precis innan det blir ljust, så blir det som allra mörkast

har varit på bio tre gånger den här veckan. såg först Mamma Mia igen i måndags med zhala och isa. sen igår såg jag och isa The Dark Knight. och idag såg vi The Other Boleyn Girl.

LÄS INTE MER OM DU INTE SETT THE DARK KNIGHT, SPOILERS! (se snällt av mig va?! Inte som alla fittor som avslöjade detaljer om I am Legend som jag nu äntligen sett, vilken var bra utom de fula dataanimerade zombiesarna/vampyrerna)
The Dark Knight var ju smått överskattad. Det var ju en grymt bra film men att den har fått sådan otrolig respons som den har är bara överdrivet. Den var spännande och snyggt gjord och innehöll en del bra poänger men den förtjänar ju inte ngn plats på någon typ topp tio-lista över alla filmer någonsin (inte för att jag tror att man kan göra en sådan allmängiltig lista egentligen), den är ju liksom inte i klass med typ Gudfadern och sådana filmer som liksom är utmejslade till perfektion och inte går att hitta något att klaga på i. Fanns en del sådana saker, saker att klaga på alltså. Och dessutom så är ju Heath Ledgers insats så otroligt överskattad så det inte finns. Misstolka mig inte, han presterade ju bra och Jokern var ju en.. ja rolig och intressant karaktär, men det är ju inte direkt den allra svåraste rollen för en skådespelare, att få på sig en kostym, smink och spela en karaktär som i princip bara har en dimension: ondska. Heath Ledger har gjort lite för många filmer där undertonen alltid ska vara att han alltid är grinig, mörk och lite allmänt emo. Orka! Han är överskattad. I Brokeback outshineade Gyllenhaal honom hårt och i den här filmen är det helt klart Christian Bale som utklassar honom, som Bale iofs alltid gör, vilka han än spelar mot typ. Synd bara som en liten parentes att Batman pratar så OTROLIGT löjligt så fort han får på sig dräkten och än konstigare är att han gör det tom. när han pratar med folk som han känner och som vet att Bruce Wayne är Batman, minns särskilt nån scen mellan Batman och hans lilla prop-guy morgan freeman som man bara: QUE?! för det första pratade Batman som en jäkla... whiskeyalkad nerrökt gubbe på 183 år (som typ överdoserat anabola) och för det andra hade han kommit på nån helt galen jävla omni-vision-device som gjorde att han kunde se och veta allt i hela gotham city typ och att jävla morgan tönt-freemans visa karaktär såklart skulle ställa sig och hålla nåt jävla brandtal och protestera mot Batmans pryl för den var integritetskränkande. PLEASE! det var få scener som var dåliga och få saker som man egentligen kan klaga på, men det finns några och det räcker för mig för att känna att det översvallande mottagandet av filmen var totalt överdrivet. MEN det jag verkligen älskade med filmen var fördjupandet av Batmans karaktär och de kval han ställs inför. Andra konstiga saker med filmen:

1. vem i hela fridens jävla namn bestämde och fixade Two-faces smink?! såg ju helt sepefult ut, typ Buttericks-smink i Tales of the crypt eller dylikt program som går typ 3.45 på TV3 vardagskvällar. WTF LIKSOM?! hade de gjort hans smink lite schysstare och lite mer nertonat hade han ju varit läskigare.

2. Rachel är ju iaf en jävla gnällfitta! tur som fan att de bytt "jaglersnettochförsökersesötut"-Katie Holmes mot Maggie som är cool. MEN VARFÖR ÄR RACHEL SÅN JÄVLA TÖNT?! vem fan vill inte vara tillsammans med en kille som är Bruce Wayne på dagen och Batman på natten och ser ut som Christian Bale?! ett jävla skämt är vad det är.

3. De fördjupade inte Rachel och Two-faces relation tillräckligt mkt för att man skulle fatta varför han skulle gå helt bananas och försöka döda typ en unge för att hon dog. Kändes som de hade dejtat i typ 3 månader mer.

ja men det var det jag kom på att klaga på nu. Men ändå. den var ju grym. ooo batman. dregel. bästa hjälten ever!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0