatt.

så natti natti, hoppas John Blund strör lagom mkt pulver i era ögon, men inte för mkt för då blire ögonbajs :/


Thoughts of the day

Skrämmande fakta coming up! Jag har nyss spenderat 4 timmar tillsammans med min mor, tittandes på Americas Next Top Model Cycle 9. Det är ju bara otroligt. Herregud. 4 timmar som jag gott kunde ha ägnat åt något betydligt med givande, kanske läst lite, kollat en film eller dylikt. eller vänta nu... varför inte börja plugga till den femsidiga hemtenta jag ska lämna in på måndag?!
                    det vete gudarna :(



Dagens väderlek, dvs blåst, kyla och snö fick mig också att tänka på absurditeten som rådde när man gick i grundskolan under liknande väderförhållanden. Man blev ju tvingad att vara ute och leka, hur jävla svinkallt eller slaskigt det än var. För det första tycker jag inte man ska tvinga barn att leka ute överhuvudtaget om de inte vill, låt barnen göra det de tycker är kul på rasten för guds skull! Men när det är otroligt kallt höjs helt plötsligt graden på bisarrhetsskalan ytterligare. Har svårt att tänka mig att en vuxen person skulle tolerera om tex. dens chef tvingade den att stå utanför kontoret på rasten och förfrysa fingrarna av sig, istället för att typ ta en kaffe i fikarummet. Kommer aldrig förstå varför många tycker att det är okej att bete sig respektlös och irrationellt mot barn, men inte mot vuxna.

För övrigt så.. hade jag tänkt göra någon slags årbästalista, för det vore kul, men jag har inte riktigt pallat. Men imorgon kanske. Blöö. Vill ha mer tid och energi till allt man vill göra. Just nu känner jag att jag bara har sådan energi som räcker till att kolla på Top Model, Andra Avenyn och liknande. Vart är all tid och energi jag behöver till att kolla på alla grymma filmer jag har på datorn, läsa Strindberg-böcker, skriva en kick-ass hemtenta, gå ut och motionera osv osv osv i all evighet...?

bläääääää

image187


love will tear us apart. again.



Det finns bara en låt i universum, som jag kan komma på där det finns två covers som är exakt lika bra som originalet. Och det är Love Will Tear Us Apart. Självfallet underbar med Joy Division, men också magisk med Susanna and the Magical Orchestra samt med José Gonzales, äh vafan. bjuckar på den med!


sås

Jag satt på tunnelbanan och hörde en man bakom mig entusiastiskt förklara för någon i telefon hur man lagar någon slags grönsakssås.

"Det ska vara tomat. Och lite paprika. Och sen hackar du i lite zuchini och sen lite aborgin"

snälla gode gud. åbersjinn uttalas det. och om du inte kan säga det; säg äggplanta eller håll käft. för annars låter det som att du ska hacka ner en medlem av den australiensiska urbefolkningen. haha. idiot.

2008

Extremt skönt att det är 2008 nu. För 2007 var det tråkigaste, sämsta mest ledsna året någonsin och 2008 kan bara inte bli ens i närheten lika dåligt, så det känns grymt bra med symbolvärdet att ett nytt år startat!



Och idag ska jag se Arn! Som jag har längtat osv! Minns när jag såg trailern i somras och typ... dog av längtan och nu är det äntligen dags! Är faktiskt lite nervös. Men jag tror nog det ska bli bra.


RSS 2.0