helt klart MVG

hade jag varit lärare så hade betyget på detta prov varit givet, oavsett vad han/hon presterat i övrigt. betyg är ändå godtyckliga så what the heck-solklart MVG ^^



KOLLA IN FUNNYEXAM FÖR MER SKOJ!!!

joe

den uppmärksamme lade märke till att den enda regissören som hade två filmer på min absoluta måste-lista är Joe Wright. och än mer fascinerande är att de två filmerna verkligen är två st som jag är helt hundra säker på att jag inte skulle klara mig utan att se. joe wright är liksom.. ja jag ANTAR att han är ett geni. men han har bara gjort en till film efter dessa två och den har jag inte sett än. Den heter The Soloist och handlar om en uteliggare som spelar bra musik typ (well är så att säga inte SÅ pepp på den som hans tidigare). men jag kommer ju garanterat att se den för att ja.. det är JOE <3

men jag satt och gjorde lite efterforskningar på imdb och ser att hans nästa projekt är ju My Fair Lady, det läste jag om i DN och blev ganska pepp eftersom Keira spelar Eliza. det verkar dock inte vara hundra procent att det faktiskt är joe som ska regissera den men vi får se! Men efter det återvänder han till "the british experience" enligt wiki ;) han ska nämligen regissera en film som heter Indian Summer och som på imdb har en väldans kort plot description än så länge: A British Lord and his beautiful wife are sent to India in 1947 to oversee the handover of power men gud så tjusigt det låter! :D ser fram emot det.

förut var Joe Wright tillsammans med Rosamund Pike. jag tycker de var ett jättefint par. bara så ni vet liksom....

 



om jag skulle få träffa joe så skulle jag svimma.


the beauty of thy love

nämen nu är jag väldans glad för jag ramlade över soundtracket till Atonement på Spotify. och ni vet väl att Atonement garanterat är en av de 10 bästa filmerna som någonsin gjorts? och soundtracket till Atonement skulle jag nästan vilja påstå är (iaf enligt mig) DET bästa soundtracket som någonsin skrivits. jag skulle förgås om jag aldrig mer fick se den, jag behöver den filmen. och det här är den finaste biten på skivan, den scenen i filmen är för övrigt helt sjuk (flera minuter lång panoreringsscen över en strand i frankrike FYLLD med soldater, hästar, båtar och massa annat utan ETT ENDA KLIPP?! kan ni förstå! Joe Wright han är ju helt knäpp på ett bra sätt <3 )



jag har faktiskt filat på en (bara för intressets skull, jag vet att det inte kommer hända :P) lista med 10 filmer om jag nu var tvungen att bara se 10 filmer för resten av livet. det är väldigt svårt. men ett utkast är:

Atonement (Joe Wright)
Pride and Prejudice (Joe Wright)
Twilight (Catherine Hardwicke)
La mala educación (Pedro Almodóvar)
300 (Zack Snyder)
Billy Elliot (Stephen Daldry)
A guide to recognizing your saints (Dito Montiel)
Elvira Madigan (Bo Widerberg)
Farväl Falkenberg (Jesper Ganslandt)
8 ½ (Federico Fellini)

det finns ju såklart säkert.. 40 filmer till jag skulle på riktigt må dåligt för och sörja att jag aldrig mer fick se och sedan ytterligare kanske 100-nånting jag då och då skulle tänka på, att jag skulle vilja se om. vilken sabla tur då att jag antagligen kommer få kolla på exakt vilka filmer jag vill resten av livet!! <3

vet ni..

.. att det bara är 20 dagar kvar innan jag ska få se New Moon?! det är helt vansinnigt. jag är grymt nervös och laddad på samma gång. är helt hundra på att filmen kommer vara grym och är den inte det blir jag helt chockad. men det känns liksom lite som att den inte skulle kunna vara annat än grym, om jag tänker på hur bra grundhistorien är och det jag sett i trailrar och tv-spots. <3<3<3 åh herregud vad nervös jag kommer vara på dagen D............





laura better watch out

min last.fm säger mig att jag kanske har en tendens att bli besatt av låtar. jag började ju scrobbla på last.fm igen nyss, har inte gjort det på typ ett år, men statistiken är nog ganska rättvis ändå. men låten Try från Fame upptäckte jag ju för typ nån vecka sen max och den börjar redan knappa in på min all time-etta laura marling. men det är ju för att låten är så in i helvete bra och asher books röst e så ljuvlig.


dagens smaltips ;)

dagens smaltips blir att kolla på en bild på snejana onopka varje gång du tänker på att äta nåt :P nejmen serri, börjar förstå ännu mer varför dennism är så besatt av Snejana Onopka och alltid använder en bild av henne som extrapepp på sina skinnytips (gud vad jag börjar bli besatt av dennis blogg btw, den e sjukt värd!) snejana e väldans snyggelisnygg hursomhaver!!! (är iofs dennis också......)



kolla tjejens ben liksom!!! <3 skriver inte detta för att provocera någon för jag vet att ganska många tycker pinn-ben är fult osv men men det handlar om preferenser som allt annat. jag tycker att det är hur snyggt som helst så länge man inte ser sjuklig ut. och det gör inte snejana. hon ser bara.. AWESOME ut <3



YOU SEE??

RPATZ



ROBWARD



ROBSTEN



EHM... ROBISLOR?






HAHAHAHA OKEJ JAG HAR DÅLIG HUMOR NÄR JAG ÄR LITE TRÖTT?! häromdagen höll jag på att garva ihjäl mig åt denna:



hahahahaha eller asså den är ju rolig! ;)


WTF MATE?!

hahaha har INGEN aning om vad för knapp jag kom åt som gjorde att det blev helt gigantiskt i förra inlägget. vilket är synd, om jag visste kunde man använda som effekt i inläggen ibland ;) men men men men så kan det gå när inte haspen är på (eller rättare sagt när man har fumliga fettofingrar som inte vet vad de gör LOL)


The secret, I don't know... I guess you've just gotta find something you love to do and then... do it for the rest of your life. For me, it's going to Rushmore.

igår såg jag och chrippa Rushmore. den e så nedrans himla bra! Ni måste se den. särskilt om ni som jag älskar wes anderson och av underlig anledning inte sett den :D Jason Schwartzman är också en favvis så- perfect! och så är ju gamla godingen bill murray med :D VEM I HELA FRIDENS NAMN GILLAR INTE HONOM?! man kan inte ogilla honom. eller kan såklart man kan, men det verkar bisarrt!

Filmen handlar iaf om en kille som heter Max Fischer och han går på privatskolan Rushmore på ett stipendium för att han skrev en pjäs när han var väldigt ung, men han är inte vidare värst engagerad i skolarbetet, han är väldigt intelligent och mångförslagen och har ungefär 1000 projekt på gång, men just att plugga är inte hans starka sida. lite halvt socialt inkompetent är han också. sen träffar han bill murrays karaktär som är en uttråkad affärsman med två korkade söner



"Oh yeah and with friends like you who needs friends?"


maybe i'm not ready, but i'll try for your love

Filmen Fame (den nya) är helt jefla galet bra. och den här låten (finns på Spotify men det funkar inte att länka eller så vet jag inte hur man gör :P) har blivit något utav en besatthet, är i princip den enda låten jag verkligen velat lyssna på de senaste två dagarna. ne jag vet inte riktigt vad det är. den är bara så himla fin. och asher book är så fin. och kay panabaker också. <3 jag är så kär i hela grejen.





bry dig ej

om hur nedrans fånigt det här är men Rob är liksom den finaste jag sett (utom en annan)





såna här killar finns liksom inte i verkligheten. eller vänta.. ROB ÄR JU VERKLIG :;kbe¤¤&&()/=)(/u)&%/(/)(/(&%##&%%t(/&/)&)/)(/(&(%&/!!!!!!

darn it to hell

visst att jag drömt att jag är tillsammans med idol-eddie och så (alltzå på NATTEN, i sovande tillstånd) men NIKLAS!!! :'( vilken mardröm att han åkte ut mot eddie i fredags. han e ju alltbra jäkla fin Niklas <3

bilden har jag snott från snygga Elins blogg OCH gaddam vilket bra jobb elin och hennes assistenter gjort med att styla idol i år :D skönt att slippa alla halvdana fula kläder som varit innan.


tribals för guds skull?

en otroligt fascinerande sak med mode för mig är att min egen smak är skrämmande oförutsägbar, helt plötsligt kan jag bara känna liksom: omg vad detta är snyggt, om saker som jag kanske egentligen inte gillat innan. nu senaste chocken: Rodartes S/S-10 (10!??!?! helt sjukt) visning som var liksom.. helt galen och modellerna har TRIBALS. som ser ut som att de är ditritade med spritpenna typ. och det är inte snyggt. riktiga tribals är inte heller snyggt. men DETTA är snyggt. Jag vet inte om man bara tänker liksom: rodarte är så jävla bra och coola och awesome så att det liksom smittar av sig på vad de än gör. och det är ganska träffande att seras kollektion ser ut just såhär nu för jag känner att min smak börjar förändras väldans mycket. och även om jag fortfarande tycker gullegull-kjolar och klänningar och rosetter och snutteplutt är jättefint också börjar jag uppskatta mer "coola" grejer också, jeans, skinn, päls, tajt och höga höga klackar. jag börjar helt enkelt transformeras till en modebloggerska by heart HJÄLP ;) sen att jag inte kan klä mig som jag vill för att jag är tjock och ingen vill se en tjockis i såna kläder är bara ren och skär olycka. men det ska det bli ändring på. jag har satt upp ett inspirationskollage på insidan av garderobsdörren med det bästaste citatet: NO PAIN NO GAIN överst. (nästan allt som är värt nåt här i livet måste man kämpa för) ska bli spännande att se hur jag klär mig när jag gått ner i vikt. kanske blir världens skummaste mix mellan gullegull och C00L? haha herregud.

men nu var det ju RODARTE <3 jag pratade om. se själva:





kan jag inte bara få dennism som personlig coach?! om jag var kompis med honom skulle jag ju inte våga äta :D och om han hängde omkring honom skulle man ju bli grymt peppad.

"I don't like to look at Penélope directly. it is too overwhelming."

- WOODY ALLEN


hennes syster monica som är lika vacker och pedro almodóvar the one and only <3


l o fucking L

isa hittade en asrolig sida som heter www.explainthisimage.com där det finns massa loliga jävla bilder helt enkelt som kanske är lite svåra att förstå. personlig favorit:

tillåt mig att.. GARVA IHJÄL MIG HAHAHAHAHAHHAHAAH <3

sen väl på den sidan kan man klicka sig vidare till massor med andra sidor och en annan favorit är YO IMA LET YOU FINISH för hela den där Kanye-episoden är ju funny/embarrasing beyond belief :/ :)
 


det finns så mycket roligt på de där sidorna så att det skulle kunna underhålla en i evigheter, vilket alltid är trevligt ^^


mulberry mai mulberry <3

en fascinerance sak (apropå ebba von sydow bland annat) är att en Bayswater som är ny och en som har många år på nacken ser ut som två helt olika väskor. jag tycker att de är väldans fina när de är nya som min, men de är inte alls fy skam när de blivit en del slitna heller! lånade bilden från ebbas blogg ofc (jag stödjer dock inte detta modebloggs-hyllande av starbucks eftersom jag vid fåtal tillfällen besökt starbucks i england och jag tycker det är ett ganska otrevligt ställe :/ )

 

och mulberry... de ska släppa en ny modell som heter Alexa (efter alexa chung som verkar ha nån slags deal med mulberry eftersom hon har deras väskor hela tiden.) det finns redan prototyp och alexa själv har en men jag vet inte när den kommer ut i butik. och hur som helst kommer jag inte ha råd att köpa en på bra länge. men jag vill ha en, för den är skitsnygg^^ helst en svart tror jag eftersom jag behöver en svart väska.


well.. you get the picture. skitsnygg väska! :)


Blair

jag kan bara inte sluta älska henne. hon är så otroligt fin. och ingen behöver påpeka att hon är fictional för det vet jag. men jag är fruktansvärt förtjust i henne ändå. för att hon är så vacker så att jag blir stum. och för att hon har det viktigaste som finns i världen- kärlek och pengar (är helt allvarlig, har börjat dyrka pengar än mer än innan för jag har insett vilken problemlösare och frihet pengar innebär för de lyckliga som besitter dem). jag älskar henne för att hon innerst inne är osäker som fan. och för att hon när hon blir osäker är odräglig, elak och manipulativ. för hon är mänsklig. ebba von sydow har en teori om att de tjejer som vi tjejer tycker mycket om och beundrar är tjejer som på något plan påminner om oss själva och det är en teori som jag själv vädrat för flera år sen faktiskt för att jag insåg att det låg något i att alla tjejer jag tycker är väldigt fina har liknande drag som mig själv. inte alla kanske men jag tror att det ligger något i det iaf. och det enda sättet jag påminner om blair är iofs att jag är osäker och odräglig och var väldigt manipulativ iaf förut när jag var yngre. men det är ändå fascinerande att det fungerar så.


(det här är Leighton Meester, inte blair. för er som inte ser skillnaden så.. ja då har ni kollat för lite på GG. men jag tycker väldans mkt om leighton också ^^)


två bra är ännu bättre än en bra

jag har alltid hyst en stor fascination för fantastiska par, både kompismässiga sådana och kärlekspar. jag har alltid varit mycket en tvåsamhets-person och har alltid haft typ en bästis och inte direkt umgåtts i gäng. på senare år har jag börjat uppskatta det mer, att umgås i gäng, men det är något visst med att vara två ändå! ^^ Jag samlar lite på coola par och blir så himla glad när jag hör att någon som jag gillar tex gift sig med någon annan som jag gillar eller som jag börjar gilla, som är cool och de passar ihop. I sverige finns det ett särskilt par som bara är så himla.. BRA!!

Filip & Jennie Hammar :) båda är nämligen särdeles snygga och verkar trevliga och roliga. då är det ju kul att de är tillsammans. tycker jag ^^ kanske lite fånigt men det är bara en grej jag inte kan sluta tänka på- bra par!

Filip har alltid varit min favorit av filip och fredrik för att filip helt enkelt är tusen ggr roligare och väldigt charmig. och jennie är ju bara.. en sån tjej man vill va :P


chloé

varför varför varför lyckas Chloés kampanjer alltid med att få en att vilja bli en Chloétjej?! alltid så snygga kläder, modeller och bara allmänt trevlig stämning och rörelse i bilderna.




we no longer say YES instead we say.. AFFIRMATIVE

det här gör mig faktiskt lycklig <3 (om ni har spotify måste ni lyssna på den långa versionen)







dissekeringen fortsätter...

jag fortsätter lite på det här temat med att klaga på pressens fåniga rapportering kring "twilight-fenomenet" (lol). i senaste numret var det en intervju med rob och såhär löd början av ingressen:
"För två år sedan var han en bortglömd biroll i en Harry Potter-film"

verkar som att man kan vara journalist utan att ha koll på den man intervjuar och skriver en artikel om... Cedric Diggory är ju not by any means en bortglöm biroll i en hp-film?! suck...

 




vill bara säga något om det här med att en del twilight-fans kanske tycker att det är tråkigt på nåt sätt att twilight blivit så pass haussat och en del kanske tycker det är jobbigt. och det kan jag på ett sätt hålla med om. för det såklart jag tycker det är roligt ju fler som gillar stephenies böcker och filmerna för det är ju typ.. det bästa som finns ;) men samtidigt så kan man ju förstå att för folk som har twilight som ett stort intresse dom betyder otroligt mycket för dem (oss för jag är ju en av dem..) är det ju lite halvt tråkigt när twilight är med ÖVERALLT på ett otroligt förenklat sätt och det känns som att journalister osv bara skriver ner saker om det lite i förbifarten (exempel ovan och det finns många fler). Men det är ju ingenting man kan komma ifrån, det är bara så det fungerar när saker blir kända och populära. saken är bara den att sen när intresset svalnar kommer vi riktiga fans finnas kvar. och jag hoppas innerligt att jag kommer ha kvar min twilight-tatuering forevah ;) och jag tror faktiskt att jag kommer älska twilight saga för alltid. kanske inte på samma sätt som nu men den har betytt otroligt mycket för mig. that's that.


ordinär? pyttsan!

en vanlig missuppfattning om Twilight tycker jag är den som gör gällande att anledningen till böckernas popularitet bland annat är att Bella är väldigt ordinär så att alla som läser ska kunna identifiera sig med henne och tänka att: det kan hända mig också att världens snyggaste, coolaste, artigaste och finaste vampyrkille kan bli kär i mig. jag tycker inte det stämmer. inte bara för att de valde att casta kristen som sedan länge varit en av mina favvis-skådisar i filmerna, utan även i böckerna känns det ganska tydligt att bella är allt annat än vanlig. grejen med bella är ju att hon TROR att hon är vanlig och ordinär men hon är ju uppenbarligen inte det eftersom i princip varenda kille på hennes nya skola blir kär i henne, och det kan ju inte bara ha att göra med att hon är ny, hur liten stad Forks än må vara. och ju längre man kommer i bokserien desto mer visar det sig ju hur otroligt modig, stark och egensinnig hon faktiskt är. så precis som med allt annat tycker jag att twilight är eskapism, längtan efter att få vara som någon annan (bella) och jag kan inte riktigt förstå hur ngn ung tjej med dåligt självförtroende skulle kunna identifiera sig med bella. känns som en väldigt enkel förklaring till böckernas popularitet som tidning på tidning använder sig av på slentrian. för mig har nästan alltid meningen med litteratur varit eskapism, inte bara från verkligheten utan också från vem jag är, jag har alltid fantiserat om att få vara någon annan. och visst gäller det där lite, att det är en bra ingång i fantasin att börja med en karaktär som människor till en början kan identifiera sig med (tex bella eller harry potter) men så fort man kommer in i boken så visar det sig ju att man inte alls är i närheten som den personen och det spelar liksom ingen roll. bara man kan få fantisera om att man skulle kunna vara så.



what i did to you was hurtful (hehe)

jag ska inte säga att jag varit RÄDD för Erik Hassle innan men sanningen är inte otroligt långt därifrån. jag är en ganska utseendefixerad människa (men VEM är inte det egentligen, säg mej det ni) så jag har helt enkelt undvikit att lyssna på hans musik för jag har tänkt: någon som ser ut sådär, hur kan det låta?!


så är han liksom otroligt bra. hans skiva är helt perfekt skiva att ha på repeat i bakgrunden när jag pysslar med olika saker. den är svängig och har en hel del fina strofer rent textmässigt. och hans röst är mysig också, lite boyband med indie-twist eller dyl.

detta är alltså ett sådant tillfälle när jag ska lära mig av mina misstag och inse att man inte SKA DÖMA BOKEN EFTER OMSLAGET. för även om folk ser väldigt väldigt konstiga ut ( i princip fula men med en "poppisavoutgrundliganledningsöderkille-thing going on) så KAN de göra bra musik.




det var detta jag såg på världens barn-galan som fick mig att liksom.. ens våga kolla skivan på spotify (ser framför mig hur massor med medelålders kvinnor som tittade på galan blev helt tjära i honom och typ: åh vilken begåvad ung man, måste köpa hans skiva imorgon på åhléns, bra för honom, då behöver han inte oroa sig för att inte försörja sig på musiken, slutsats= medelålders fanz e bra. hrm ja bara parentes) men serri LYSSNA på låten.. och höj ljudet för det var lågt i videon.


är man besatt så är man...

Discshop har fått in MASSA MASSA MASSA nya twilightgrejer bland annat dessa två armband som jag vill ha så himla bad så att jag får krupp. Måste få (trots min skrala ekonomi) få beställa ett av dessa armband frågan är bara vilket för jag vill ha båda :(

(jag vet inte vad det står, men garanterat nåt bra ;) )


replica på bellas armband som jag går och suktar efter varje gång jag går förbi affischen som hon har den på sig (som jag har på dörren i mitt rum)

hittade även två snygga wolfpackgrejer som jag lätt skulle ha köpt IF I RAN WITH WOLVES (vilket jag såklart inte gör)


sen.. nånstans där ute i världen ska detta sjukt snygga armband finnas som jag också vill ha :(


jävla blogg-pundare

eftersom jag är kraftigt beroende av bloggar så slutar denna afton precis som många andra i att jag bläddrar vidare och vidare, sida efter sida som en galen knarkare på jakt efter nästa fix och nu har jag äntligen bestämt mig för att det får vara nog för datorn börjar bli så varm så det känns som den ska brinna upp (den stängde av sig igår antagligen pga överhettning) MEN innan jag säger adieu vill jag faktiskt dela med mig av detta klipp från Efter Tio med Malou von sivers. egentligen innehåller inte klippet ngt extraordinärt, det handlar om Chanel och hennes mode med Karolina Skande, Ebba von Sydow och Cay Bond. Det som dock är nästintill hysteriskt roligt är att Malou envisas med att kalla Chanel för Schanel. Orka vara sån språk eller mode-snobb tänker ni, men liksom.. jag har alltid tyckt att hon verkar så korkad och inkompetent och jag tycker faktiskt att man kan ha koll på hur man uttalar en såpass känd persons namn när man ska ha ett inslag om det i sitt journalistiska program. är lite arrogant och framstår som jäkla fånigt annars tycker jag. SÅ DE SÅ!


 

 

jag har lyssnat på Erik Hassle hela kvällen. han e ju skitbra!! hade faktiskt ingen aning om det.

 

äsch då nu får jag faktiskt lägga av!

 

 


måzte. ha.

grejen är att jag är sjukt fattig nu och kommer vara ett bra tag framöver. men de här skorna vill jag faktiskt BRA GÄRNA ha. de är nämligen väldigt lika mina favvis-högklackade som dock är för kalla att ha under höstern och vintern och då skulle det vara helt perfekt att ha dessa.

(bild snodd från http://caroline.feber.se )


lush

vet inte om jag skrivit om henne förut men det finns världens gulligaste tjej på youtube. hon har gjort en megafin cover på new romantic (laura marling) som är minst lika bra som originalet vilket säger väldans mkt om hur fin hon e



OCH så har hon skrivit en egen sång som är så himla fin. och den är inspirerad av new moon så den gillas extra mkt ;)




Aniya Das heter hon och hennes nick på youtube är Fairyfictitious om ni vill se fler videor som hon gjort ^^

I really DO love her

 

She stood up, glaring at them.
" I hope you're pleased with yourselves. We could all have been killed- or worse, expelled."

- harry potter and the philosopher's stone


I can't stop seeing your face every place

"Wait right here",
Is all she said to me
And so right here I stay

Time has reached our home
And I've been left alone
It's carried her away

And everyone keeps saying,
"Nothing helps but time"
Time is all I own

And time won't stop replaying
Over in my mind
I watch the hours slow down

So I crawl underneath my blanket
Where I can hide away, I know I can't take it
'Cause I see now, it's just one of those days

Now a year has passed
Alone I stay inside
And I await the rain

To wash away your face
So I don't have to hide
The sight of you is painful

So I crawl underneath my blanket
Where I can hide away, I know I can't take it anymore
'Cause I see now, it's just one of those days

And I can't stop seeing your face
I can't stop seeing your face every place

So I crawl underneath my blanket
Where I can hide away, I know I can't take it anymore
'Cause I see now, it's just one of those days
Yeah


- One of those days, Joshua Radin





jag kommer aldrig komma över honom. jag tror helt ärligt, fullt och fast att jag kommer älska honom tills jag dör.



men lägg av med att äga så mycket!!! :( jag blir knepp

Mumford and Sons - Awake My Soul from Thomas Henley on Vimeo.


And now I am sure my heart can never be still

The young man stands on the edge of his porch
The days were short and the father was gone
There was no one in the town and no one in the field
This dusty barren land had given all it could yield

I've been kicked off my land at the age of sixteen
And I have no idea where else my heart could have been
I placed all my trust at the foot of this hill
And now I am sure my heart can never be still
So collect your courage and collect your horse
And pray you never feel this same kind of remorse

Seal my heart and brake my pride
I've nowhere to stand and now nowhere to hide
Align my heart, my body, my mind
To face what I've done and do my time

Well you are my accuser, now look in my face
Your opression reeks of your greed and disgrace
So one man has and another has not
How can you love what it is you have got
When you took it all from the weak hands of the poor?
Liars and thieves you know not what is in store

There will come a time I will look in your eye
You will pray to the God that you always denied
The I'll go out back and I'll get my gun
I'll say, "You haven't met me, I am the only son"

Seal my heart and brake my pride
I've nowhere to stand and now nowhere to hide
Align my heart, my body, my mind
To face what I've done and do my time

Well yes sir, yes sir, yes it was me
I know what I've done, cause I know what I've seen
I went out back and I got my gun
I said, "You haven't met me, I am the only son"


 

 

den här låten är bara knäppt bra..


i really fucked it up this time

okej.. Mumford and Sons då. det ÄR det bästa bandet jag vet. i love them to bits. varje gång jag hör dem spricker jag itu typ. jag har stalkat efter dem ganska länge, väntat och väntat att nåt nytt ska hända. De har 8 låtar ute typ. jag har väntat på album, nån video eller vad som helst, kollat youtube och deras myspace hela tiden. sen nu har jag låtit bli i ungefär en månad.(fråga inte varför?!?!?!) DÅ HAR DE SLÄPPT EN SKIVA MED ÅTMINSTONDE 6 LÅTAR JAG INTE HÖRT OCH EN AAAAAAASFIN VIDEO TILL MIN FAVORITLÅT. JAG TROR ATT JAG SVIMMAR OCH DÖR.




MUMFORD AND SONS= det bästa band som finns. och marcus är så fin så jag tror att jag dör.



nu blir det in med nya skivan i mp3:n och jag lovar jag ska köpa den sen så fort jag får pengar för mumford and sons förtjänar alla pengar de kan få så de kan fortsätta att göra massor med helt utomjordisk musik. ååååå jag o banjoooo i drömmen inatt. <3

och apropå joshua....

SÅ ÄR DET SÅHÄR:




ni kan paxa han till vänster men rör ni zach eller joshua så dör ni ;)

the soundtrack of my life

Joshua Radin på Debaser i afton. Joshua innehar verkligen en särställning bland mina favoritartister. Satt och funderade lite under konserten varför och kom fram till att det har att göra med att ingen av Joshuas låtar är förknippad med smärta eller andra dåliga saker som kanske 90 procent av all musik jag lyssnar på. Egentligen lyssnar jag bara på musik som illustrerar jobbiga saker och jag tycker mest om låtar som handlar om smärtsamma saker jag kan relatera till. Joshuas låtar handlar om allt möjligt men mest om kärlek såklart. Och oftare om imperfekt sådan, uppbrott och att känna att saker inte funkar. Men hans musik är inte ångest för mig ändå av någon anledning, vet inte varför, kanske för att hans musik mer har varit som ett ständigt soundtrack de senaste två åren. Han ligger i topp på min Last Fm och jag har haft honom i öronen när jag gått på stan, åkt tunnelbana, joggat i skogen och nästan alltid när jag inte kan somna lyssnar jag på joshua. Han sa själv under konserten att han inte var en deppig person. och det är kanske därför hans låtar inte är det.

Angående själva konserten så var det ju väldigt fascinerande att efter typ en låt inse att: wow hans röst är ju ungefär 100 ggr större och mäktigare i verkligheten än på skiva. Med ett band på scen (särskilt den där underbara bastuban) så inser man också att ljudbilden kring hans låtar kan utvidgas ganska mycket och bli ÄNNU bättre. satt och funderade på varför han hade valt det/de sounden han valt till sina två skivor, hade föredragit lite bastuba, mer bombastiska trummor och att han öppnar upp rösten ännu mer än vad han gör på skivorna. På skivorna låter hans röst som en mysig, stadig och ganska stillsam balladröst och i verkligheten är han Springsteen typ, fast lenare, så man undrar varför han gömt undan det. Får vänta på nästa skiva som han visade smakprov på och den är ju enligt hans egen utsago: rocknroll. Hoppas bara på lite folk-rock isf med mycket dova, djupa trummor, helst bastuban och lite stråkar eller nåt. Det är sånt jag vill ha: trummor trummor trummor, stråkar, bastubor och banjo- då blir det sådär folkigt och mäktigt som jag älskar.

DESSUTOM: underbara mellansnack och jag fick äntligen veta vad han menade med: I take the blue ones every time.

men ta mig då! <3


serenade in the forest

The taste of blueberries in my mouth

Suddenly I think about how I love the smell of men’s perfume,

they all smell alike to me

The moist moss is soft

like natures own bed

my fingers are blue and red from all the blueberries I picked

I want to lie down on the soft ground

And be buried under leaves and grass

and then found in a 100 years

by you




i think that she is lovely

Russian Red...


 

 


"man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut ett nybakt bröd ur ugnen"

ernst du har rätt. kind of!


bakdjävulen har gripit tag i mig tror jag bestämt. tre bak denna vecka redan. kanelbullens dag i söndags, då blev det bullar i sällskap av Devendras ljuva stämma. Fick lite sällskap av en vän också. men oroa er icke- inga sanitära olägenheter med katten, jag lät honom inte smaka på smeten tex, fast han nog hemskt gärna ville.


idag blev det ännu en sats kanelisar. och så ett grahamsbröd som blev ganska gott och var väldigt enkelt att svänga ihop, var ändå ett tag sen jag bakade egentligen. dock råkade jag bränna andra plåten bullar idag :/ Note to self: KÖP ÄGGKLOCKA.


förutom att jag inte kan säga goodbye. eller turn my back.

hur gärna jag än vill


Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you're gone and I'm haunted
And I bet you are just fine

Did I make it that easy
To walk right in and out of my life?

- almost lover, A fine frenzy




My top schools where I want to apply to are Oxford and the Sorbonne. My safety's Harvard.


the little little red ridinghood

en av mina favoritsagor är Lilla Rödluvan. en sak som dessutom är bra med lilla rödluvan (förutom att hon är söt och cool) är att hon är fashionabel ;)


minimarket a/w 09  sjukt snygg kapp/klänning inspirerad av Rödluvan från Minimarkets höstkollektion som inspirerats av olika sago- och filmkaraktärer.

 


Monki a/w 09     så jävla snygg!!! :)

 


?!

det här är nog den mest förvirrande outfiten jag sett på länge. För den är liksom helt ful och fel, på samma gång som den är så JÄVLA snygg. Balmain är egentligen inte alls min cup of tea och så gör de ju typ samma kollektion gång på gång men den här bilden från visningen för S/S 10 gjorde mig ändå helt upp över öronen förtjust. kolla bara in Anja Rubiks amazon-ben!!! och höfterna!!! så jävla snyggt. hade jag varit typ 1.80 och sådär smal och känd hade jag fan lätt sportat den där på nån fest eller premiär. vansinnigt är vad det är!!



let me get what I want, this time..

för jag vet att jag knappt kan leva annars.



hot stuff

Utmaning:
1. Lista 8 tv-serier som du brukar följa.
2. Ta ut de två karaktärer som är mest "bedable" och skriv en motivering.



Gossip Girl


motivering är helt enkelt överflödig. chuck och blair är de hetaste, finaste, snyggaste, vackraste, coolaste EVER. jag älskar dem båda två innerligt!!!



True Blood


Det är ju helt enkelt Bill och Sookie som är hetast. Och särskilt tillsammans.


Vampire Diaries


ofta man skulle välja någon annan när det finns två heta vampyrer med ;) Ian Somerhalder som Damon Salvatore och Paul Wesley som Stefan Salvatore. yumm-ey!

Lost


Sawyer!!! (Josh Holloway) HOT STUFF!!!


Jack (Matthew Fox) är ju en jädra irriterande know-it-all och rickard rättrådig from time to time, men nu var det ju inte en konversation det var fråga om...


Heroes


VA LÄTTT!!!! sylar ofc!!!!! <3<3 <3


egentligen är varken tjejer eller cheerleaders my cup of tea men Hayden som Claire Bennet är ju bara så jäkla FRESH!


Entourage


euhm asså.. han är ju helt sjukt het. så är det bara.



egentligen är det bara ari som är liksom.. på riktigt bedable men turtle är väldigt söt tycker jag. nallebjörnskille ^^

Skins


i början tyckte jag verkligen att han bara var en SJUKT irriterande rytmus-fjant typ. men han är verkligen fin. på nåt sätt.


Maxxie.... honom saknar jag. :(



sen kom jag inte på en till serie som fortf. går eller kommer gå som jag följer (även om det säkert finns massor) så det fick bli en gammal favorit:


The O.C

det var alltid väldigt svårt att bestämma sig för om man var kär i Seth eller Ryan. jag var nog lite mer tänd på Ryan tror jag. men de båda är ju väldans fina ;)




2 saker

1. hittade den här bilden på www.skinnywebsite.com och där står det en massa om kändisarnas vikt osv och till denna bild så stod det om kate beckinsale bla bla vikt hit och dit men INGENTING om det faktumet att hennes lilla bejbis till hund ser så otroligt gulligt zur ut så att jag svimmar.

 

2. jag såg den här bilden på Stockholm Streetstyle och var i flera sekunder helt övertygad om att det var en uteliggare. och jag tänkte att det var fånigt att streetstyle-fota en hobo. men det var visst bara en "trendig" kille... skjortan var nämligen från Armani eller vad det var. PLUS att han äter HägenDazs och det gör väl inte uteliggare? eller?


...

hade han skrivit sitt namn på min arm hade jag också tatuerat in det. på allvar.


FLO!

<3 amen gud azzå!!!!


 


it will knock me down

sitter och lyssnar på Spotify som jag äntligen fått. från en snäll arbetskamrat till emma som hade invites över. jag lyssnar på sondtracket till 500 days of Summer och jag är redan oroad över hur otroligt bra soundtracket är, känns som att filmen rimligtvis med vad jag hört och sett borde vara helt otrolig. men grejen är den att jag ser att senare ner i listan kommer Please Please Please let me get what I want med She & Him. jag älskar she & him. och den låten är en av mina absoluta favoriter. så jag kommer antagligen dö när jag hör den. eller så är den kass. och då blir jag ultrabesviken.

den bästa versionen av den låten som är så in i helvete bra att jag dör är den som är med i This is England.

 

 


50 dagar kvar!!!!!


i wanna be like grace kelly

and that's all there is to it.





Grace... det är nästan otroligt hur mycket innebörd det namnet har. Grace är ett av de vackraste orden och namnen som finns tycker jag och jag tror faktiskt inte att det finns eller har funnits någon som det namnet passar bättre på än Grace Kelly...


jackass!!!




AS IF!

btw nån mer än jag som lagt märke till vilken köttig fläsknacke kanye har?!

another man

detta nummer av den braiga tidningen AnOther Man kommer i oktober. fantastico.




äsch... :S


RSS 2.0