miumiumiumiumiu

jag har faktiskt köpt ett par miu miu skor idag. inte de jag tänkte. men ett par liknande. lika fina. eller finare! åh! kan inte fatta det. jag älskar dem.

större än jag nånsin trott

det började liksom som en liten crush. men nu är det en renodlad dödlig förälskelse. jag ÄLSKAR Familjen.


i couldn't lighten up. cause it was fashion.

idag var jag med Anna och Roger och shoppade. När vi var på Harrods såg jag den finaste finaste väskan någonsin från Dior på en pelare och höll nästan på att svimma. På sant. Hade inte riktigt kunnat föreställa mig att den skulle finnas på riktigt.


Och sen var vi på Selfridges rea och såklart stod skorna från mina drömmar bland reaskorna på min storlek och skrattade åt mig. Och jag gick därifrån. Utan skorna. Så gör man inte när ens drömskor står på reahyllan. Då fixar man, och trixar, fast man är fattig och för dålig för att gå i högklackat. Men än finns det hopp. Försöker reda ut finanserna och ska dit på måndag igen och prova båda. Snälla snälla snälla låt mina Miu Miu stå kvar. det här är chansen, har spanat på de här skorna i ett halvår.

I found happiness. In a piece of fabric.

Jag köpte Vogue US på vägen till London, i den fanns ett helt fantastiskt bildreportage med SJP och Chris Noth, samt småbilder på alla bröllopsklänningar Carrie hade i SATC The Movie. Exempel på en underbar bild:


Men hur som helst.. så fortsätter jag bläddra, och så möts jag av en av de finaste bilderna jag sett på väldigt länge, bildkompositionen, ljuset, skärpan, hållningen på SJP men framförallt- Klänningen. Klänningen med stor K. Och jag kan inte få denna jävla klänning ur mitt huvud. Och till saken hör att klänningen inte alls är en sådan som jag normalt brukar falla huvudstupa för, sådant som får mitt lilla hjärta att fladdra brukar vara Miu Miu med vippiga kjolar eller dylikt. Men det HÄR, det här mästerverket av Narciso Rodriguez är helt enkelt bara... pure happiness. Och jag bestämde mig till slut för att så fort jag nått min målvikt och lyckats spara ihop tillräckligt med pengar- så ska jag gå till en riktig skräddare och be att få något liknande uppsytt. Ultimata drömmen skulle ju vara att köpa den riktiga klänningen, men då det inte kommer hända varken pengamässigt eller viktmässigt (klänningen tillhör höstkollektionen) så får en uppsydd (som visserligen också kommer kosta sina tusenlappar) duga. Det är på ett sätt också bättre då jag då kan få den exakt figursydd vilket är viktigt för just den här klänningen, samt att jag tror att jag vill göra vissa justeringar i utformningen. Nu följer bilder på euforin.

Själva bilden som väckte mitt begär


runwaybilder från www.style.com

här är baksidan på klänningen i bakgrunden:



Min främsta drivkraft i livet just nu är att skaffa en sådan klänning. på allvar.

Lägesrapport

Saker jag hittills sett som har skänkt mig glädje:

# Hundratals barn iförda skoluniform. Idag på Windsor Castle såg jag ett gäng flickor i hatt och kavaj, tror att jag storknade.

# en liten liten apa på London Zoo. Eller egentligen var det typ hans pappa jag gillade mest, han hade skön stil, han satt vid gallret och hängde med fötterna och krävde att folk skulle kasta in grässtrån. Annars gick han bananas.

# Ett djur som såg ut som en blanding mellan en känguru och en hare. Den bodde i en sån bur som man fick gå in i.

# hur många Herr Nilssons som helst. galet!

# Windsor Castle var väldans vackert

# Primark på Oxford Street. För er som aldrig vart på Primark kan jag ju berätta att det är helt jävla sjukt. Ett asstort ställe där ALLT är superbilligt. Jag köpte typ två klänningar, en pyjamas, 3 par trosor, strumpor, en kappa, ett par skor, lite sminkgrejer, en t-shirt och kanske nåt mer för typ 900 spänn. Om man bodde i London kanske man inte skulle vilja handla så mkt där eftersom alla har grejerna därifrån, men nu bor ju inte jag här, så det funkar! Sen har de mkt fula grejer också, men man kan lätt hitta en hel ensemble där utan problem.




har säkert sett massor med mer fina saker eftersom det finns ganska mkt av de fina sakerna här. Men nu lider jag av lite idétorka. Imorgon ska jag gå runt på stan själv för första gången och det ska bli trevligt och jätteskönt.



London

imorgon blir det London igen. Ska bli trevligt!

They only want you when you're 17, when you're 21- you're no fun.

happy b-day on my 21st then :D


mwahahaha. men iaf. igår så var vi och kollade på SATC och den var faktiskt bara riktigt jävla bra!! De hade lyckats föra över allt som är bra med serien till en otroligt bra, rolig, fin och gripande långfilm. Liked it a lot! Hade på mig kortkorta klänningen, högklackat och min fina kappa så jag kände mig inte som mig själv, men ganska fin till slut, när jag vant mig. Sen var vi och drack... *trumvirvel* COSMOPOLITANS! haha soooo original. Men mysigt var det.


Ikväll blir det lite firande hemma hos Jenny för lilla moi och imorgon blir det London igen!!! <3 Fina dagar på gång. Och när jag kommit hem från London tisdag kväll så sover jag hemma en natt sen tidigt onsdag morgon är det ju Arvika!! :D



Rosie. skulle fylla 21 år nästa dag. för hon var 20. år.

justprecis

random


ta dina minnen och försvinn ur mitt liv, älskade älskade du

Där elljusspåren ledde hem till middagstid.
Där allting var modernt runt sjuttisju.
Där låghusen vilade och skogarna tog vid,
där bodde jag, där bodde du.
Där bodde jag & du.

inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt.
men det skävlde när du rörde vid mig.
du var sjutton jag var sexton & jag skolkade från allt.
jag ville bara va med dig.
jag ville bara va med dig.

nu får jag höra att du lever då & då ifrån en vän.
och det verkar som att allting är okej.
och jag undrar om du nån gång vill tillbaks dit igen.
du kanske undrar över mig.
du kanske undrar över mig.

Ja där låghusen slutade & skogarna tog vid
där allt var tyst och stilla som på kort.
där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort.
då när ingenting var gjort.

ja det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så tänker jag på dig.
allt är så förgängligt allting kan brisera snart.
men du är oförstörd för mig.
du är oförstörd för mig.

men tiden har sin rätt att förändras där den går.
och den är hos dig nu, och hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår,
aldrig älska dig igen.
aldrig älska dig igen.

Men vid vägen längs bäcken som sakta leder hem.
där är himlen lite närmre för mig.
där har tiden gjort en hållplats för oss & allt som hänt.´
dit kan jag gå & sakna dig.
dit kan jag gå & sakna dig.

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv.
och allting liksom kräver mera nu,
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv.
älskade älskade du.
älskade älskade du.







fint. så jävla fint.

bitter, sur och TRÖTT

snart ska jag till jobbet. Fan vad jag är trött. Har sovit aslite två nätter i rad och nu börjar jag tröttna till. Skulle bara sätta på datorn för att kolla vilken tunnelbana jag kunde ta eftersom det är helg. suck. Och en fråga bara... VARFÖR är det så hemma hos mig alltid att man antingen vaknar på morgonen och svettas ihjäl (igår morse) eller fryser ihjäl (idag)....? det är bara så.. konstigt. åh vad jag är suuuuuur. vill bara gå och lägga mig igen. Men jaja, nu är det bara att dra på sig midsommarstassen och ut och sprida lite glädje till de ensamma gamla som kanske inte träffar många fler än mig idag. Känner mig bara inte så pepp på att vara varken glad eller trevlig. Jag är en sur midsommarspridare idag.

TGR LOU. jag saknar dej juuu :(

TGR LOU SLÄPP NY SKIVA NU. SNÄLLA?!

vad gör du nuförtiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för länge sen vi sågs. (För att citera en av Sveriges bästa textförfattare)



nån slags rekord är satt, i att fly så långt bort från sig själv man kan

Ibland är det bara så jävla omöjligt att komma på någonting att lägga ut på bloggen. Det liksom.. bara går inte. För allt man vill skriva om eller alla bilder man vill lägga ut känns helt jävla meningslösa. Inte för att jag är så särskilt emo idag eller nåt. Känner mig bara så totalt oinspirerad. Och ointressant. Och imorgon ska jag jobba. Det om något är oinspirerande. Jag vill lalla runt. jag gillar att lalla runt. Men jag gillar inte att vara pank vilket jag typ är. Varje sommar säger jag till mig själv att "nästa sommar, då JÄVLAR, då ska jag ha massor med pengar sparat och bara NJUTA." Men så blir det ju inte alls. Men egentligen borde man slita som ett djur hela vintern eftersom det ändå inte finns någon mening med att leva då, och sen vara ledig på sommaren, åka på festival, utomlands och bara ta det lugnt. Varför är det ens så förresten? Att det är så himla mkt lättare att leva på sommaren, som att vädret öppnar upp alla kontakter till att leva, man är så mkt närmare alltsammans på sommaren, på vintern känner man sig inkapslad, apart från allt- andra människor, naturen, luften. Men inte på sommaren. Då vill man bara springa omkring på ängar och ligga på rygg och se stjärnor och såna grejer.


Om man ser något fint. Så mår man lite bättre. La loïe fuller. den är fin. Ser ut som något Mucha skulle ha gjort. Men det är det inte, det är en annan. som jag inte minns namnet på. sådan konstkännare är jag!

världens bästa fylle-sms

" Ni måste komma tilj cpdmtetj sen! "


ja justdet! kom till campet för faeeen!

the troop got the cure for the restless and bored. och det har Familjen också!

kanske en liten utvärdering av hur det stod till med konsertbesökandet. Lade ut denna lista när det var 40 dagar kvar. I kursiv stil kommer den hårda sanningen.

MÅSTE se
Markus Krunegård Såg och det var underbart. Stod lite för långt bak, nästa gång ska jag stå längre fram.
Familjen Jag och Isa var där och raveade helt schlunka, det var grymt skoj!
Hästpojken Vi sket i det, vi hade för roligt vid tältet. Hästpojken kommer både till Arvika och Emmaboda dessutom!
Babyshambles Ja oh ja! Det var en fin kväll. 18 skulle det börja. ett par minuter innan drog det igång. solen i ögonen och Babyshambles förgyllde livet. Särskilt Albion. Det var vackert.
Håkan Hellström Sista kvällen. JAG VAR SÄMST. SNYFT. jag var inte full utan låg i tältet och sov för jag mådde så JÄVLA dåligt, helt sjuk och illamående. Kroppen gav bara upp. MEN han kommer till Arvika!
Those dancing days Samma här.. sista kvällen. pallade inte. såg typ en låt som var fin. Men på Emmaboda- då jävlar!

Vill se (men jag dör inte om jag missar)
Adam Tensta Jorå! Vi var där ett tag. det var grymt!
Get cape. Wear cape. Fly missade
Linkin Park De ställde ju in!
Looptroop Rockers arghhhhhh. nu skulle Looptroop aldrig hamna på nån jävla kanske-lista. ÄLSKAR Looptroop igen. det var riktigt jävla fett!!!!
Rufus Wainwright ehm alltså.. jag VAR där. men vet inte om det räknas. har ett svagt minne av att jag hörde Hallelujah och att det var fint. Men jag skulle nog inte säga att jag SETT Rufus live. jag var berusad.
Timo Räisänen haha missade totalt
Kocky och La Vida Locash  mm missade
Lykke Li missade

Kan tänka mig att se om jag är full eller uttråkad. eller båda
Mange Schmidt
Säkert!
Caribou
Missade alla tre här. Caribou var inställt och de andra två blev bara inte av.


Tror fankemej att Looptroop var fetaste konserten! Babyshambles var också fint, men Looptroop var mest drag. Markus var också grym, men vi stod inte tillräckligt långt fram. Familjen var också kul som fan.

typ VÄRLDENS mest party låt?!

WOOOHOO! living the DREAAM. hultan 08

Ja det får välan bli en liten revival av Hultan även fast jag inte riktigt känner för det just nu. blir alltid så när man kommer hem från festival, att man blir alldeles sepedeppig och känner sig helt konstig i hela kroppen. Det känns så JÄVLA avlägset och ändå var det bara två dygn sen man liksom var där och var igång.


Det var alltså jag, Emson och Izor som drog. Och vi hade med oss en massa saker som vi inte hade med oss hem. För det var en händelserik festival. Finns inte så mkt schyssta bilder eftersom digitalkameran vi hade med oss verkligen är så kass så man vill gråta. Men lite minnen ska jag nog kunna vaska fram!

På väg, Festivalbussen


vår kära bandare som tyvärr senare under festivalen avled när någon (Minns nu att det typ var jag.. :S) välte ut en cider som stod på den.


första schkålen! Gick ganska vilt till under första kvällen. Som en ledtråd kan sägas att vi alla tre i sällskapet kräktes på morgonen efter. hardcore. eller inte iofs.. vi borde hållit det inom oss.


det blev en del bilder med popparposen. ovanligt.



här började två tjejer som satt i vårt tält som sa att de var systrar (såg ut som typ tvillingar) hångla med varandra och en kille som bara kom förbi. vi sprang vår kos. äcklade. sen var de visst inte systrar.

På festival får man ha sunglasses at night. det äger! yeah. till slut tror man att har på sig dem jämt, fast man inte har det.


sen dagen efter blåste det så in i helvete mkt att vår tältduk seriöst blåste av. och vi trodde vi hade det mest stabila tältet ever.


"jajawhatever" tänkte vi, drog på tältduken, satte i pinnarna och drog hem till Isas moster och duschade. Typ tre timmar senare när vi glider in fresh as hell på festivalområdet så hittar vi inte vårt tält. För det ligger i en liten hög på marken, med typ pinnarna avbrutna och våra grejer sticker ut. Men ALLT är kvar- våra kläder, bandaren, drickan. Men tältet går inte att reparera. Så vi står där lite halvt handfallna men inte nedbrutna eftersom det bara är för bisarrt (dessutom- DET ÄR FESTIVAL JU!! ;) ). Hur som helst får vi två tält av våra snälla grannar som vi slår upp bredvid ett gäng killar från Skåne som jag kastar onda ögat på och typ: usch vad är det där för slisk? Sen minns jag fan inte så mkt mer av den natten. Men för att göra en lång historia kort så är skåningarna de underbaraste grannarna vi någonsin haft och vi saknar dem som fan.

Isa och Hammer. Innan han var Hammer. Han var bara.. schtekarn typ.


Isa och Ogge som atm inte var så.. kry. Man får akta sig för göken. annars slutar det så.


HAHAHAH här är vi på förfesten på Udden. Som vi aldrig kom till på måndagen eftersom.. det sneade ;) men på tisdagen var vi där. Minns inte mkt av det hela. Men vi shakeade lite där. Sen ville jag kolla Paranoid Park som vi precis missade på storbild innan, så jag tänkte att de kanske visade den igen. Men det gjorde de inte. Så jag gick till tältet och däckade. katastrof. så de letade efter mig ett bra tag. sen var de nog inte så nyktra själva eftersom de inte kollade i packtältet efter mig (det var där jag sov). idiotas. ;)

Jag och Muddi (världens bästa festivalkompis som vi träffade på Emmaboda förra året) innan Markus Krunegård som var första konserten. Muddi hade världens festaste Nikon-kamera (typ en D300 tror jag), han hade fotopass och grejer så han har lite bättre bilder.



Här är vi på Hultans svar på Stureplan- den schtekiga uteserveringen där de dundrade TEEECHNO på högsta och en cider kostade 50 spänn. Precis innan Babyshambles.


Schtekarn, Sjömannen och Kalle. (första gången vi träffade Kalle så slog han sönder vårt bord och klädde ut sig till ett ollon- sån är han!)


Steven med kniven. Natten innan hällde han t-röd på vårt tält och var nära på att tända på, så stämningen var spänd ett tag, men nu gillar vi honom :D


Vi behövde en grop i campet, och pågarna hade ju ändå en attackspade så Hammer(aka Juni 2008) fick lov att gräva (och spänna lite)
"Äh fan man kan ju inte gräva med tröjan på"


haha lite starkt? killarnas gök blandat med massa saft och lättdryck smakade fan tequila. spårat.


bonga hembränt uppochner är ganska... hardcore!!


var tvungen att prova sailorboys mössa som han tog med från regementet. synd att jag inte hade med mig sjömansklänningen.


Ogge och Schtekarn. kvällen då vi sneade på högen. och bodyslammade vårt tält. och.. ja massa andra grejer. Tror det var samma kväll som jag och Isa var på Looptroop och två DRÄGGPUNKARE skrek åt oss att vi var äckliga. Det var lite ledsamt.


Isa, jag och Ogge gör världens bästa dancemove som han lärde oss. <3


här är vi på Looptroop tror jag. Det var ett jävla drag. Och här hade vi kommit på den geniala idén att binda fast ett snöre i mina byxor som Isa kunde hålla i så jag inte drog iväg på fyllan.


dagen efter att vi påbörjat gropen växte den till ett större projekt. Vi fick med flera killar som hjälpte till att gräva. Gropen väckte mkt engagemang bland främlingar. Hammer i gropen. Egentligen skulle vi alla få plats i den var planen. Men vi orkade inte.


på söndagen. Det var destruction :( deppig stämning. ninja-Kalle och Kim Slibbedim.


"kanske-högen" bredvid vårt tält.



bara på Hultan hittar man en fisk i en stol.


det sket sig på vägen hem. Vi missade anslutningen i Linköping pga förseningsskit så vi fick ta ett tåg en timme senare och så fick vi sitta i gången. Men den var inte så att man gnällde. Är man i festivalmode så är man!




hemma

är hemma nu. kom visserligen hem för flera timmar sen. och nu tänker jag gå och lägga mig tror jag. är helt utmattad och alldeles virrig i hela kroppen, huvudet och själen, som man alltid är.

så jag uppdaterar med bilder från den KASSA digitalkameran vi hade med oss imorgon. och lite historier och sånt.

men ett kan jag säga.. jag har aldrig haft så underbara grannar ever. saknar våra skånepågar :(

hyltsfred

snart åker vi till Hultsfred. Imorgon. Eller senare idag. Allt är fixat. typ.

ack! att jag ska få återse mitt käraste käraste Hultsfred efter två års väntan.

<3

so long for a week!


Sjung om studentens lyckliga dar. tralalalala. rajraj.

ÅH! jag har ju glömt att dedikera ett inlägg till min gulliga, underbara, fina, älskade <3 kusin och kära vän Isa som (fanfar) tog studenten i torsdags! Jag var på utspringet på hennes skola- Södra Latin. Samma place och allt som man själv tog studenten på för två år sedan, så det var lite emotional på olika sätt, tänkte ganska mkt. på tiden. och allt som har hänt och allt som inte har hänt. Men nu var det ju Isas glada dag och här kommer lite bilder från utspringet och mottagningen. YAY!





GRATTIS TILL STUDENTEN ÄN EN GÅNG!!!!!!!!

Claes Ohlson- ripping it to shreads MOTHERFUCKER!

Igår och idag har jag och Isa köpt massa braiga saker att ha med sig på festival. typ batterier, våtservetter, en flugsmälla, en liten sopkvast (ja en sån MÅSTE man ha!), torrschampoo, värktabletter, Resorb osv osv. Claes Ohlson var vi på bland annat, och som alla vet... Claes Ohlson is ripping it to shreads MOTHERFUCKER. tihi. Vi såg också Den Allvarsamma Leken på Stadsteatern och den var bra som vanligt :P

Igår tog jag och Isa hundra bilder på varandra. För hon har fått en ny kamera. Och jag har en fin kamera. Och egentligen vill vi från och med nu bara ta bilder när vi har en ros i munnen. OLÉ!







sen kom Emma och vi började samla musik till Hultsfred och sen kollade vi världens bästa film Cocktail med Tompa Cruise och käkade chips och uppenbarligen åt vi väldigt mkt gräddfil.... hrm..

this and that

Mitt scroll-hjul på datormusen har gått sönder. vilket suger.

Idag drog Rachael Ray ett roligt skämt. Otroligt!

Ikväll ska jag se Mäster Olof på Stadsteatern.

Imorgon ska jag se Den Allvarsamma Leken på Stadsteatern.

Jag är jättehungrig och vi har typ ingenting att äta hemma.

På måndag åker vi till Hultsfred. Vilket känns både roligt och förvirrande.



But what would you change if you could?




jag tror jag vet. vad jag skulle ändra. Jag skulle berätta för dig hur mkt du betyder för mig. och vägra att släppa taget tills jag fått veta om du någonsin kännt i närheten av samma sak. och det är därför jag aldrig kan få släppa dig. min kärlek håller sig fast, envist och starkt. och det hade kanske inte blivit vi ändå. men det kanske HADE blivit det, och det är väl den vetskapen som låsit fast allt. För mig. Men inte för dig. Men sent vissa nätter (som denna) så tänker jag att kanske kanske kanske kanske kanske tänker du också så. någon natt då och då.

Nathaniel Nathaniel

jag drömde om Nathaniel Archibald(Gossip Girl HALLÅ!). Fast i min dröm var han svensk. och han var en doktor.
som gick runt i en kö (där jag satt) och mätte om det strålade ngn strålning från huvudena. Och från mitt strålade det.
Han sa att jag hade kvicksilver i huvudet, och han rörde min panna hela tiden, om och om igen.
Jag ville fråga honom om han skulle kunna tänka sig att dricka en kopp te med mig. Men jag vågade inte.
Så jag vaknade och Nathaniel Archibalds svenska läkarmotsvarighet försvann. men gosh vad fin han var.
det är som att känslan av hur fin han var i drömmen fortfarande sitter kvar, som att jag vet exakt hur det
skulle vara att träffa honom på riktigt.

men man blir ju inte kär i ngn i Gossip Girl. Det blir man ju för guds skull bara inte.
och om det är någon så är det Chuck. Inte Nathaniel. eller okej.. jag älskar dem båda!!!!!!! There- I've said it!

Men DAN! honom hatar vi (jag och Isa) vi ägnar ungefär lika mkt tid att hata honom och äcklas över hur
ful han är som vi gör på att dregla över Blairs kläder och våra respektive chrushes.
(eh Isa gillar Rufus- värsta DILF:en mwahha).

Äcklet Dan


Chuck och Nate


Rufus- Isas DILF!


jag svär att Chace Crawfoord som spelar Nate är en astråkig, töntig, självupptagen sportkille i verkligheten.
Men Nate.. han är ju så fin så man vill svimma!
 Och Ed Westwick som spelar Chuck är väl säkert inte alls lika rolig som Chuck.
Och Penn Badgley som spelar Dan är säkert minst lika äcklig i verkligheten, döm av min förvåning när jag
 fick höra att lovely Blake Lively (Serena van der Woodsen) och äckelmiffot är tillsammans på riktigt :(

ja okej nu ältar jag om Gossip Girl igen. Men jag gillar Gossip Girl-världen mer än verkligheten. so sue me!


baba? babas? baba sonic?

ja vad det nu än "ska" kallas, så var jag och emma där i onsdags. det var inte ett av våra finest moments, men till slut blev kvällen åtminstonde rolig! Vi träffade Beata och Sara också. det var all fun and games tills jag hade missat nattbussen med 10 min och skulle vänta 50 min vid centralen. jag ba: no way josé. och så gick jag till Fridhemsplan i den friska, vårliga, nattluften. det var trevligt.


Indierave!

Indieravet igår var stört jävla roligt. I början på kvällen var det lite halvdålig musik men sen jävlar kom det igång och då blev det helt galet- Familjen, Beastie Boys, Shout out Louds, Håkan, Daft Punk, Madonna- you name it! det var bara att fukka ur som fan och idag hade jag träningsvärk som fan i vaderna, och det fanns SPACE att dansa på till skillnad för på Babas (som hursomhelst INTE stänger för sommaren som moi trodde= YAAAHOOO).


laaaaser och glowsticks, laser och glowsticks!!!!

och här bjuder jag på den sjukaste bilden någonsin.. jag ser ut som en tandlös liten serbisk kvinna och Isa.. ja jag vet inte ens what's going on there!


RSS 2.0