something in me seems to be raptured irrevocablyI wish I had the guts to leave your heartbeat in this town

I left your heartbeat in this town
I left your heartbeat in the ground
& when there's nothing for us now
You let me down I let you down
When your Grandfathers in the ground

We live in this old aching town
Our creaking bones won't make a sound
You felt the old bridge weigh us down
Let's try to turn our love around
& take the Dethbridge out of town


I left your cold heart in this town
With family headstones all around
& when there's nothing for us now
You let me down I let you down
with your Grandfather in the ground


The Deathbridge in Lethbridge- The Rural Alberta Advantage <3


<3
så jäkla fin så att jag dör. den som älskar Twilight Saga förstår. hittad via www.thetwilightsaga.se

Lazy Oaf I love you, but you're bringing me down...

NYA GREJER PÅ LAZY OAF ^^ jag är så kär i följande saker så jag får krupp:rävtröja, kattröja, sjömanströja. <3 goddamnit. och så en fin ryggsäck som inte är riktigt min stil men väldigt väldigt söt

SPACEPACK!


VARFÖRVARFÖRVARFÖR är jag helt pank trots löning idag?! jo för att jag är en oekonomisk idiot :(


a needle in the hay

 

bara en så förbaskat vacker scen ur The Royal Tenenbaums.


vart blev den av?

saker som man glömt bort. men som var viktiga. man kan glömma viktiga saker också. så ser man dem, eller nåt som påminner en om något.

jag hade en sån här tallrik hemma hos min mormor och morfar när jag var liten. den och en annan liknande, och jag ÄLSKADE den där tallriken. allt var så otroligt mycket roligare att äta på den. att vara liten, och vara hos mormor och morfar varannan helg. vänta på att morfar ska komma hem från sitt jobb i sin bil (wow en bil liksom, mamma hade ingen bil) och ibland hade han med sig godis, om han hade varit på någon jobbresa. Morfar väcker mig på lördagsmorgonen, ger mig yoghurt med massor av extra socker i (för hans var sockerfri) KANSKE i min favorittallrik, eller ett glas. senare när jag sitter uppkrupen i hans fåtölj framför tvn och tittar på vad jag vill, alla program eller filmer jag vill se, kommer han in med en glasspinne eller strut som han tagit bort pappret på. Glass... det var mormor och morfars grej. de hade alltid glass hemma. och det har mormor fortfarande. Morfar kom hem till oss ibland, inte mormor för hon gillade inte att gå ut bland främlingar då, och han köpte med sig glasspaket. fulla med pinnar. eller strutar. Jag ser honom framför mig, sittandes på en stol i vårt kök. jag känner nästan lukten av hans aftershave bara jag tänker efter. hur sträv hans kind var när han kramade och kittlade mig, spelade dragspel på min mage tills jag skrek av skratt.


jag saknar morfar så att jag kan gå sönder i bitar fortfarande.


kär i ett par byxor

man kan faktiskt bli kär i ett par byxor. jag blev det idag. kläder.. för mig så kan det bara slå till ibland, en oförklarlig längtan och kärlek till ett plagg eller en väska. visar nån fram en sjömansklänning eller ett par brogues då är det liksom.. givet att jag ska bli kär. det är också en fin känsla. men ibland så bara ser jag något som kanske någon som känner mig och tror sig ha koll på min stil skulle säga: NEJ DET DÄR GILLAR INTE ROSIE. men det gör jag. och jag kan inte förklara varför. men det känns inombords. som en estetisk explosion. en vilja att vara i plagget, vara ett med det, stå för att som plagget står för. allt som jag ser i det.

det låter kanske överdrivet. pretantiöst. men för mig är det så oförklarigt hur en del människor säger att kläder bara är tygtrasor som vi har på oss för att värma oss och skyla oss. för det är inte sant. det största hålet i mitt hjärta just nu (förutom det som en viss herre pojke gröpt ut långsamt med en tesked i plast utan att han ens själv vet om det) är att jag pga mitt eget hat inför min kropp som är vidrig inte kan klä mig så som jag vill. ibland kan jag det. men inte alltid. och jag längtar tills allt fult har försvunnit från min kropp så att jag kan se ut som den jag vill, den jag är.

det hade jag kunnat vara med de här byxorna. för jag blev kär i dem.


från lindex.

jag hade kunnat ha en vit, skir skjorta till. och en svart sidenbandsfluga runt halsen. jag hade kunnat ha ett par svart-gråa herrskor. och jag hade kunnat vara en svartvit paris-kliche. det är exakt det som är kul med kläder. man kan vara sig själv. eller klä ut sig. få vara dam eller indie eller snobb eller VAD MAN VILL.


en ström. av medvetande.

här sitter jag på sängen. det är varmt och mysigt i mitt rum. jag älskar mitt rum. mitt hem är min borg så har det alltid varit. jag står alltid mitt emellan att vilja försvinna bort och hitta något nytt och stå kvar i det gamla, för det gamla är tryggt. jag gillar inte att säga att jag är konservativ, för då tänker man på konservativa värderingar, och sådana har jag ju inte. jag tycker bara om när saker är som de brukar vara. men jag tycker om förändring också. sån är jag. och det stör mig på ett sätt, att jag inte bara kan vara på ett sätt. eller jag vill inte VARA på ett sätt, jag vill bara veta vilken väg jag ska ta. Ambivalens har alltid varit min största rädsla. När jag var liten så kanske jag var tvungen att bestämma mig om något stort, och det hatade jag (men vem gör inte det?). En gång var jag tvungen att bestämma mig om jag skulle åka till farmor hela sommaren som hon ville, men verkligen inte jag, jag ville inte såra farmor och säga nej. och jag ville inte lämna mamma ensam. jag åkte inte till slut. men jag våndades i flera månader efteråt. jag kan fortfarande tänka på det beslutet och rysa till av obehag. Idag såg jag Flickan som lekte med elden. Den var bra. Mitt i filmen förstod jag plötsligt Stieg Larsons storhet. jag förstod hans grej, vad han ville säga. tror jag i vart fall. men jag tror inte att alla de som äääälskar hans böcker vet varför de gör det. jag tror inte de ser hur han menade. förlåt gud för att jag är så fördömande, men jag litar inte på majoriteten av alla människor, jag respekterar inte deras tankevärldar. uschfyblä jag HATAR stream of con... bla bla bla vet inte ens hur det stavas, VEM I HELA VÄRLDEN ORKAR LÄSA SÅNT?! handlingen, det är det man vill ha, vad händer sen och vad händer där och vad resulterade det i? Inte massa röra inifrån folk. Det är bara intressant för den som skriver. det är ju jag. och ingen kommer ha läst detta. fast det spelar ingen roll. jag kollade på Vampire Diaries (oh the joy) och kom ju på det där som jag alltid vetat; har man rörig hjärna måste man skriva ner sakerna man tänker. för att få ut dem. spara dem. kanske reda ut dem. en vacker dag. one of these days, säger man på engelska. tycker jag är mycket mycket finare. för dagen är inte alltid vacker.


den som har sådana höftben kan vara lycklig. åtminstonde för höftbenens skull.

när ska jag leva mitt liv för mig?

“The Buddhists say there are 149 ways to God. I’m not looking for God, only for myself, and that is far more complicated. God has had a great deal written about Him; nothing has been written about me. God is bigger, like my mother, easier to find, even in the dark. I could be anywhere, and since I can’t describe myself I can’t ask for help.”
— Jeanette Winterson, Sexing the Cherry


åh. bäst.

hittade en rolig blogg http://slaughterhouse90210.tumblr.com där en bild från ett tv-program sätts ihop med ett litterärt citat. mycket underhållande. och ibland fint. men min favorit är:


“I despise people who can’t control themselves.”
— Truman Capote, In Cold Blood


Rodarte

Jag tänker inte göra om min blogg till en hyllningsblogg över Emma Watson, MEN jag vill ändå ta tillfället i akt och prata lite om hennes Rodarte-klänning som hon bar på en middag tillägnad Rodartes designerduo Kate och Laura Mulleavy. Hon fick vad jag uppfattade det som en hel del kritik i olika "mode"-publikationer (citationstecken nödvändiga eftersom jag främst hänvisar till typ Chic, Sofies Mode osv) och hon hamnade på såna där "sämst klädd i veckan"-listor. Vilket är självklart vansinne eftersom klänningen är fantastisk.

Kate Bosworth har också på sig Rodarte och jag tycker att även hennes klänning är utomordentligt vacker. Jag tycker kanske att Kates klänning är snäppet finare då den är ganska enkel men det är ju trevligt att Emma vågar ta en risk och bär en lite krångligare (iofs tvivelaktigt om den ens är det eftersom det är Rodartes stil) klänning.

Det visade sig vid lite efterforskningar att även en av mina tidigare favoritklänningar som Keira Knightley hade på något event för Atonement är en Rodarte.OCH jag hittade ytterligare en nästan ÄNNU mer vansinnigt spektakulär blåsa som Keira burit (bonus med Jessica Stam på catwalken)

Finns inte mycket mer att tillägga förutom att Rodarte-duon definitivt tillhör världens toppelit när det gäller att designa klänningar. helt enkelt underbart. nästa gång jag åker till London ska jag kolla in konstverken irl på Harvey Nichols. och då kommer jag antagligen att dö ännu lite mer i hjärtat för att jag aldrig kommer ha råd att köpa en egen.

 


världens finaste i teen vogue augusti 2009

 

teen vogue är för övrigt en riktigt bra tidning. den här stylingen av Emma Watson är ju nästan överdrivet perfekt eftersom alla kläderna är utomjordiskt fina precis som sin bärare :D


girl crush. BIGTIME.

jag vet inte om ni tolkar girl crush på samma sätt som jag, men jag får dem då och då. BIGTIME. och just nu är det Emma Watson som är föremålet för min beundran. jag tycker att hon är så otroligt vacker och söt så att jag nästan svimmar av. jag tappar livslusten. för hur fin man än fixar sig och känner sig någon dag så kommer jag aldrig vara ens en procent så fin som henne.


hon är ju så jäkla fin som Hermione så att jag inte vet vad

 

och i den enda produktionen hon medverkat utanför HP- Ballet Shoes (som för övrigt är en ljuvlig BBC-film som jag rekommenderar) så är hon finare än finast.och överallt annars förstås


jag tycker att hon är en av de mest graciösa kvinnorna som finns. hon klär och för sig utom denna värld och jag tycker på ett sätt att det är tråkigt och på ett sätt underbart att hon inte vill fortsätta med film. för om hon slutar nu kommer hon aldrig ha gjort något dåligt. men samtidigt vill man ju se mer av henne. hon verkar så jordnära, trevlig och god i intervjuer att man inte kan tänka på något annat sätt än att gud spenderade lite mer tid på henne än på många andra.jag har tänkt på hur det aldrig skulle fungera om ens pojkvän var tänd på ens girlcrush. hellre att han är tänd på nån tjej som man hatar och tycker är asful. jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med någon som älskar Emma Watson så mycket som jag gör. för vad fan skulle han då med mig till?


tickle my thigh!

SE HELA. gadddamm. två av mina favvisar i samma video. MYS <3

Between Two Ferns with Zach Galifianakis from Between Two Ferns

16 903,68

hade jag nu haft 1600 euro till övers (16 903,68 kronor enligt Forex) så hade jag faktiskt åtminstonde kraftigt övervägt att lägga dem på denna Chanel Jumbo från http://www.vintage-paris.com/ eftersom den är så otroligt fin och någon gång i mitt liv vill jag faktiskt äga en Chanel Jumbo och den där är den finaste jag sett hittills.tick tock

3 klockor som jag verkligen skulle vilja ha:


Cheapo


Nixon

 

knokk.se

jag har vant mig vid att ha armbandsur nu igen så nu avskyr jag att inte ha det, inte så kul att stå och stirra på armen som en fåntratt för att man tror att det ska finnas en klocka där (de få gånger jag inte tar klockan). men jag har bara två stycken klockor, varav den ena inte är så skön att ha på sig så jag behöver fler.


wise thoughts always come at night

livet är alldeles för kort för att göra massa saker man inte vill göra. ibland måste man givetvis bita ihop och göra tråkiga saker. men om livet är mer tråkiga och jobbiga saker än roliga då är något fel och då får man göra om, förändra. det har jag insett nu. och jag vägrar att ha det såhär länge till. i will try to fix me.HAHAHAH bra isa att du sparade bilden på min dator ;) jag älskar'n!

i get lost in the light so high i don't wanna come down

alla i kungarna leon är tillsammans med modeller. typ. det är nånting med dem som är den perfekta mixen mellan kristna män från södern med jord under naglarna och rocknroll-stjärnor som har solglasögon och säger fuck it till allt. jag älskar dem.

i <3 it

nu JÄVLAR kommer ett av mina mest ambitiösa inlägg hittills. och det känner jag att jag MÅZTE göra nu klockan 3.21 när jag ska upp och tvätta klockan 10 imorrn och egentligen har lite annat att göra TEX kolla på senaste Gossip Girl avsnittet!! MEN nu kommer rosies alldeles egna favoritalfabet:


A är för Anja Rubik


B är för Blair WaldorfC är för Caleb Followill (cause he makes my body ache)

D är för Dorothy
 

E är för Edward (didn't see that one coming..)F är för Francoise Dorleac

G är för http://garancedore.fr

H är för Hermione Granger


I är för Izor <3


J är för Johnny Flynn


K är för kärlek såklart


L är för Lux Lisbon


M är för Mumford and Sons


N är för Nick and Norah


O är för Ohana (och det betyder familj, familj betyder att ingen lämnas utanför)


P är för PowerPuffPinglorna


Q är för Quinto, Zachary.. <3


R är för red delicious (världens godaste äpple)


S är för Sailors/Sjömän


 T är GIVETVIS för Twilight Saga


U är för ungdomen


V är för Vampyrer (och tjejerna som är kära i dem ;) )


X är för INGET för jag vägrar välja nåt bara för att det börjar på X

Y är för Yrla Virvla Virvelflicka (och allt annat som har med ebba och didrik att göra)

Z är för Zorro <3 och ungefär allt blir bättre om man lägger in ett zÅ, Ä och Ö är för loosers anyway så de struntar vi i


Sen finns det ju ungefär tusen andra saker som betyder mycket för mig, som mina katter, Laura Marling, Ben and Jerrys, Skins, sookie stackhouse, chuck bass och så vidare vidare vidare. men det fattar ni ju. ;)


my own infinite playlist

lyssna på nick and norah's infinite playlist
(apropå den så åt jag filmen till frukost igår efter läkarbesöket, hade hemskaste mensvärken så jag kröp ner i sängen och kollade nick and norah och åt en banan och popcorn+ saft till frukost. och nyss läste jag klart boken om nick and norah-  underbar.)
göra pärlplattor som föreställer vad jag och mor kommer äta i en och en halv vecka (med paus på lördag för då är det kusin-kalas) BLAND ANNAT. men det blir en slags RAW FOOD-diet. dvs bara råa grönsaker, frukter, nötter och grönt te och vatten. that's it. ska tydligen göra underverk för hälsan.


FUUUL MOROT (DEN VAR SÅ SVÅÅÅR)

1 sak som jag är väldigt nogrann med:
hörlurarna (både snäckor och lurar) MÅSTE vara på rätt plats alltså R i högra örat och L i vänstra. tvångis. hatar om det inte är så. brukar glömma att kolla det när jag ska lyssna på kvällen, släcka lampan och då måste jag använda ljuset från mp3:n för att kolla. klarar bara inte av att det är fel.

1 rolig sak:
i min mobiltelefon finns en mapp med 11 färdiga sms som man kan använda sig av som mall typ för att spara tid eller whatever de nu har tänkt sig. de är roliga. dessa finns:

jag är försenad, kommer klockan

jag är på möte, ring mig senare på

jag är upptagen. jag ringer dig senare.

jag kommer kl.

mötet är inställt

vi ses kl.

vi ses på

ring

tycker om dig

har den äran

tack

ALLT MAN BEHÖVER SÄGA. väldigt BIZNIZZ där i början. men sen kommer känslorna fram <3

 herrå! //ros4i


herregud. jag. dör.

Movie Trailers - Movies Blog


jag bara gråter. kan inte sluta. det var liksom droppen som fick bägaren att rinna över. jag mår så himla jävla sepedåligt idag. var hos läkaren imorse och tog massa prover och hon ska skicka remiss till magspecialist och bla bla bla. men det var skönt att bli tagen på allvar och hon verkar fatta att det här styr hela mitt liv och att jag blir handikappad typ. av att må illa hela tiden. DESSUTOM har jag som ett extra plus mensvärken från helvetet idag. och så kan jag inte göra klart min tatuering som planerat imorrn :( och så såg jag denna trailer. och jag bara.. längtar så himla mycket så att jag håller på att bli galen.


motljuset! blåa blåa ögon! han svänger sina lurviga!

om jag visar er en video och LOVAR att ni kommer bli lite glada, kolla på den då! ni kommer inte ångra er. jag har sån tur nu när vi precis skaffat digital-tv att vi har MTV TWO ett tag och det är en sån himla fin kanal för där visar de faktiskt massor med musik och mest rock och indie och sånt och där vetni blev jag kär i dessa (tydligen, men jag har missat helt) hypade Friendly Fires och goddamnit vad fin denna videon är. hela första gången jag såg den trodde jag han sjöng KISS OF LIGHT, vilket hade varit ännu finare men nu heter den KISS OF LIFE. och liksom.. videon utspelar sig på en strand, pojken har de blåaste ögon jag sett och han dansar så OTROLIGT roligt och fint på samma gång.

gah. jag bara blev kär i den här videon och låten första gången jag såg/hörde den.

kollakollakollakollakollakolla!!!!!detta är ren och skär tortyr

 

 

problemet med kvalité är att när man väl smakat kvaliténs ljuva sötma så känns allt annat så värdelöst och torftigt. exempel: häromdagen skulle jag ut på stan och jag var iklädd grå strumpbyxa, grå/svarta-brogues, blå/vit-klänning och skulle till att välja väska, och eftersom jag inte gärna ville bryta mot kardinalfelet nummer ett att blanda tex. svart och ek-färgat skinn i samma outfit så provade jag min gamla favoritväska i FUSKskinn (jag skriver med versaler för att verkligen betona vad det är för sorts material vi talar om här) till men jag kunde bara inte acceptera det. det gick inte. jag mådde illa av den där väskan. så jag bröt mot regeln och tog min bayswater ändå (<3) och.. ja det blev frid och fröjd, jag tycker det där tabut att blanda skinnfärger är egentligen lite överdrivet. men så fort jag får råd ska jag börja spara till en fin svart väska, vet inte riktigt vilken men högt på önskelistan står:

chanel 2:55 jumbo

 

Bayswater Daria HoboMarc Jacobs Stam bag (som min vidriga Lindex-väska uppenbart lånat inspiration ifrån)


skulle inte heller tacka nej till den där gråa suede bayswatern där uppe :( eller ungefär ett tusental andra snygga väskor. men hursomhelst är jag så förbi att köpa fejkade skinnväskor. aldrig mer. tygväskor, väskor på second hand eller äkta vara. inget tjafs. man får ju ångest.


RSS 2.0