nombres

namn. det är något väldigt intressant tycker jag. Vissa namn är bara så himla fina. där förnamnet och efternamnet har perfekt samklang och alla stavelser och ljud är i harmoni. Jag vill också ha ett perfekt namn, därför vill jag byta mina namn till andra namn. Jag heter ju Rosanna Margareta Sofia Sjölund men jag vill heta Rosie Dora och så något efternamn som jag inte vet. så jag måste flytta till england och gifta mig med en engelsman.

några av de finaste namnen jag vet:

Daniel Faraday (Lost-karaktär)


Paulie Bleeker (Michael Ceras karaktär i Juno)


Edward Cullen (vem han är vet alla)







the black menace

jag har en farlig katt här hemma. han skrämmer min vita, tjocka gosekatt till den grad att han inte vågar gå in i kattlådan utan hellre kissar i min säng eller på mina kläder. han springer omkring och ger oss alla konstiga blickar. I present to you: Ralf- the black menace.


här har han tagit en bit av Kjell i munnen

red delicious

jag hittade ett äpple i väskan som jag har haft där i två veckor. det såg lika fint ut nu som när jag köpte det. red delicious. det är det bästa och finaste jag vet. i alla fall i äppelväg. britta (en fin tant som jag känner) äter bara svenska äpplen, för hon säger att de andra är så kemiskt behandlade så de håller i flera månader, nästan år, det tycker hon är äckligt. men det har jag inget emot. så jag åt äpplet.



a knight in a silver volvo



drive like bella's life depends on it...

FIFFIG volvoreklam. hade jag varit rik och haft en kille hade jag köpt en sådan bil till han i födelsedagspresent! sådeså. (och jag vet att det egentligen heter till honom, men till han låter mkt finare)

OME!

jag har nyss upptäckt sidan www.twilightsweden.se som inte känns som en så himla bra idé för mig egentligen. Man kunde ladda ner olika twilightrelaterade typsnitt (typ edwards handstil etc, vilket är bra för då kan man skriva ut brev med den handstilen och låtsas att det är edward som skrivit dem! obs! j/k)


och så hittade jag såklart väldigt mycket fina bilder till min samling. of course i did!




är inte du lite för gammal för det där?!

nej mamma jag är inte för gammal för att vara besatt av Twilight.




och apropå just Twilight (känns lite som att typ ALLT är lite apropå twilight i mitt liv just nu) så läste jag en så himla rolig grej på imdb (på goofs och trivia-sektionen):

Incorrectly regarded as goofs: The vampires are revealed to sparkle when exposed in the sun. However, when Edward and Bella come to school, he is seen to be wearing sunglasses, an item that would not be necessary if he was trying to avoid the sun. However, it's clear he is wearing them as a fashion accessory.

HAHAHAHAHAHA (jag vet inte om man måste vara twilight-nörd för att tycka detta är kul..)


doctor doctor

på torsdag ska jag äntligen till läkaren så kanske hon kan hjälpa mig med det här jävla skitproblemet som förstör hela mitt liv :( Är så himla trött på att må illa hela tiden, alltid ha ont i magen, alltid behöva tänka; vad fan ska jag äta som inte är dåligt för magen?


det här vill man ju inte att det ska hända HÖHÖ


anja rubik <3

Anja Rubik är nog en av mina topp tre bästa modeller. Hon är så otroligt mångsidig och hur vacker som helst. Anja kommer från Polen ursprungligen och är 23 år men just nu bor hon i New York såklart ;) Här är några av mina bästa bilder med Anja:


den här belstaff-kampanjen är så sjukt jävla snygg, hon har så fina ben :D

cuteness

den här bilden tycker jag var söt; det krävs sannerligen lite pill och trix och piff för att få till ett riktigt Edward Cullen-hår!



annars skulle det ju inte vara såhär snyggt!

8 mile

igår morse när jag låg och slöade kom videon till Lose Yourself på MTV, jag älskar den videon och låten så himla mkt så jag blev grymt sugen att se filmen, så igårkväll när jag kom hem från jobbet så såg jag den och DAMN vad bra den är! Seriöst så är det ju en riktigt bra film, jag tänkte att jag kanske inte skulle gilla den lika mkt nu när jag inte lyssnar på hiphop osv men den är ju verkligen apbra och Eminem är så jävla bra skådis i den och han är grymt fin i den filmen! :O Ibland kan han vara ganska skabbig men i den här filmen är han sjukt het.

Jag diggar Eminem som fan, han var typ min största idol förut när jag var yngre. Han är så in i helvete bra på att göra musik och skriva texter och det är så sjukt irriterande med folk som dissar honom för att han är vit. Han är en av de bästa och även om han har gjort mycket plojgrejer så har han fortfarande gjort en del riktigt tunga, bra låtar. Nä gud vad bra han och filmen är. Undra vad han gör nuförtin? Tror han gör comeback i år med nån platta om wikipedia inte ljuger.


y u wana eat wat u already ate nasty ass mother fuker

en rolig sak är att läsa folks kommentarer på olika ställen, tex på youtube. jag och isa hamnade på nån av dessa ändlösa reaction-videos till 2 girls 1 cup, med någon liten söt brud som inte ville verka vek så hon typ avslutade videon där hon halvt nollställd med bara ett insprängt litet 'wow' här och var kollade på denna hrm.. filmiska höjdpunkt, med att säga typ: "wow that wasn't as bad as everybody says, I don't even understand what the fuss is about, I do that like.. everyday tihi" varpå någon kommenterat såhär:

 damn u nasty if u do dat shit every day y da hell would u eat fukin shit out of another chicks ass or eat ur own shit health problem and like if u eat ur own shit y u wana eat wat u already ate nasty ass mother fuker


det tycker jag är jätteroligt!

hahahaaha

i got soul but i'm not a soldier (unless brandon asks me to go to war of course)

dagens, eller ja möjligtvis årets lyckobesked är att The Killers ska spela på Hultsfred. det är helt jävla otroligt. ända sedan jag för typ två år sen började lyssna på dem har jag drömt om att få se dem live och att jag nu i sommar ska få göra det känns helt obeskrivligt. The Killers är ett ganska speciellt band tycker jag, när jag började lyssna på dem på riktigt hade de precis släppt sitt andra album Sam's Town, och som sig bör är det ofta den skivan som man börjat lyssna på som man gillar allra mest, så är också fallet här. Så jag började såklart också lyssna på deras första skiva Hot Fuss, som även den är väldigt bra men ganska annorlunda från Sam's Town på ett sätt. Och nu har de ju släppt Day and Age som går i en helt annan musikalisk riktning. Den där lite jordiga, storslagna americanan på Sam's Town kommer alltid ligga mig varmast om hjärtat men på Hot Fuss finns några riktigt riviga indie-rock anthems och nya skivan bjuder också den på sjukt bra musik, den här gången med alla möjliga musikaliska referenser, men det drar liksom från pur americana till nån slags vegas-mix med elektroniska inslag. jag tillhör INTE dem som tycker att textraden "are we human or are we dancers" är årets töntigaste och mest obegripliga textrad, jag tycker att det är en helt underbar textrad och jag skiter i vad fan det betyder för när Brandon sjunger det är det allt som betyder något. Problemet när ett band som man älskar byter musikalisk inriktning blir ju ofta att man fortfarande helst förknippar bandet med den stil de hade när man älskade dem först, men The Killers har hittills aldrig varit mindre bra än riktigt jävla bra!!

gosh vad jag älskar the killers, och bara tanken på att jag om cirka 6 månader ska få stå i ett svettigt publikhav vid en sjö och skrika med till When you were young och indie rock'n'roll ger mig lyckorysningar längst med ryggraden!!!

indiegrabbs ;) det här är från typ "vi är inte så kända och är med i OC och spelar på nån liten jävla klubb i sthlm för aslänge sen- perioden" (enda sverigespelningen innan hultan!)


gah! sam's town. bruce-boys! <3


från Human-videon, deras senaste mästerverk. nu är det fjädrar på axlarna som gäller! :D

fruit of the week knickers!



gah! det här var bland det sötaste jag sett. Stella McCartney underkläder med frukter, en för varje dag. vad sägs om  Watermelon Monday och Apple Friday! helt ljuvligt. synd bara att hela paketet kostar 140 pund, känns lite väl häftigt kanske. men väldigt fint!


eley kishimoto

eley kishimoto är typ det finaste märket som finns i hela världen. och här är två SNORSNYGGA klänningar från deras vårkollektion som jag ska försöka leta upp i London i vår.



och dessutom hittade jag, då jag letade efter bilder på en helt överjordiskt vacker kofta jag sett i teen Vogue, en otroligt cool klänning från Marc by Marc Jacobs

mina finaste just nu

1. robert pattinson. eller edward cullen. eller ja de båda.




2. sylvia plath. jag gillar dysterkvistar helt enkelt.




3. 3 ASFINA grejer som jag ska köpa från asos när jag får lön! :D


4. Modellen ali michael. så. jävla. fin. <3




5. den här bilden på daisy (mia farrow) från the great gatsby. den boken är btw obligatorisk på min engelskakurs i vår, vilket är tur för mig eftersom det är min bästa bok i hela världen! :)

så sant som det är sagt.

"det känns som det finns sjukt många bloggar typ fler än personer"


tack alex. fin och snart sann iakttagelse! :)


gg

jag engagerar mig för emotionellt i tv-serier. och just nu sliter gossip girl hjärtat ur kroppen på mig.

i think i love you more than edward...

just det där att bara känna att man tycker om någon så otroligt mycket, men man kan inte VETA, eller jag kan inte veta, hur vet man hur man blev kär och varför, beror det på ens egna hjärnspöken eller hjärttroll eller vad är det för något? Men just nu vet jag att jag skulle välja dig framför vem som helst på hela jorden. Jag skulle välja dig framför en pojke som glittrar i solen, som skulle kunna skydda mig mot allt, som kan flyga, som kan klättra i träd och trycka bort bilar som nästan mosar mig. Jag vill hellre ha dig än honom.


bara så att du vet.




won't you open up your eyes!

jag har nu i två dagar efter ett smärre brakedown varit väldigt glad. och det är ju alltid skoj.

det enda molnet på min himmel är just nu kärleken, att jag är helt jävla kär i en person som inte är kär i mig, men just nu känns det mest som ett litet cummulusmoln!



(ser ni element-temat?! jag insåg det först nu men igår var det vatten och nu luft, herregud vem vet vad som kan komma härnäst?!)

jag kommer dricka mig till döds

jag kommer att dricka ihjäl mig. inte på alkohol alltså. utan på vatten. en på min mammas jobb som var shizofren (hon jobbar på ett boende med sådana människor) höll på att dricka ihjäl sig. hon drack så mycket vatten så att hon nästan dog. det kanske jag också gör, för jag dricker så himla mycket vatten för det är så kul. inte sådär särskilt gott, för det smakar ingenting, men det känns bra att dricka massa vatten. När jag var liten brukade jag och min bästis stå under hennes vattenkran och dricka så mycket vi bara kunde, sen hoppade vi upp och ner så hörde man hur det skvalpade i magen.



buttons, boats, ballet, brad

Igår såg jag The Curious Case of Benjamin Button hemma hos Chrippa, egentligen hade jag tänkt vänta men jag kunde verkligen inte låta bli så mycket som jag har väntat, han har ju ändå en fet tv. Filmen var, precis som väntat helt jävla fantastisk. Den innehöll så mycket som jag tycker om som är fint; livslång kärlek, knappar, båtar, klockor och en massa mer. Filmen handlar om Benjamin Button som föds som en gammal gubbe och blir yngre och yngre, när han är drygt 7 år gammal, men ser ut som 70 träffar han Daisy och han älskar henne för resten av sitt liv. En av de finaste scenerna är när Daisy och Benjamin inser att de mötts på mitten och Benjamin säger till Daisy att han vill minnas dem, just som de är då.

gud den var bara så himla fin.



Skins= complete

Vi segade efter lite och såg de sista 6 avsnitten av säsong 2 inatt och somnade vid 6-tiden imorse. Tidigare igår afton var vi på bio och såg The Spirit, som inte alls var så himla dålig som alla kritiker har sagt, det var ju verkligen inte en superbra film, men den hade en del snygga scener och var helt okej underhållande, en typisk trea. Synd iofs på så rara ärter, man hade kunnat göra en riktigt bra film om man hade tonat ner en del saker och fokuserat mer på andra, lite rörigt.


still going strong. eller ja inte strong men still going!

fortfarande vakna men med 6 avsnitt kvar har vi nog bestämt att kasta in handduken för att inte förstöra kvalitén på själva serien. Är ändå ganska stolt över insatsen!


uppföljning skinsmaraton

vi kommer att misslyckas. så jävla dåligt förberett. så jävla dåligt planerat. blir besviken. Men det är bara att inse sitt nederlag, kolla klart resten som vi inte pallar ikväll imorgon och se framåt mot nya utmaningar!


Skins-maraton startar NU

nu startar årets första utmaning; Jag och Isa ska försöka se alla Skins-avsnitt på raken från och med nu, vi kom igång senare än planerat så utmaningen kommer bli än större! jag utlovar uppföljning på bloggen!


can it be true?!

vi KANSKE ska skaffa en vovve. en bullterrier. det vore hur underbart som helst! för det är världens finaste hund och jag vill ha en vovve. och då ska den heta Blake tycker jag.


2008

Årets bästa nykomlingar- jag skapade ju den här kategorin förra året för att få skriva om Boris och Ralf och nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva här. Noah and the whale kanske! :D
Årets förändring- måste säga att 2008 inte alls varit ett omvälvande år på något sätt. Men årets förändring borde ju vara att jag och mamma bytte rum.
Årets vackraste-  Edward Cullen och Bella Swan. I do not need to speak further about it.


Årets hetaste
-  Chuck Bartholomew Bass, aka. Ed Westwick. Har fantiserat oräkneliga gånger om att bli besudlad av honom.

Årets smeknamn- Izor= gladiatorversionen av Isa, fucking awesome! :D
Årets skiva- Markusevangeliet- Mackan Krunegård
Årets låt Dött lopp mellan Jag är en vampyr av Markus Krunegård och Partyhästen av.. ja.. ett geni!
Årets musikvideo- Two doors down av Mystery Jets passar året då jag upptäckte att jag visst var kär i åttitalet, den är så underbart fin och rolig.


 
Årets film-  Det kom många härliga filmer i år; Mamma Mia, Sex and the city m fl. men den som ändå sticker ut mest är Twilight.
Årets svenska film- Ping-Pong Kingen eller Låt den rätte komma in, lika fina och vemodiga båda två.
Årets tv-serie- Gossip Girl. Även om den dekat ner sig lite så är den ju fortfarande Gossip Girl!

Årets bästa läsupplevelse- Twilight eller We have always lived in the castle.
Årets tidning- det finns ju så många men i år har jag blivit riktigt fäst vid Vogue UK.
Årets quote- göh. Går ju inte att komma på såhär på rak arm. Finns säkert massor med bra quotes.
Årets tårar-  de fälldes i ett pettsonaktigt tält på emmaboda över en viss pojke. Och det slutade (eller ja det gjorde det ju inte, men för tillfället) med att tre av mina finaste vänner (izor, schen och muddi) tröstade mig så himla bra och tom drog in Woodstock i tältet så vi alla kunde våldta honom. Så himla fint <3

Årets WTF?!- det cirkulerar kring en viss person. Han är väldigt WTF?! överhuvudtaget.
Årets dröm- nämen gud vad lam kategori egentligen. Den hoppar jag över.
Årets HURKANDETVARASÅHÄRVACKERT-CHOCK- London <3
Årets upptäcka något helt nytt- BLADE RUNNER! Mor min har alltid tjatat om den filmen och för bra många år sen såg vi den och jag tyckte den var supertråkig, men i år såg vi den på bio när de visade den på Victoria och HUJEDAMIG så bra den är! :D
Årets bästa festivalbesökare- Vi gjorde MÅNGA fina bekantskaper på festival i år: Skånepågarna, nina från kina, Dront  mfl.
Årets sämsta festivalbesökare- metalcampet på emmaboda. Jävligt roliga killar, verkligen. Jag tror alla som bodde i närheten kan skriva under på att det är hur mysigt som helst att bli väckt, bakis och eländig av nån härlig metalsång!
Årets namn- Blake och Dora är mina nya favoritnamn. Flyttar jag till England ska jag fan byta namn till either of them.
Årets bandnamn- Those dancing days. Som också är ett av årets band as hell ^^
Årets utekväll- det var när vi var på Ace i juli, precis innan emmaboda, för då var typ alla mina finaste vänner där och vi alla var så svettiga och jävliga och dansade som fan.


RSS 2.0