Chuck Bartholomew Bass

Jag sällar mig till skaran och erkänner min djupa, innerliga kärlek för Chuck Bass. Han är en av de mest attraktiva karaktärerna jag någonsin sett, jag kan knappt vänta på varje nytt avsnitt av Gossip Girl för jag längtar så mkt efter att få se Chuck. Det har nästan gått så långt att jag börjat ogilla Blair för att hon gör min älskade Chuck illa. Chuck <3


999 biobesök om året; inte illa!

Jag har fått en fast tjänst på SF, vilket betyder att jag får 999 biobesök om året. det gillar jag. mwahaha :D


dessutom såg jag No Country for Old Men igår och är asarg, för den var skitdålig :( Kunde inte hitta någon mening överhuvudtaget med den filmen, den var trist och hade ingen poäng alls. Kan inte för mitt liv förstå vad folk tyckte så mkt om med den filmen. Till skillnad från tex Brokeback Mountain som jag inte heller tyckte om så himla mkt, där förstår jag iaf vad det är som är meningen med filmen och varför man kan gilla den fett mkt. Men jag kan inte hitta någon mening eller något bra med No Country. Den var tråkig. otroligt konstigt.


Var också på bio igår med Isa och mor och såg Baader Meinhof Complex. Den däremot! Var ruggigt bra! Otroligt spännande, snyggt gjord med MÅNGA poänger. see it!when your heart breaks

det här är faktiskt bara alldeles hjärtskärande och otroligt fint. älskar den.


Oi, dancing boy!

Såg för andra gången på ett par månader om Billy Elliott igår. Och mindes återigen hur otroligt bra den filmen är. Den rör mig alltid till tårar och nu märkte jag att enbart trailern gör så att jag gråter. Det är bara en så otroligt gripande och fin skildring av en helt underbar pojke och vad som framförallt griper mig, relationen han har med sin till synes bittra och buttra far, som innerst inne visar sig vara ungefär.. BÄST. Filmen har ett helt underbart soundtrack med framförallt T-rex, vars låtar verkligen tycks vara gjutna till den här historien. Mitt anglofila jag vaknar också såklart till liv och jag tycker filmen även är en fantastisk skildring av 80-talets England och gruvarbetsstrejken, klasskillnader, machokultur osv osv. Dans som konstform är ju också något som på sistonde börjat intressera mig väldigt mkt, så med andra ord innehåller Billy Elliott ungefär allt jag är intresserad av, och så är den bara otroligt bra gjord. Jag älskar den verkligen. Tror jag måste börja nämna den som en av mina absoluta favoriter. Skådespelarna är också helt perfekta, framförallt Jamie Bell som Billy och Gary Lewis som pappan.


barnsligt men kehwl!

satt och slökollade på UR-program för nån timme sedan på ettan och så var det ngt program för döva där alla pratade teckenspråk och så pratade de om festkultur och bla bla, och så halkade de in på ämnet att tjejer alltid går flera på toaletten på fest och yadda. Och så började de diskutera huruvida de kunde prata och torka sig samtidigt. jag lyssnade ju bara halvhjärtat och tänkte inte så jag typ; men din dumma fan man kan väl prata och göra något samtidigt?! Sen pratade de med ett par killar och frågade om killar också går fler på toaletten eller pissoaren och samtalar medans. och så sa den ena killen: ja jag har gjort det en gång. då frågade intervjuaren hur det gick till liksom, om han höll i med ena handen och pratade med andra. Och DÅ fattade jag. döva kan ju inte göra något och prata samtidigt. och då skrattade jag jättemycket. inte åt deras olycka. utan åt min egen dumhet. eller okej. lite åt dem också.


har tänkt på detta innan. jobbigt om man är typ 3 st som sitter på tunnelbanan. och man är den som sitter lite utanför, alltså inte mittemot någon av de andra, och så sitter de och pratar för fulla muggar, så kan man inte komma in i samtalet. det har jag sett en gång. såg lite ledsamt ut.

regret

jag kommer nog typ.. aldrig lyckas förlåta mig själv för att jag inte tog tag i att fixa biljett till Gustav den tredje på Operan. Jag bara VET att det bör ha varit typ den ultimata visuella upplevelsen. Och sista föreställningen gick tidigare i afton. Jag kommer aldrig aldrig glömma att jag glömde. it will haunt me for the rest of my life. fy. fan.

fascinerande man

jag hade ganska mkt roliga kunder på bion idag. Hästen från Andra Avenyn bland annat! Han var lika läskig i verkligheten som i serien. ganska arg liksom. men mest tänker jag på en man som jag nästan blev sådär lite förälskad i. Eller inte förälskad, men en sån där människa som man bara känner... FAN vad jag gillar den här personen. Han kom fram till kassan och pratade i telefon samtidigt, och redan vid första anblicken så kunde man på något sätt reka hans utstrålning supersnabbt. Han var sådär lite.. en karl som verkar ha många järn i elden men som ändå aldrig riktigt tappar kontrollen, utan han verkade så kolugn på något sätt. Som att liksom inte så mkt bekom honom i världen, men inte så att han blev som en sådan där slö person som inte bryr sig, han var bara så cool. Han var inte vidare värst snygg, men välklädd (lite metro/buisnessman typ) och hade en attraktiv utstrålning på något sätt. Han hade liksom ett stoneface, han verkade inte vara en sådan som typ skrattade INNERLIGT eller grät eller nåt.   

Och så sa han typ:Ja tjena! (han pratar alltså i telefon medans vi pratar hela tiden) Rallybrudar!
Jag: en person? bara en? (inte för att det är konstigt att gå på bio ensam utan bara för att förtydliga, det är trots allt inte SÅ många som går själv och han verkade mer vara en som går med sin flickvän eller ett gäng eller så)
Han: (fortfarande involverade i något halvlamt telefonsamtal med någon)  ja asså jag har en massa kompisar så du vet, det är inte det. (och han säger det inte ALLS med någon nervös eller förklarande ton han bara SÄGER.)

Sen kom han tillbaka kanske 10-15 minuter senare och skulle köpa nåt att äta, fortfarande involverad i någon slags "telefonsamtal" så frågar han mig om jag gillar popcorn, jag svarar ja, sen frågar han om inte chips är godare ändå, jag säger: jo kanske jo. så tar han chips. och ska bestämma sig för något att dricka, han ska ta en iste, men då verkar personen i luren säga att det är äckligt. "det är visst äckligt" säger han och tar en cola, betalar och går.

otroligt märkligt och ljuvligt var vad det hela var!

Paul Smith A/W-08

det här är faktiskt bara så in i helvete snyggt.; väldressat och anglofilt, en sådan karl tack! :)precis innan det blir ljust, så blir det som allra mörkast

har varit på bio tre gånger den här veckan. såg först Mamma Mia igen i måndags med zhala och isa. sen igår såg jag och isa The Dark Knight. och idag såg vi The Other Boleyn Girl.

LÄS INTE MER OM DU INTE SETT THE DARK KNIGHT, SPOILERS! (se snällt av mig va?! Inte som alla fittor som avslöjade detaljer om I am Legend som jag nu äntligen sett, vilken var bra utom de fula dataanimerade zombiesarna/vampyrerna)
The Dark Knight var ju smått överskattad. Det var ju en grymt bra film men att den har fått sådan otrolig respons som den har är bara överdrivet. Den var spännande och snyggt gjord och innehöll en del bra poänger men den förtjänar ju inte ngn plats på någon typ topp tio-lista över alla filmer någonsin (inte för att jag tror att man kan göra en sådan allmängiltig lista egentligen), den är ju liksom inte i klass med typ Gudfadern och sådana filmer som liksom är utmejslade till perfektion och inte går att hitta något att klaga på i. Fanns en del sådana saker, saker att klaga på alltså. Och dessutom så är ju Heath Ledgers insats så otroligt överskattad så det inte finns. Misstolka mig inte, han presterade ju bra och Jokern var ju en.. ja rolig och intressant karaktär, men det är ju inte direkt den allra svåraste rollen för en skådespelare, att få på sig en kostym, smink och spela en karaktär som i princip bara har en dimension: ondska. Heath Ledger har gjort lite för många filmer där undertonen alltid ska vara att han alltid är grinig, mörk och lite allmänt emo. Orka! Han är överskattad. I Brokeback outshineade Gyllenhaal honom hårt och i den här filmen är det helt klart Christian Bale som utklassar honom, som Bale iofs alltid gör, vilka han än spelar mot typ. Synd bara som en liten parentes att Batman pratar så OTROLIGT löjligt så fort han får på sig dräkten och än konstigare är att han gör det tom. när han pratar med folk som han känner och som vet att Bruce Wayne är Batman, minns särskilt nån scen mellan Batman och hans lilla prop-guy morgan freeman som man bara: QUE?! för det första pratade Batman som en jäkla... whiskeyalkad nerrökt gubbe på 183 år (som typ överdoserat anabola) och för det andra hade han kommit på nån helt galen jävla omni-vision-device som gjorde att han kunde se och veta allt i hela gotham city typ och att jävla morgan tönt-freemans visa karaktär såklart skulle ställa sig och hålla nåt jävla brandtal och protestera mot Batmans pryl för den var integritetskränkande. PLEASE! det var få scener som var dåliga och få saker som man egentligen kan klaga på, men det finns några och det räcker för mig för att känna att det översvallande mottagandet av filmen var totalt överdrivet. MEN det jag verkligen älskade med filmen var fördjupandet av Batmans karaktär och de kval han ställs inför. Andra konstiga saker med filmen:

1. vem i hela fridens jävla namn bestämde och fixade Two-faces smink?! såg ju helt sepefult ut, typ Buttericks-smink i Tales of the crypt eller dylikt program som går typ 3.45 på TV3 vardagskvällar. WTF LIKSOM?! hade de gjort hans smink lite schysstare och lite mer nertonat hade han ju varit läskigare.

2. Rachel är ju iaf en jävla gnällfitta! tur som fan att de bytt "jaglersnettochförsökersesötut"-Katie Holmes mot Maggie som är cool. MEN VARFÖR ÄR RACHEL SÅN JÄVLA TÖNT?! vem fan vill inte vara tillsammans med en kille som är Bruce Wayne på dagen och Batman på natten och ser ut som Christian Bale?! ett jävla skämt är vad det är.

3. De fördjupade inte Rachel och Two-faces relation tillräckligt mkt för att man skulle fatta varför han skulle gå helt bananas och försöka döda typ en unge för att hon dog. Kändes som de hade dejtat i typ 3 månader mer.

ja men det var det jag kom på att klaga på nu. Men ändå. den var ju grym. ooo batman. dregel. bästa hjälten ever!


I never knew a part of you that you didn't say in ink in ink

det finns inte så mycket att säga just nu. dagarna bara går liksom. Och jag känner visserligen att jag har allt det där inom mig, alla ord, låtar och bilder som flyger fram och tillbaka, men jag har inte riktigt tid eller framförallt ork att verkligen ta tag i det och få ut något konstruktivt. det är bara som en enda stor röra. Men det finns en sak. Som jag bara vet att det HÄR. är det finaste jag vet.

Laura Marling sjunger The Wrote and the Writ av Johnny Flynn. herremingud. mitt hjärta stålsätt dej. för detta är skönhet.jag hade planer

jag hade planer om att jag skulle skriva här. Tror att jag hade funderat ut lite olika saker också men det liksom bara rann iväg. Jag är ensam hemma hos Isa, hon är ute och svirar men jag kunde inte följa med eftersom jag börjar 10.45 imorgon. Jag har iaf fått mitt nya schema och en sak som gläder mig otroligt mkt är att en enda dag slutar jag tidigare än 22.30, eller ja det faktumet gläder mig inte, MEN den dagen jag gör det kunde inte vara mer perfekt: dagen Quantum of Solace har premiär, då slutar jag 20.00!!!! gissa vem som ska se den på premiären?! :D Vi har fått nya affischer också som är grymt snygga, googlade men hittade inte. Jag är bara så orolig att jag ska bli besviken på filmen... den torde ju inte kunna vara lika bra som Casino Royale.


Jag har verkligen trillat ditt på Gossip Girl igen nu också, jag engagerar mig för mkt egentligen i sånt där, går runt och nojar över vad som ska ske och tycker synd om karaktärer och hatar andra karaktärer osv osv. Jag har börjat tycka så otroligt mkt om Blair, jag har mkt varma känslor för den flickan och jag håller tummarna så himla mkt för att hon och Chuck ska bli tillsammans.Blair beter sig ju dumt hela tiden men jag tycker så himla synd om henne och jag vill att någon (CHUCK!) ska hålla om henne hårt och länge och hjälpa henne att kunna lita på folk och särskilt på sig själv. åh. nytt avsnitt om bara tre dygn typ! :D


lista pista mista osv

for fun. I'm bored.


1. Vad heter du? Roseanna Margareta Sofia Sjölund
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? finns massor med fina namn jag gillar. Rosemary är ett av dem (på engelska då, inte hemska Rosmarie på svenska) Dakota och Alabama är också två riktigt fina namn. Gillar även gamla svenska namn som Dagmar, Ingrid, Siri osv.
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Roxanna är det enda jag vet att de funderade på.
4. Vilket stjärntecken är du? kräfta. vilket är passande eftersom skaldjur är det absolut värsta jag vet.
5. Vilken årgång är du? -87
6. Vart bor du? 165 eld vatten se till och kom hem. lol. hässelby alltså.
7. Bott utomlands? tyvärr inte
8. Flyttat antal gånger? de gånger jag kommer ihåg är det 3, men flyttade ett par ggr som bejbis
9. Vart skulle du vilja bo? i ett gårdshus i London. med en liten trädgård. och katter.
10. Vilken skolklass? been there, done that!
11. Vad vill du bli när du blir äldre? regissör och författare

UTSEENDE
1. Hur lång är du?
163 cm typ
2. Hur mycket väger du? 75 kg
3. Hårfärg och frisyr? Långt och michade färger. typ rödbrunt.
4. Ögonfärg? blå som havet. hahaha.
5. Mest nöjd med? håret och min hy.
6. Minst nöjd med? resten
7. Skostorlek? 39-40
8. Glasögon? Nej men skulle behöva
9. Har du några piercingar/tatueringar? öronen och en i läppen som borde växt igen men nog inte har det, trots att jag inte haft i smycke på typ ett år. Tre tatueringar.

FAVORITER
1. Filmer? haha men hjälp. finns tusen. Elvira Madigan, Otto e Mezzo, Farväl Falkenberg, Atonement, Paranoid Park osv osv osv osv
2. Låtar? Allt med Laura Marling, Johnny Flynn, Noah and the whale, Mumford and Sons. folkpop <3
3. Årstider? tidig sommar och tidig höst
4. Mat/dryck? sprit sprit sprit. nä. men mat.. jag gillar kött? och dricka ska det vara coca-cola och äre fest White Russian. Kahlua... mmm <3
5. Djur? jag har fyra kitte-kats. de äger <3
6. Färg? blått, rosa, grått
7. Parfym? Escada Rockin' Rio i mitt hjärta forever men nu har Marc Jacobs Daisy stulit mitt hjärta. dessutom finns inte rockin rio längre :(
8. Tv-program? OC! Gossip Girl, Lost, Entourage, Grey's Anatomy osv osv osv osv.
9. Ämne i skolan? Filmvetenskap. Teaterregi, Internationella Relationer. det var skoj.
10. Sysselsättning? kolla film, läsa, umgås med vänner, gå till Baba Sonic, handla saker, jobba på SF.

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? En blå Fjällräven som jag lånat av Emma eller en kappa.
2. Vad använder du just nu för skor? trasiga Fred perry eller nåt annat.
3. Favoritfärg på kläder? Marinblått eller grå. och micha med lite färg. rött, rosa osv.
4. Favoritmaterial på kläder? ehm.. bomull?
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? HAHAHAHAHHA en jävla massa
6. Favoritaffärer? HM, Beyond Retro. I london är det Primark! mwahahah
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? tss! knappast nåt man frågar en dam
8. Favoritmärke? får väl vara en liten töntfitta och skriva Marc Jacobs? eller nä. pallar inte det. hmm... allt jag gillar är ändå för dyrt för mig att köpa så isf säger jag fan HM, där har jag iaf råd och handla och de har fina grejer som fan.
9. Vad har du för byxstorlek? typ 34?
10. Vad har du för tröjstorlek? 42

BLANDAT
1. Vad heter din morfar?
han hette Rune och han var bäst!
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? nyckel till jobbskåpet (hoppas jag, så jag inte tappat den på fyllan), busskort, Carmex och plånbok
b) Jobbväska just nu? ehm behöver inte direkt en väska för att gå till jobbet, tar bara random. typ Beyond Retro tygpåse..
c) Handväska eller liknande just nu? kan vara olika
3. Vad är du beroende av? syre? och godis då.
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Carmex eller försvarets hudsalva
6. Vad tror du på? havets vidunder. bland annat. även Gud. tror jag.
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Protestantisk kristendom
8. Vad köpte du senast? En DVD- film som heter En Ung Jane Austen. och den är fin den!
9. Har du nåt husdjur? jamen det har jag ju redan sagt. katt katt katt och katt.
10. Var bor du? Tillfälligt hos Isa. men annars hemma hos mor.

Margot at the wedding

Jag och Isa såg underbara Margot at the wedding av Noah Baumbach i afton, han har tidigare gjort lika underbara The Squid and the Whale som dock inte alls liknar den här, den är mer tragikomisk, den här var mest bara tragisk. En riktigt engagerande och oroväckande skildring av familybonds gone wrong! I centrum står Margot, mästerligt spelad av Nicole Kidman och hennes syster Pauline (Jennifer Jason Leigh) som just ska gifta sig med slackern Malcolm (Jack Black). Margot tar med sig sin brådmogna son till systerns bröllop och det är redan under resan dit (under filmens första minuter) helt uppenbart att syskonparet tidigare haft sina duster. Margot anländer och det blir ett ansträngt välkomnande och efter det är det bara en långsam väg mot ett totalt sammanbrott. Det är en lågmäld film, som litar på att tittaren själv tar sitt ansvar och fyller i luckorna som bildas, innehar man inte tillräckligt stort vetande kring människor och deras beteenden/EQ/intelligens faller man lätt i en av luckorna och sitter sedan där som en fiskmås och piper fram dumma kommentarer och frågor som man postar på imdb:s discussionboard för filmen. Som tur var är jag inte en av dem och jag verkligen älskade Baumbachs lysande porträtt av en sönderfallande familj, en syskonrelation som ruttnat i åratal och en mycket destruktiv mor/son-relation. ALLA skådespelare var enastående bra och jag misstänker att Baumbach har ett stort finger med i spelet då han enligt utsago är en utmärkt personregissör, han arbetar här precis som i tidigare nämnda Squid and the Whale med lite yngre förmågor och Zane Pais som spelar Margots pre-pubertala, bekräftelsesökande och kärlekstörstande son är klockren! Även Jack Black överraskar stort i sin första riktigt "seriösa" roll, iaf vad jag sett, och det visar sig att han är minst lika älskvärd som deprimerad och tystlåten slacker som goofball. Nä.. den här filmen gillade jag skarpt och jag rekommenderar den till alla med hjärna. och hjärta.genius at work!


Sen såg vi Batman returns. den ägde också. pingvinen. haha. och apan och allt. nä härligt. orkar inte skriva mer om den men den e ju mysig!

RSS 2.0