jag bara visste det! <3

You Belong in London
A little old fashioned, and a little modern.
A little traditional, and a little bit punk rock.
A unique soul like you needs a city that offers everything.
No wonder you and London will get along so well.
What City Do You Belong In?



London. Jag saknar London. Jag trivs inte alls i Sthlm. Finns vissa fina platser här dock:


1. Stadsbiblioteket. gasp. Varje gång jag går uppför trappan i Stadsbiblioteket känns det som en högtidsstund, som att jag är på väg till något stort.

2. Hässelby! <3 Jag har ägnat hela mitt liv åt att hata och förakta Hässelby och längta bort varje sekund jag kan. Men nu har jag insett att Hässelby är riktigt nice. Jag gillar skogen, Maltesholmsbadet, Kaananbadet, små ängar och alléer. Det är inte så pjoskigt här i hooden ändå!

3. Biograferna! Stockholm har många ruskigt trevliga biografer, vet inte riktigt vad det är som gör det, men jag älskar Sture, Saga, Filmstaden Vällingby, Filmstaden Kista, Victoria, egentligen alla biografer i Sthlm har jag någon typ av känslomässigt band till.

4. Filmhuset. Filmhuset har jag en mer vemodig kärleksrelation med, för egentligen borde jag enbart förknippa det med projektarbetet i gymnasiet eller min otroligt misslyckade tid som filmstudent där. Men det gör jag inte. För jag har älskat Filmhuset från första stunden jag satte min fot innanför dörren. De flesta tycker det är fult, men det tycker inte jag, och varje gång jag kommer innanför dörren så slår mitt hjärta dubbla slag. Någonstans därinne i betongens minne och hjärta satt Bergman, Widerberg, Schein och alla de där och spann ihop Sveriges filmhistoria. Jag gillar den tanken.

5. Rålambshovsparken, Vitabergsparken och Observatorielunden.

Det är i princip de enda platserna jag kan komma på att jag skulle sakna om jag flyttade. Men sen finns ju alla människor här, och de skulle jag såklart sakna ngt förfärligt om jag flyttade. Men London.. dit vill jag flytta. Och någon gång kommer jag att göra det. Jag kan tänka mig att jag skulle kunna bli kvar där. Bygga ett liv i england, gifta mig med nån som har rött hår och fräknar, åka på semester i Cornwall eller till klipporna i Dover. Kanske skulle jag längta hem någon gång då och då, men inte så ofta tror jag. Bara de kommer och hälsar på allesammans, och jag kan åka hem då och då och kolla att Filmhuset, Stadsbiblioteket och Saga fortf. står kvar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0