sorting out the mess

eller ja.. jag försöker i vart fall!


"if people are truly, madly, deeply in love with each other, they will find a way"

ÄNTLIGEN!

kärleken övervinner allt, eller hur är det man säger? :)


fin finare finast

jag blir alldeles nipprig av lycka för Kristen Stewart är med i nya Nylon (som säkert kommer till gamla Svedala om några veckor) och hon är fin finare finast. jag älskar henne. så är det bara.


bye bye wonderful night

det blir visst så istället att jag ska försöka sova nu. för att orka gå till skolan imorgon på föreläsning. så jag missar min natt med hugh jackman, robert pattinson och övrigt härligt. bye oscars :( misstänker också att det är det närmsta jag någonsin kommer komma en natt med Hugh Jackman eller Robert Pattinson, så där har jag ngt att gråta mig till sömns över också.

godnatt. grymma värld. hoppas inte heath ledger vinner oscar för bästa biroll för han är grymt överskattad och den rollen är inte all that, vilken skådis som helst kan spela en psyksjuk clown. subtila roller ftw. hoppas brad pitt vinner för benjamin button! men självklart vinner heath birollen, man nominerar inte en dead guy till oscar för att sedan snuva honom på konfekten.


grrrrrrrrrrrraaawrr

irritationsmoment var ett av de roligaste orden jag visste när jag var 9

jag har ett mycket märkligt och destruktivt beteende. vilken tid jag än gått upp på morgonen, hur trött jag än är, oavsett vilken tid jag ska upp nästa dag så FASTNAR jag framför datorn och kan inte bara stänga av och gå och lägga mig. Och jag menar inte fastna som i hitta massa intressanta grejer och fortsätta utan jag fastnar, utan att ha minsta aning om varför, det är en av anledningarna till att jag ALDRIG lyckas vända dygnet rätt.


ibland, eller OFTA, blir jag galen på mig själv för att jag är så jävla dålig på att förändra mig.maybe you'll take me by surprise? will you be the one I had in mind?

Anytime, anywhere, anyplace
You could be anyone today
Maybe I will recognize you on a crowded street
Maybe you'll take me by surprise
Will you be the one I had in mindThere'll come a day
When you'll walk out of my dreams
Face to face, like I'm imagining
Baby how can I be sure
That you're the one I'm waiting for
Will you be unmistakablePeople say we're watching life through a glass
Desperately waiting on a chance
I know you're out there holding on
Holding out for me
Are we gonna know the time is right
What if you're here and I'm just blindHow can I know a song I never heard
How will I know your voice
When you haven't said a word
How do I know how this will end
Before we begin


pörple raaain pööörple raaain

saker jag önskar att jag hade som är lila för att lila är min bästa färg. typ. jag älskar ordet också. purple. smaka på det. lila. det med. åh. älskar't!


lila dörr


lila äpple


en sån här ljuvlig klänning, gissar på Marchesa eller dylikt. vill dock tillägga att tom jag tycker keira ser lite väl bony ut på den här bilden!


den här helt perfekt ljuvliga ensemblen från Luella Bartley


jag längtar hem

om det fanns minsta lilla anledning att tvivla på att London is the place to be så äre bara att kolla vilken streetstyle-sida som helst som fotar i London så fattar man att det är dit man vill. Här i Sthlm finns det mest Acne-klädda fashionistas som bara bär svart, eller så är det random peeps med ensemble från gina tricot/hm/kappahl (därmed inte sagt att det inte finns folk som klär sig RIKTIGT risigt i England). Men min poäng är att det finns större mångsidighet och väldigt mycket inspiration i London. tre bilder från facehunter följer som bevismaterial!
don't break, don't break my heart

jag gillar verkligen den här låten och videon av marilyn manson.I don't mind you keeping me on pins and needles
If I could stick to you and you stick me, too


bugging me like a bug

saker som folk säger som irriterar mig för att de är så uttjatade och dessutom felaktiga:

1. "Katter är så lömska! när som helst kan de klösa en i ögat"
det kanske stämmer om man är ett jävla retard som inte kan läsa av kattens signaler, om den tex börjar vifta långsamt på svansen, lutar huvudet bakåt och lägger öronen neråt är det dags att sluta klappa den på magen! men hey, det är bara ett tips!

2. "Håkan Hellström kan ju inte ens sjunga!"
suck. nä det kan han ju inte, för det enda sättet man KAN sjunga på är som Carola sådeså!

3. "Det är ju fett dåligt att alla kläder i Vogue/Elle/random modetidning är så dyra så att VANLIGA människor inte har råd att köpa dem!!"
Men ffs köp Sofies Mode, kolla in deras lilla köpsektion från Gina Tricot, gå och köp det och var glad eftersom du tydligen inte är kapabel till att inspireras av mode och sen skaffa din egna stil. Vogue är inte tänkt som nån jävla köpguide!

4. "Alla Hjärtans dag är ju bara något som branschen kommit på för att få oss att köpa massa grejer, det bojkottar jag!"
den ståndpunkten är ju bara så skrattretande så att det inte finns. jag undrar var och när den här enade "branschen" har sina möten där de smider ondskefulla planer för att lura på oss stackars medborgare en massa saker som vi inte vill ha, men vi blir manipulerade till att köpa ändå! det är väl för faen trevligt med en dag då det är upplagt för lite kärlek och gos? man behöver inte köpa en hjärtformad nalle om man inte vill, man kan låta bli att köpa något överhuvudtaget, eller så kan man köpa vad fan som helst till sin käresta eller sig själv, precis som man gör ALLA andra dagar. Så sluta vara bittra singlar och sluta låtsas att ni går i bräschen för nån slags korståg mot kommersialismen. det är ungefär som folk som gnäller på att julen bara handlar om saker saker saker och sen står där med 48 kassar från BR Leksaker och försöker fundera ut varför man egentligen firar jul. Konsumera om ni vill, jag tycker det är trevligt att köpa saker, men STÅ FÖR DET!

sen finns det ungefär tusen andra saker som folk säger/gör som irriterar mig men det här var de tre jag har tänkt på idag
"jag är ju som folk är mest, helt vanlig sådär, gemene man, hur ska jag kunna köpa sånt där dyrt?!"

in a far away land called Oz

såg ÄNTLIGEN Australia i dag och baskemej vad bra den var- allt jag hade hoppats på och mer därtill. Jag kan sakna det där gammaldags Hollywoodsvulstiga ibland (jag var ju inte med på den tiden men man saknar det ändå), och då är det skönt att det finns såna som Baz Luhrmann som bara vräker på men ändå lyckas hålla sig på rätt sida om pekoralet. WUNDERBAR film!don't have a chloe

gah! har återupptäckt hur jävla awesome chloe sevigny är. bilder från Missbehave Magazine och så en som jag hittade på Lolitas blogg.i think that you are lovely

det finns väldigt många vackra människor i världen. men jag tror nästan att jag har lyckats lista ut min topp tre lista över de vackraste kvinnorna på jorden, topp tre över pojkarna måste jag klura på lite till.

utan inbördes ordning (för det går inte) är det:

Kristen Stewart
hon är självklart mest aktuell just nu eftersom Twilight är kanske 80 procent av min existens men jag har alltid tyckt så himla mycket om henne, hon är otroligt vacker, och vackrast är hon i Twilight of course.


Laura Marling
för att hon skriver de allra finaste låtarna. och för att hon är så ljuvlig så att mitt hjärta nästan stannar när jag tänker på hur mycket jag skulle vilja vara som henne.Keira Knightley
för att hon är så fin när hon skrattar. för att hon är så fin när hon är arg. för att hon är så fin när hon är bestämd.


och sen var det en som jag tyckte var väldigt svårt att lämna från listan och det är Irina Lazareanu. jag har många modellfavoriter (Anja Rubik, Ali Michael, Jessica Stam, Lily Donaldson osv) men Irina är liksom.. den finaste.men jag vet inte så mycket om henne mer än bilder jag sett och de tre på listan är personer som jag både beundrar för deras utseende och för vad de gör.

my constant

bella och edward är mina konstanter. och om man inte vet vad det betyder har man kollat för lite på Lost. jag reser ju visserligen inte i tiden. men jag reser mellan twilight-världen (som jag vill leva i hela tiden) och verkliga världen (som jag aldrig vill vara i). och när allt känns rörigt och och fel och ångesten trycker upp sig i halsen då viskar jag tyst för mig själv: bella and edward, edward and bella. om och om igen. och egentligen är det för personligt för att skriva på bloggen. men jag gör det ändå, fråga mig inte varför. kanske för att jag vill att folk ska förstå HUR mycket Twilight kan betyda för folk, i det här fallet mig. och det behöver inte vara Twilight, det kan vara vad som helst, men att hitta något som hjälper en att klara av allt, något man kan tänka på och något man kan viska tyst för sig själv för att hoppas att någon dag så kanske det blir ens egen tur.

ben barnes

han är allt bra fin han. även om han var ganska irriterande i den ganska irriterande filmen Narnia Prince Caspian så är han tvåa på min lista över fina, brittiska pojkar (förstaplatsen är nog ganska ohotad för all kommande framtid)


att vänta

jag tittade på senaste avsnittet av Babel i svt-play nyss. en del av avsnittet handlade om poesins eventuella behov av att marknadsanpassa sig osv. och så var Stig Larsson (för er som inte vet det är han en riktig författare som skriver apbra- inte den där deckarfjanten som är död) där och de pratade om poesi och så pratade han om hur han aldrig har läst ett sms i sitt liv "för han har vissa principer". det tycker jag var fint sagt. han pratade om hur dagens samhälle kryllar av sätt att kommunicera och skriva på där man inte lägger vikt vid sina ord (bloggar, sms etc), orden bara sprutar ut, ord överallt. och på ett sätt är jag ju väldigt för hela blogg-generationsgrejen, alltså all information till alla, allas rätt att sprida information och tankar på ett smidigt sätt. men jag kan på något sätt också hålla med om att vårat samhälle är alldeles för fyllt av ord och information så att själva tanken ofta går förlorad i den strida ström av bokstäver som bara passerar oss hela tiden.

förr skrev man brev. då var man tvungen att begränsa sig, skriva det viktigaste och finaste av det man ville ha sagt, för det skulle dröja innan man hördes igen. sen kom telefonen och man kunde kommunicera tydligare och bättre, men man hade fortfarande inte med sig telefonen hela tiden så planering var ändå nödvändig. nu kan alla bli nådda hela tiden, alla kan kommunicera på stört. och visst är det praktiskt! Praktiskt. men inte främjar det språket eller känslan. att behöva längta efter någons svar. att få gå och vänta på ett brev som när det kommer tillfredställer ens längtan något otroligt, sådant händer inte nu.

det är det som är problemet med vårat samhälle idag. det finns inget tålamod. det finns ingen som orkar vänta på någonting.en som orkade tänka och skriva <3

det tar sig!

såg nyss nya avsnittet av Skins season 3 och det börjar ta sig. riktigt fint avsnitt. emily och naomi är finast, de ser ljuvliga ut i allt, tom de där sjuka pyjamasarna som Pandas mamma gjort.


filip å fredrik

jag har kommit på att jag stör mig jättemkt på fredrik. han är så himla dryg och hetsig hela tiden. jag älskar filip, han är liksom så rolig, snäll och har lite självdistans. jag stör mig på att många tjejer tycker att fredrik är snygg och filip är ful. fredrik är störig och ful och filip är jättefin.döda mig bara på en gång då!


i would give the world

för det här var nog det absolut finaste jag någonsin sett i hela mitt liv (i vart fall i klädväg, för annars finns det ju en viss pojke, min katt, lätt regn på sommaren, edward cullen och sådana saker)

Burfitt S/S 09


måzte ha!

gah. så jävla snygga skor från monki. vill ha alla tre. men mest de blommiga såklart.


I'm bored- so deal with it

jag är uttråkad, rastlös och fladdrig i hjärtat så nu fyller jag i en lista som jag hittat på fina bloggen http://danceamongclouds.blogg.se/index.html så kanske jag kan distrahera mig ett litet tag i vart fall.


Hur många nycklar finns på din nyckelknippa?
runtomkring 4

Vilken svordom använder du mest?
fan

Äger du en Ipod?
nej men en liknande pryl. en sony walkman. ipods är överskattade.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
eh ja det beror ju följdaktligen på när jag ska gå upp. men ungefär 30-40 min innan jag måste gå om jag inte har särskilda saker att göra.

Hur många resväskor äger du?
jag personligen äger inga tyvärr. men min mamma äger 3 kabinväskor i olika storlekar, det slutar alltid med att jag tar en större än vad jag EGENTLIGEN behöver för att packa lätt är inte min kopp te.

Har du flip-flops på dig även när det är kallt ute?
flipflops är varken fint eller bekvämt så det undviker jag nog i allra största möjliga mån.

vart köper du oftast dina matvaror ifrån?
ica i hässelby

Är du hellre med på bilden än tar bilden?
tar den! det är ju kul att ha lite bilder på sig själv också men jag blir asful på bild och jag tycker det är roligt att fotografera så jag tar helst.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Can't hardly wait ('Alla var där' på svenska) som är en superhärlig film som jag har sett hur många gånger som helst.

Om du vann en miljon på lotto, vad var det första du skulle köpa?
en Mulberry Bayswater och en Betsey Johnson-klänka

Har någon någonsin kallat dig lat?
både jag och alla i min omgivning har nog frekvent kallat mig väldigt lat. jag tycker egentligen inte att lathet är något dåligt men när det blandas med en rastlöshet som det alltid gör hos mig, resulterar det ju bara i katastrof.

Tar du sömnpiller?
har gjort några gånger och det är riktigt skönt, kunde jag få ta på fler skulle jag, men det kan man ju inte så lätt. det är inte heller något jag vill göra liksom... regelbundet.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
har ingen riktig cd-spelare tyvärr, men i datorns cd-fack ligger A Larum av Johnny Flynn och har gjort det väldigt länge för den är otroligt fin!

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjök?
vanlig mjölk. men mest av allt älskar jag jordgubbsmjölk. vill att det ska komma tillbaka!

Har du berättat en hemlighet för någon idag?
min gröna bok får veta allt.

När var det senast någon stötte på dig?
jag åkte finlandsfärja i söndags så...

Vad åt du till middag?
har inte ätit än, sitter och väntar otåligt. mig veterligen blir det någon korvgryta!

Använder du huvtröjor?
ehm.. ja. är ju kanske inte det absolut finaste klädesplagget jag vet, men det kan vara skönt och snyggt så det gör jag ju.

Kan du vissla?
jajamensan! brukar vissla både 5 years av Noah and the whale och Young Folks.

Har du någonsin deltagit i en demonstation?
ja på den tiden då jag var ung och revolutionär hände det att jag tågade med i både antikrigsdemonstrationer och 8 mars. men numera känns det inte aktuellt.

Vem var den sista som ringde dig?
jag hoppas innerligt att mitt SENASTE samtal som var med min skiftledare på jobbet inte var mitt SISTA, men det senaste var det.

Vilken är din favoritattraktion på nöjesfält?
bergochdalbana. om den inte är FÖR läskig. inga loopar och skit. Kvasten på Grönan är den skönaste jag vet!

Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig?
alla pratar bakom ryggen på alla. och upp till en viss gräns tycker jag inte ens att det är något dåligt. det är hälsosamt att få lufta sina tankar om någon med någon annan. finns inget som irriterar mig mer än folk som är så jävla rädda att prata "skit" om folk så att så fort man börjar prata om en gemensam bekant så märker man hur de ryggar tillbaka.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Jag tittade på allt när jag var liten

Hur många syskon har du?
två syskon

Är du blyg inför det motsatta könet?
självklart inte rent generellt. jag blir blyg inför människor som jag tycker verkar otroligt intressanta och fina, då blir jag blyg av rädsla att de inte ska tycka om mig.

Vilken film kan du alla repliker till?
Twilight. är jag nog i närheten iaf.

Äger du några band T-shirts?
backstreet boys! har på mig den just nu. supermysig.

Vart flög du senast?
Heathrow, London <3

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra

Läser du för nöjes skull?
självklart!

Pratar du några andra språk?
engelska och pyttelite spanska.

Diskar du din egen disk?
vi turas om att diska här hemma, men mamma diskar nog mest

Har du gråtit offentligt?
japp. jag gråter ganska mycket så jag har gråtit vid alla möjliga tillfällen.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
ja det är ju önskvärt!

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
japp vill ha massor med fler tatueringar och har börjat bli sugen på en ny piercing också, ska bara tänka efter lite noggrant först.

Tycker du att killen borde betala på första dejten?
nej inte sådär som en regel. men det är ju alltid fint när folk är generösa och beter sig ridderligt så jag skulle bli väldigt glad om det hände, men det skulle också betyda att jag gärna betalade nästa dejt.

Kan du kasta macka?
Nej, det känns som en ganska oväsentlig kunskap för mig just nu, men när jag var liten var jag väldigt frustrerad över att inte kunna det.

Har du någonsin varit på Jamaica?
nope

Vad äter du på bion?
choklad och popcorn och till det iste eller coca-cola.

Vilken är din favoritlärare?
av alla lärare jag haft så är nog min favoritlärare Hjalmar som vi hade i svenska på gymnasiet, jag har aldrig haft någon lärare som kombinerade ett brinnande intresse för sitt ämne med sviktande pedagogik och bristande auktoritet och ändå fick mig att tycka så himla mkt om honom. hans lektioner var ett kreativt kaos.

Vad har du för väder?
det är bara svart och grått och blött.

Gillar du att flyga?
ja det gör jag

När sov du senast på golvet?
för alldeles för länge sedan! förut brukade jag ofta lägga mig på golvet när jag var ledsen och ibland hände det att jag somnade, men det var längesedan nu.

Vilken är din favoritdrink?
white russian

Vilken är din mammas hemstad?
stockholm 

Hur många timmar måste du sova för att fungera?
6-8

Äter du frukost varje dag?
nej jag äter aldrig frukost. men jag måste börja nu för fru doktorn sa det.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
knappast.

Hamnar du ofta i trubbel för att du pratar för mycket under lektionerna?
ja det fanns vissa tendenser till det under min skolgång ja.

Hur gammal är du?
jag är 21 år. vilket jag är väldigt missnöjd med.

Är du petig när det kommer till grammatik?
man har ju vissa hjärtefrågor där man kanske engagerar sig lite extra, men rent generellt är jag för ett fritt sätt att uttrycka sig.

Tror du på liv på andra planeter?
det är en sådan där "stor" fråga som jag inte ens har brytt mitt huvud med, jag har annat att tänka på.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
mamma antagligen

Vad var det senaste du åt?
en kiwi (världens bästa namn på en frukt! KI-WII)

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Jag kommer bäst överens med folk jag passar ihop med. vilket kön de har känns irrelevant.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
ja de tyckte väl det var fint. först ville de att jag skulle heta Roxanna, men det tyckte inte farmor var fint så det blev Rosanna.

Gillar du senap?
jajamensan!

Vad säger du när allt känns svårt?
vad finns det att säga?

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
aldrig

Sover du på sida, på mage eller på rygg?
sida mest. eller mage. aldrig rygg. tycker dock att det är väldigt skönt att somna på rygg när man är sådär sepetrött så man skulle kunna somna sittande.

Vilken karaktär i en film påminner dig mest om dig själv?
jag kan inte direkt komma på någon i en film, men Arvid Stjärnblom i Den Allvarsamma Leken påminner mig ganska mycket om mig själv.

Tycker du om att krama folk?
ja, men inte folk jag inte känner så bra. jag har inte direkt någon aversion mot det, tycker inte att det är jobbigt eller så, men det är mysigare med folk man verkligen gillar.

Skulle du säga att du är trendig?
nej

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera?
jag skulle nog säga ja för att jag har så svårt att göra folk ledsna, även om det bara är att skjuta sig själv i foten eftersom det blir värre sen att avbryta allt.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
kan verkligen inte komma på att någon någonsin sagt att jag liknar en kändis


Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Chewbacca för att det låter så mysigt när han prataR


Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
ja det stör mig


Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Twilight, New Moon är de som mest nyligen fått mig att börja gråta, men det har hänt massor med gånger, gråter ofta som sagt.


Tycker du att du är attraktiv?
nej. kanske jag någon gång i veckan i ungefär 3 sekunder tycker det men sen bryts illusionen och jag inser att jag inte är det. sen så VILL jag inte tycka det heller, tror inte det är så bra, det bästa är nog att vara neutralt inställd till sig själv och låta andras uppfattning om en reflektera sin självbild.

Vad är du allergisk mot?
ingenting vad jag vet


Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
jag dömer ingen som har det men jag vill inte ha det själv något mer.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nej. inte nu längre.


Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
tråkiga mamma minns inte.
silja kalaxy

izor fyllde år. så vi fixade biffen. partey on the finlandsbåt.
sen efter detta (som skedde runt klockan 00.00) var jag HELT övertygad om att min kamera var urladdad, vilket den verkligen inte var, men det blev inga fler bilder på festen som pågick fram till klockan 6, och inga bilder dagen därpå heller för så var vi så bakis så att det inte gick att hålla min kamera upprätt typ.

who is the hottiest of the cullen boys?

haha googlade på carlisle cullen och hamnade på nåt forum där frågan var den som står ovan. tyckte jag var kul. och vi alla vet ju vem som är the hottiest of the cullen boys, don't we? :Dmen carlisle är inte så ful han heller, även om han knappast kommer upp i liknande hetgrader som E.

RSS 2.0