Bildfest! Kattfest! FUNFEST!

Han heter Bosse!
image24

Och han heter Ralf
image25

Och de här två underbara sköningarna heter Kjell o Bruno <3
image26

and this... this is the crazy cat-lady!!
image27

och det här är den underbara gåvan hon fick i födelsedagspresent!! YAHOOO! Bubblande peeelare!
image28

Och här är de två znuttizarna som gav den till henne. lots of löööv to them!! <3
image29

och som en liten bonus, samt ett avslut på denna bildkavalkad kommer en bild på Chrippa in women's shoes LOL. Zhalas skor för att vara exakt. Doesn't he look adorable?!
image30


Lite senare idag ska jag bli av med min Systembolagetoskuld. Ska gå dit o köpa mig ett par järn. Ska bli trevligt.

kisse kisse kisse kaaaatttttt!!! :D

Jahaja! Nu har man helt plötsligt TVÅ katter till här hemma, fast det skulle vara en! Men inte mig emot :D För de båda är så söta så. Pyttesmå söta ullbollar :D <3 Här nedan en bild på min mor som håller i de små zötisarna. Den svarta heter Ralf och den gråa har vi inte kommit på ngt namn till än :S För han var ju en bonus, en HÄRLIG bonus :D
image22

Kjell o Bruno my darlings ^^
image23

Happy birthday to me! Happy biiiirthdaay!!!!!

Idag fyller jag 20 år! YAHOO! Jag älskar att fylla år. Jag har fått en bubblande pelare av Jenny o Isa som är pimpad. Och den ÄGER ^^ Jag kommer posta en bild av den asap. Jag fick också en härlig gris som ska stå i mitt kylskåp eller skafferi, och när jag öppnar det för att försöka bryta mot min diet, kommer den ge ifrån sig "interesting sounds" som de står på paketet :D Och ikväll blire middag hemma hos Jenny med my friends :D De blir väldigt nice.

Jag tycker om den födelsedag! ^^

Cavalli <3 HM

Hmm tänkte kommentera det faktum att Cavalli ska designa en kollektion för HM i höst ^^ Har alltid varit lite anti de där samarbetena, tyckt att det varit lite töntigt att folk köar, och krigar för att få designerplagg som ändå alla andra kommer gå runt med. Men nu, när den av mina favoritdesigners ska designa fick jag chans att tänka om ^^. För jag kommer definitivt stå i kö bland alla idioter den 8 november när kollektionen släpps, 20 herrplagg, 25 dam plagg inklusive underkläder och accessoarer. För det första är det jävligt fjantigt, har jag kommit på, att vara rädd att ngn annan ska ha likadana kläder som en själv, det är bara roligt tycker jag. Plus att om man har en egen stil är det ju ganska liten chans/risk/whatever att man träffar på ngn med exakt likadan outfit. Roberto Cavalli gör helt underbara kläder och jag är övertygad om att hans höstkollektion kommer vara riktigt underbar! Läste i Ebbas blogg på veckorevyn att hon tyckte det var synd att det var en höstkollektion,då det är klänningarna som är Cavallis styrka, men jag tror stenhårt på snygga höstklänningar! Plus att detta innebär en extra boost för att gå ner i vikt. För jag MÅSTE ha några kläder ur kollektionen, som kommer äga! ^^ Nu låter det kanske som jag tror att jag vet mkt om mode och så, det är precis det jag inte gör, men jag blir glad av detta för Roberto Cavalli är en av få designers som jag faktiskt har en uppfattning om, och den är att han gör riktigt fina saker!


Konst och Mötesplatsen.se

Jag tänkte skriva att jag lägger ut följande bild på allmän begäran, men det är enbart på Isas begäran! :D Hon ville med sin konst nå till nån slags kändisskap genom min blogg ^^ Så hon illustrerade mig (tror jag). Här är iaf konststycket!
image21

Sen ville hon att jag skulle skriva ngt om hur lustigt mötesplatsen.se är, där både hon och jag har börjat hänga.. Av någon säkert underliggande freudiansk anledning LOL!
Men ja jag instämmer, de flesta på mötesplatsen är äckelmän, tomtefittor och annat. Men man kan träffa en del härliga människor där! isa har skaffat en mötesplatsenkamrat som hon verkar gilla och jag med :D Han är skånsk. Det skulle ha räckt för mig. Men han är också rolig ^^


dagens To die for!

Roberto Cavalli höst-07
image18

Marc Jacobs höst -07
image19

Och jag vill också slå ett slag för Irina Lazareanu som är världens vackraste och coolaste kvinna. Inte nog med att hon har spelat trummor i Babyshambles, är topp topp topp modell och bara.. är sjukt vacker.. Hon har också extremt skön klädstil! Love her!
image20



och nya projektet här.. Rosie ska lära sig att sy! ^^ sådeså. Det kommer ta lååång tid. Blod svett och tårar. Men för första gången på väldigt länge har jag funnit ngt jag tror jag bara ska ge mig fan på att lära mig helt enkelt! Nåt att koncentera sig på! Så jag återkommer om ett halvår eller så med mitt första klädesplagg ;) haha.

morgon och facehunter

Några tillägg här bara innan jag lägger mig. Jag tycker om att vara vaken hela natten och se solen gå upp.
image16

jag hittade en cooool katt på facehunter. eller jag såg många, men jag fastnade för honom:
image17

KJELL! I LOVE YOU <3

Jag kollade igenom lite gamla blogginlägg för att se om det var nåt värt att fortsätta med detta bloggskrivande. Och medan jag höll på och läste.. så såg jag till min förskräckelse att jag skrivit dysfunktionell. HETER DET SÅ?! jag vet ärligt talat inte om man säger dysfunktionell eller disfunktionell :S KNIVIGT!

Jag tänkte publicera en bild på Tovad Mås-crew o slå ett slag för vår eminenta vänskap, men jag hittade verkligen ingen bild där inte minst en av oss såg hemsk ut, oftast var den fula personen jag, och jag känner ändå att jag har en viss image jag vill upprätthålla på bloggen!! Så jag lägger ut en bild på Kjell ist. För att han är bäst! <3 Världens bästa kissemisse ^^
image15

DISCO STU!

Ett nytt favoritbegrepp i mitt liv är Disco Stu! Men som jag o Jenny kom fram till måste vi.. på nåt sätt omvandla Disco Stu från ett begrepp som bara existerar i abstrakt form till ngt konkret. Till.. ja jag vet inte. Jag hittade iaf en discojacka i källaren. Och ett discolinne som Jenny får låna för jag är för tjock för att ha det just nu.

Sanne skickade roliga bilder från en gammal indie-fjortis fest vi var på i vintras. Jag kände mig väldigt gammal och o-indie på den festen. Men det fanns iaf en ganska... rolig bild på mig. Som jag ser ut på denna bild känner jag mig allt som oftast nuförtiden. På ett bra sätt. tror jag. oftast.

image14

Contemplations

Efter några timmars planlöst surfande har jag kommit fram till följande:

1. stureplan.se är freakshow.FREAKshow. Kolla bara vad jag fann :S
image11

2. Jag är nog lite kär i Ronnie Sandahl ändå.. Även om jag inte tyckte så mkt om hans bok.
image12
sötis :D (till höger)

3. Jag är väldigt ledsen att klubbmodet är just ett mode och att det snart kommer vara ute med neon och såna sköna prylar. Jag vill att ALLA ska se ut så hela tiden. Då skulle världen vara en MYCKET MYCKET finare plats!
SAMT.... älska The Klaxons och HADOUKEN!
image13



not far away

Inte så långt borta...
image10


Oceans och Hultsfred

Idag har mina tankar cirkulerat kring två stora teman. Ocean's 13 (och 11 & 12) och Hultsfred. Dagen började med att.. ehm att det var eftermiddag när jag vaknade. Men hursomhelst så var det nån gång på eftermiddagen som det slog mig att det är torsdag idag och att Hultsfred började. Jag visste att det skulle bli jobbigt som fan den här helgen, men jag hade ändå lyckats att inte tänka på det så mycket. Men idag har verkligen hjärtat vridit sig flera gånger. Det går liksom inte att sluta tänka på det. Och det känns bara så jävla overkligt att Hultsfred ÄR just nu och jag är inte där :( Jag har fasat för den här veckan i typ 4 år. Veckan Hultsfred är och jag inte är där. Jag älskar Hultsfred som jag aldrig förut har älskat en plats, eller ja.. ett "event" också, det är ju inte själva stan jag älskar of course, utan festivalen och allt vad den platsen bara betyder för mig. Jag älskar Hultsfred och det gör bokstavligen talat ont varje gång jag tänker på det.

Sen var jag på bio med Chrippa och såg Oceans 13. Och den var riktigt jävla sepebra. Blev riktigt.. överväldigad. Älskar Oceans 11, det är en riktigt bra film som faktiskt är ungefär lika bra varje gång man ser den. Men den här var.. tamejfan bättre. Medans jag satt där i biosalongen började jag fundera lite på varför jag tycker så mkt om Oceans-filmerna. Det är nåt.. samhällsomstörtande med det hela. Det är lite som moderna cowboy-filmer eller nåt. Jag vet inte.. Man liksom vänder på steken och det är helt och fullt ut tjuvarna som är hjältarna. Det är så självklart att man VILL att Ocean ska lyckas hela tiden, ALLA vill det. Hoppas jag. Jag står för det mesta på tjuvarnas sida, men i Oceans-filmerna känns det som alla gör det. Det är pamparna, de riktigt rika som förlorar och Danny Ocean och hans gäng vinner. underbart! :D Såg Oceans 12 nyss också för att.. ja se vad jag tyckte om den, det hade jag glömt. Den är också bra. Men inte i närheten av lika bra som 11 och 13.



"När jag lägger mig för att sova, precis innan jag slutit ögonen, då ser jag det igen... Klibbig sommar, vågorna som slår in mot stranden. Jag ser dem vi var. Det kommer aldrig tillbaka va..?"

"De är förrädiska. Minnen. Allt fult utelämnas. De säger att man ska tänka framåt. Tänk framåt. Jag tänker bakåt..."
David, Farväl Falkenberg  

image9

You go Adam!! :D

http://blogg.aftonbladet.se/13888 är en jäkligt bra blogg! :D Och häromdagen skrev han något riktigt bra som jag bara måste quota, för jag känner exakt samma sak:
"Det är konstigt att jag nästan alltid är olycklig, när det är så lätt att göra mig lycklig"
Det är faktiskt väldigt konstigt att jag nästan alltid är olycklig när jag kan bli fullkomligt sprudlande glad över.. vad som helst nästan. En ny film, en trailer, en mening i en bok, en låt, något nån säger, eller vad som helst. Men ändå är jag NÄSTAN alltid olycklig :( Där satte han verkligen huvudet på spiken! Och hans blogg är intressant, kul om film, även om han o jag inte verkar ha så mkt samma smak. annars är ju Emma Grays blogg underbar :D http://shootmewhileimhappy.blogspot.com/ 

Såg en jäkligt rolig bild..nånstans, minns inte ens vart det var, tror fan de var på stureplan.se, det är iaf Adam Brody i Österrike (?! tror jag) som hånglar med en tjej. Jag blir glad av den bilden. Glad för hans skull, glad för hennes skull och för att bilden bara e så.. vacker :D
image8

små små filmer kom till mig NU!

AAAAA the longing the longing!! Det är faktiskt inte kul att bo i Sverige när man e filmintresserad :( Det är så lite som ens kommer hit. Okej det mesta släpps på dvd, men de e svårt o hålla koll när det man verkligen vill se kommer. Men de här två filmerna ska jag bara se och jag ber att de kommer snart!

http://www.brokenenglishfilm.com/


http://www.imdb.com/title/tt0416508/ ska iaf ha svensk biopremiär senare i sommar!!

Och sen ska vi inte ens tala om Arn-filmen :( Jag längtar så att hjärtat blir blått. Vill se NU!
Och ett öga rött som kommer i september tror jag! Kan bli bra, iaf intressant, även fast det liksom.. viktigaste med Jonas Hassen Khemiris verk just är hans enastående litterära förmåga. Bara älskar hans sätt att leka med ord och vända ut o in på "sanningen". Men filmen kan nog bli bra. ÄLSKAR svensk film. När den är bra :D

"There's shit in the meat"

Det här har varit en helvetesdag :( Har legat i sängen hela dagen och svettats, frysit och gråtit oavbrutet. Som en härlig mix av värme, kalla vindar från mitt fönster, bråk med mamma, mensvärken från helvetet och min på den senaste tiden ständigt återkommande sepeångesten. HÄRLIGT! :(

Det som dock varit positivt är att jag har sett två riktigt bra filmer (och två ganska sunkiga också iofs.. :S). Men de bra var iaf Fast Food Nation, som var en riktigt bra adaption av boken, även om boken är en faktabok och filmen är en spelfilm. De har verkligen lyckats få till rätt känsla i filmen, tycker iaf jag. Jag tror att filmen är otroligt gripande även om man inte läst boken och har all faktabakgrund. http://www.imdb.com/title/tt0460792/  Sedan kom jag också under tittningen fram till att Greg Kinnear på nåt konstigt sätt är ganska.. het :D Skulle inte banga på honom. Inte alls...

Sen såg jag en film som på ehmm "svenska" heter Painkiller, men originaltiteln är The Chumscrubber (wtf?!, men man förstår när man ser filmen! :P). http://www.imdb.com/title/tt0406650/ Och den filmen var riktigt jävla skön! Nån slags amerikansk indiefilm som påminde mig väldigt mkt om The safety of objects http://www.imdb.com/title/tt0256359/ som även den är väldigt bra! Jamie Bell i huvudrollen yay! :D Filmen cirkulerar kring ett gäng ungdomar och deras RIKTIGT dysfunktionella relationer till sina föräldrar.

Sen såg jag en riktigt KACKIG film som hette The Covenant (Pakten på svenska) http://www.imdb.com/title/tt0475944/ Minns att jag såg trailern för ett bra tag sen o ba: wow den måste jag se, även fast jag tror att en ganska stor del av mig anade att detta kunde bli totalfiasko! Enligt filmens framsida är den gjord av samma personer som Underworld, som jag tycker är riktigt bra! Både ettan och tvåan. Den uppfattningen vet jag att inte många delar med mig men här hemma i min familj är både ettan o tvåan poppis ^^ Men hur som helst så sög denna film dase. Handlade om nån töntig pakt mellan några killar vars ättlingar var häxor eller nåt och de hade krafter och sen kom en kille vars familj hade blivit uteslutna ur pakten och nu skulle han hämnas. Pure shit. Den största behållningen med filmen var en het kille och man fick se hans bringa. Annars inget.

Sen såg jag nyss en dokumentär från National Geographic som handlade om Troja, eller typ om det trojanska kriget har ägt rum på riktigt och lite sånt. Den var inte så bra, alldeles för kort och inte tillräckligt undersökande. OCH dessa vidriga dramatiseringar som ser så fula o billiga ut så man vill kräkas! Men det fanns en del intressanta element. Bland annat tror jag att jag ska söka mer information om Heinrich Schliemann, mannen som "hittade" Troja. Han verkade vara en ganska intressant och tvivelaktig figur. Han hittade på lite som han ville om det han hittade och lite sånt. Såna typer är ju alltid roliga att läsa om! :D


Äh skulle skriva lite annat, men det var mest intressant att skriva om filmerna. Kanske ingen som läser, men det är så kul att skriva lite om film och hoppas man kanske kan tipsa nån eller.. ja.. varna nån! :D

image7

emmabodish now pls!!

Det fanns indikationer i min enda kommentar på mitt förra inlägg att JULIEN Dauphin är bög. Sanningen kommer jag antagligen aldrig känna till, men jag tror faktiskt inte att han är bög. Han är däremot fransman. Eller alltså han har franska rötter då!



Jag läntar så obeskrivligt mycket till Emmabode!!! ;) Det kommer säkert bli hur soft som helst där i år. Hope so anyway!!
image6

Detta fantastiska världsomspännande intranät.

VOI VOI! Nu inser jag att jag spenderat typ 4 timmar framför datorn utan att åstadkomma något vettigt alls :( Iofs har jag skickat iväg en arbetsansökan till typ... 14 videoaffärer som säkert inte resulterat i något, men det var inte så ansträngande att bara skicka iväg. Jag inser att jag spenderat alltför lång tid på stureplan.se, men den jävla sajten e fan som en drog. Jag tycker det är fruktansvärt roligt att kolla in alla missfoster där :D Finns en del snyggon också, men mest missfoster! Lite cirkus-show över hela grejen. Men man FASTNAR. Måste lägga av med det. Jag hittade dock denna otroligt snygga man på en bild, inte just denna men jag googlade of course, så kom jag fram till att snubben är nån slags... magiker. Eller ja.. han ÄR magiker. Det tycker jag var ganska..sämst. Jag gillar inte magi. Det är inte coolt, underhållande, roligt eller nåt alls. Bara TRÅÅÅÅKIGT. Men killen var het som fan. Han hette nåt med Dauphin i efternamn, men förnamnet minns jag inte längre, men det var nåt chict. Äh whatever.

image5

dessutom.. har jag blivit en sån jävla myspace-stalker :( Jag kan fan sitta i timmar o bara klicka mig vidare på folks myspace, asså inte ens artisters eller nåt, utan bara folk jag känner/känner igen. Jag får en slags känsla av att verkligen inte ha ett liv ibland. Det gamla slitna uttrycket kan man ju dissekera sönder, men att jag faktiskt slösar bort timmar på att kolla på människors myspace är.. smått oroande :( :(


äh älska internet <3

x-static process

"Om man ställer en fråga och inte får något svar vart tar då frågan vägen?" Kicki, boende på min mammas jobb. (Hon är hjärnskadad)

men man kan ju undra..........




Jag hittade en gammal bok som jag skrev i förut. Och hittade (förutom massa.. skrämmande minnen) texten till en låt jag tyckte VÄLDIGT mycket om förut. Jag var tvungen att lyssna på den igen, och jag tycker fortfarande den är helt gudomligt bra. Lite jokert är det en Madonna-låt :S

I'm not myself when you're around
I'm not myself standing in a crowd
I'm not myself and I don't know how
I'm not myself, myself right now

Chorus:

Jesus Christ will you look at me
Don't know who I'm supposed to be
Don't really know if I should give a damn
When you're around, I don't know who I am

I'm not myself when you go quiet
I'm not myself alone at night
I'm not myself, don't know who to call
I'm not myself at all

(chorus)

I always wished that I could find someone as beautiful as you
But in the process I forgot that I was special too

I'm not myself when you're around
I'm not myself when you go quiet
I'm not myself all alone at night
I'm not myself standing in a crowd
I'm not myself and I don't know how
I'm not myself, myself right now
Don't know what I believe

(chorus)

I always wished that I could find someone as beautiful as you
But in the process I forgot that I was special too
I always wished that I could find someone as talented as you
But in the process I forgot that I was just as good as you



Med risk för att låta... ehm..lameass... Så saknar jag faktiskt Jesus. Det var så mycket lättare att behålla minsta hopp för sin existens när Jesus stod bredvid o hjälpte till. Jag hoppas att jag hittar honom snart igen eller att han hittar mig... Cause I think I need him..


Denna man äter Silverfiskar!!

Jag tycker inte om att Bruno äter silverfiskar. Jag är visserligen glad för hans skull, han verkar tycka om själva jakten på de små rackarna, men jag ska inte sticka under stol med att han även verkar njuta av förtärandet av silverfisken heller. Han spenderar ibland långa tider i badrummet, där han sitter med koncentrerad blick, sen får han syn på en som han dräper med sin tass. Sedan för han tassen mot munnen och.. ja äter insekten. Kul för honom. Men det är fortfarande äckligt.....:(


Här är han... Silverfiskdräparen Bruno!   Jahaja... nu hoppade han upp på min bokhylla:( Jag tycker inte om honoms hopp:(
image4

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!

Ibland behövs det liksom.. inga kommentarer.. Jag finner denna bild. Jag lägger den på min blogg. Varför får ni lista ut själva.

image3

Hata Göteborg!

Detta inlägg ska bara så ni vet inte handla om hur mkt jag hatar staden Göteborg, vilket jag iofs inte ens gör eftersom jag aldrig varit där.. Men jag har dock lite svårt för det tungomål invånarna i den staden talar. Kan bero på att jag alltför många gånger blivit utsatt för deras bräkande. Men iaf, så var det ju INTE det detta skulle handla om!! Igår såg jag FILMEN Hata Göteborg och den var riktigt jävla bra! En riktigt bra skildring av manlighet och makt. Riktigt rolig på sina ställen och väldigt gripande och engagerande. Rekommenderas starkt!!

image2

Många recensenter har dragit paralleller till en av mina absoluta favoritfilmer Farväl Falkenberg. Det har jag lite svårt att skriva under på. Det enda filmerna har gemensamt är att de utspelar sig på sommaren, handlar mestadels om män och att de är gjorda utanför "systemet". Båda filmerna andas framtid och inger hopp till de som vill göra sina filmer på sitt sätt, utan SFI osv. Förändringens vindar blåser i filmsverige. Låter lite töntigt och.. klichéartat, men jag tror faktiskt att de här två filmerna har haft en enorm inverkan och vi kommer få se mer! Men där Farväl Falkenberg är poetisk, svävande och hjärtskärande är Hata Göteborg arg, upprorisk och en bra skildring av ett killgäng och de strukturer som kan råda.

YOU CAN STAND UNDER MY UMBRELLA!

Grejen är... att jag älskar Jenny. Nu har en tid förflutit då det var konstigt mellan oss. Men nu är luften rensad som man så fint säger. And for that.. I am very happy. FÖR JAG EEEELLLLLSKARRR HENNE!! Därför vill jag sända henne denna hälsning:

"When the sun shines
We?ll shine together
Told you I'll be here forever
That I'll always be your friend
Took an oath Imma stick it out 'till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my Umbrella
You can stand under my Umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh eh eh eh)"
 
MOHAHAHA ;)

image1

egentligen..tänkte jag hålla bloggen fri från interna grejer. så gott som det går. Men eftersom de enda som kommer läsa den är mina kamrater antagligen så passar de ju utmärkt att sända vänskapliga hälsningar via my blog!


Project Runway

Jag älskar Project Runway, det är ett så otroligt intressant och underhållande program!! Fast egentligen är det ganska konstigt att jag ens orkar kolla eftersom jag nästan varje avsnitt blir irriterad för att de som förtjänar credd inte får det. Jag tycker oftast domarna har ganska konstig smak. Ibland får kläder beröm för att de är enkla, MEN snygga och ibland får kläder som är otroligt snygga värsta dissen för att "de är för enkla" osv osv. Jag vet inte så mycket om mode iofs, de ser väl bättre än jag om sakerna är välskräddade osv osv. Men en sak.. som jag tänkt på är Mario Cadenas, som åkte ut i första säsongens andra avsnitt.. Han var väldigt snabb och lade inte ner enormt mycket tid på sina saker, men de blev väldigt snygga ändå. Men han blev ju såklart totaldissad, fast han gjorde en skitsnygg klänning som jag skulle kunna döda för att få ha. Nästan...  Varför finns det så många människor som tycker att allt som tagit lång tid automatiskt är bra medan det som gick snabbt och är jättefint är dåligt?!

det är ett evigt mysterium. tidsfascism.


Ingen lök åt österrikarna!

Jag vill inleda min blogg med en rolig liten anekdot som har fyllt mina dagar den senaste veckan med mycket glädje! Den välkända sången "Små Grodorna" är från början en fransk marsch som Napoleons soldater sjöng där de traskade fram. Direkt översatt heter marschen Löksången (!). Den innehåller textrader som"jag älskar stekt lök", "jag älskar god lök" och den bästa av de alla: "ENDAST stekt lök gör oss till lejon"!!! Slutversen är en smocka åt ärkefienden Österrike "Men ingen lök åt österrikarna, inte en enda lök åt dessa hundar". VAD SÄGER NI OM DET?! Jag blev vild och exalterad vid inhämtandet av denna information! Löksången! Detta läste jag i Johan Tells underbara bok "Lagom" som handlar om svenskhet och vad det är. Underbar bok som jag rekommenderar alla att läsa, särskilt om man har minsta intresse för etnologi och humor.

Jajamensan. då var Bloggen officiellt öppnad. Något jag funderat på väldigt länge och nu gör jag slag i saken. Jag är lite efter alla andra, men så har de alltid varit. Jag fick tex. tamagotchi låååångt efter alla andra i klassen. Något jag kanske kommit över idag, men det tog mig många år att glömma skammen!!!

adieu!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0